Foto: iStock

8 ting din hund ville ønske du vidste

Er du hundeejer, går du helt sikkert rundt og tænker over, hvad din hund tænker. Du får her 8 ting, som din hund ville ønske du vidste!

Af: Mette Gottlieb Pedersen, 26. januar 2017

1. Jeg ejer dig

Det kan godt være, at du køber al maden og legetøjet til din hund, men den vender situationen om og tænker: Jeg bliver hele tiden fodret og leget med, og skal ikke løfte en finger selv. Så faktisk, er det dig, der gør tingene for mig, og dermed ejer jeg dig!

Din hund vil gerne være en del af familien og det viser den med sit nærvær. Men blot så du ved det, så er det altså stadig den, som gerne vil være ejeren af dig!

2. Forlad mig ikke i lang tid

Du har måske oplevet, at dit hjem kan være meget rodet når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag. Potteplanterne er væltet, alle dine tæpper er krøllet sammen og hundefoderet ligger spredt ud over hele køkkenet. 

Det er på denne måde, at din hund prøver at fortælle dig, at den har været alene hjemme for længe, og at den har behov for en gåtur eller leg - og det skal gerne være nu! Din hund vil have dig til at føle skyld over, at du har ladet den være alene hjemme i så lang tid. Måske du så kommer tidligere hjem i morgen...

3. Du kommer tilbage, ikke?

Når du forlader huset, kører tankerne rundt i hovedet på din hund; ”Hvornår kommer du tilbage”, ”Jeg keder mig”, ”Kommer du overhovedet tilbage!?”. Din hund kan blive nervøs når du forlader den, og derfor dukker alle de her tanker op. Det kan i værste fald føre til en nervøs adfærd hos din hund, men se det på den lyse side; Din hund tænker de tanker, fordi den elsker dig, og gerne vil have du skal komme tilbage.

4. Jeg er lidt glemsom

Din hund ved altså ikke, hvad den bliver skældt ud for, hvis det sker en time efter den har lavet ballade. Det er derfor vigtigt at skælde den ud lige efter den har gjort noget, den ikke må.

Din hund glemmer, at den har bidt din sko i stykker i formiddags, da du var væk, og den glemmer, at den lå i sofaen om eftermiddagen. Når den så ser dig komme hjem fra arbejde, har den kun glade tanker og hopper rundt af glæde! Derfor nytter det ikke noget at skælde den ud på dette tidspunkt, da den har glemt alt det andet den har gjort. Den vil i stedet tro, at du skælder den ud for at være glad. 

5. Jeg har ikke siddet på skolebænken

Din hund har ikke siddet på skolebænken og lært det danske sprog, grammatik og matematik. Dens ”ordforråd” er derfor ikke særlig stort, og den vil ikke forstå lange sætninger. Din hund vil forstå enkelte kommandoer, som for eksempel ”Nej”, ”Gå tur”, ”Sit” og ikke mindst ”Godbid”. 

6. Jeg forstår altså godt dit stemmeleje

Når din hund gør, kan du for det meste høre, om det er alarmvarslende eller om det er et legende gø. Faktisk foregår det også omvendt, da din hund forstår menneskets tone og stemmeleje.

Hvis du råber, tænker den, at der er fare på færde, men snakker du roligt og sødt, er der ikke fare på færde. Du skal derfor være opmærksom på, at din hund lytter til dit stemmeleje, og den kan mærke dine følelser på baggrund af den tone du bruger.

7. Jeg forstår dig

”Hvis du er nervøs, er jeg nervøs, og hvis du er glad, så er jeg glad.” Din hund kan mærke hvordan du har det via dit kropsprog og toneleje, og den vil føle med dig. Hvis du giver den en masse kærlighed, vil den højst sandsynligvis også give dig en masse kærlighed tilbage. Det er blot en af de dejlige egenskaber som hunde har.

10. Vil du være min bedste ven?

Din hund vil gerne bruge så meget tid hos dig som muligt, og allerhelst være din bedste ven. Sørg derfor for, at du har tiden til at være sammen med din hund, da den ser dig som sin bedste ven.

Din hund vil gøre alt for at vise, at den elsker dig og aldrig kunne finde på at forlade sig. Så hvis din hund er meget nær dig, sidder på dine fødder og hele tiden kigger på dig, så er det nok fordi, den gerne vil være din bedste ven.

Kilde: Littlethings

26. januar 2017 Mette Gottlieb Pedersen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din hund slikker på alt og alle. Kan du genkende din hunds signaler? 

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...