Vidste du, at børn, der vokser op med en eller flere hunde i hjemmet, har mindre risiko for at udvikle allergier senere i livet?
Vidste du, at børn, der vokser op med en eller flere hunde i hjemmet, har mindre risiko for at udvikle allergier senere i livet? Foto: iStock

4 grunde til at du bliver sundere af at eje en hund

Overvejer du at få en hund? Eller er du måske allerede hundeejer? Så bør du læse disse 4 fantastiske sundhedsmæssige fordele, du har som hundeejer. 

Af: C. Dahl, 16. februar 2018

Hunden er også dit helbreds bedste ven

Ligegyldigt om du overvejer at få en hund, om du allerede er hundeejer, eller om du bare elsker hunde, så bør du kende til disse følgende 4 sundhedsmæssige fordele, hunde bringer ind i dit liv. 

1. Hundeejere har mindre risiko for at udvikle allergier

Mange familier fravælger at få en hund af frygt for allergier, men hvorfor egentlig? I et studie fra 2011 i Journal of Personality and Social Psychology har forskere nemlig konkluderet, at børn, der vokser op med en eller flere hunde i hjemmet, har mindre risiko for at udvikle allergier senere i livet, sammenlignet med børn, der ikke er vokset op med hunde i hjemmet.

Desuden viste undersøgelsen også, at børn, som er vokser op med katte i hjemmet, har større risiko for at udvikle allergier senere i livet.

Det vil altså sige, at frygten for kæledyrsallergier ikke skal holde dig tilbage fra at anskaffe dig en hund – tværtimod. 

2. Hundeejere oplever et overordnet bedre helbred

I et 10 måneders studie bragt af Journal of Personality and Social Psychology har forskere testet den sundhedsmæssige adfærd hos henholdsvis en gruppe kæledyrsejere og en kontrolgruppe uden kæledyr.

Undersøgelsen viste, at kæledyrsejerne allerede viste tegn på sundhedsmæssige forbedringer i fysik og adfærd efter bare en måned med kæledyr, i modsætning til kontrolgruppen uden kæledyr, der ikke viste nogen ændringer i hverken sundhed eller adfærd gennem studiets 10 måneder.

3. Hundeejere har et bedre mentalt helbred

I samme studie fra Journal of Personality and Social Psychology kunne forskere konkludere, at kæledyrsejere ligeledes oplever psykologiske fordele. I undersøgelsen skulle 217 mennesker svare på en række spørgsmål angående deres mentale helbred, personlighedstype og tilknytning til andre.

Undersøgelsen viste, at kæledyrsejere i alle tilfælde var gladere, sundere og mere veltilpasse sammenlignet med mennesker uden kæledyr. Ifølge forskere, skyldes dette sandsynligvis at kæledyr giver en social støtte til deres ejere.

4. Hundeejere får mere motion

Det siger sig selv, at du som hundeejer skal ud og gå en tur op til flere gange om dagen, og derfor bevæger dig mere end mennesker uden hunde. Men dette er ikke den eneste grund til, at forskere påstår, at du som hundeejer får mere motion end mennesker uden kæledyr. Et studie fra National Institute of Health and Welfare viser faktisk at hundeejere bevæger sig mindst 30 minutter 5 dage i ugen mere end andre mennesker.

Kilde: Livescience.com

16. februar 2018 C. Dahl
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...