Hav førstehjælpskassen klar, hvis din hund kommer skade.
Hav førstehjælpskassen klar, hvis din hund kommer skade. Foto: iStock

10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Af: Nana Kristensen, 13. september 2017

Det akutte hundeapotek

Ethvert hundehjem bør have et husapotek til deres hund. På den måde er du forberedt, hvis der opstår en akut situation. Med en førstehjælpskasse for hunde vil du være forberedt på det værste, og du vil kunne reagere med det samme.

Lav en førstehjælpskasse til hunden

Du kan med fordel samle husapoteket i en kasse, som du kan tage den med dig. Det kan eksempelvis være på ferie eller i sommerhuset.

Disse 10 midler skal hundens hjemmeapotek indeholde

1. Bomuldssok

Hav en bomuldssok i kassen til for eksempel at beskytte hundens poter med, hvis den har et åbent sår.

2. Saltvandsdråber

Saltvandsdråber er gode at skylle med, hvis hunden har fået fremmedlegemer i øjnene. Det skal være den samme slags saltvandsråber, som du selv ville bruge.

3. Ris, torskerogn eller fisk

Har din hund fået akut dårlig mave, kan du sætte den på skånekost af enten ris, torskerogn eller frossen lys fisk.

4. Baby-zinksalve

Du kan bruge baby-zinksalve til at smøre på smårifter og røde, irriterede poter.

5. Slikasparges på dåse

Har din hund ved et uheld spist en spids genstand som eksempelvis ben fra kylling eller glasskår, kan slikasparges være redningen. De bløde slikasparges vil vikle sig rundt om den skarpe genstand og hjælpe med at få den ud uden at skære hul på mave og tarme.

6. Flåttang

En flåttang er et vigtigt redskab i husapoteket. Trods brug af diverse flåtmidler kan det ske at din hund bliver angrebet af flåter. Så sørg for at have en flåttang ved hånden, så du hurtigt og i tide kan fjerne dem.

7. Kamillete

Kamille har mange gode egenskaber, der kan afhjælpe skader og sygdomme.

Kamillete har naturlige desinficerende egenskaber, som kan afhjælpe dårlige hundemaver. Kold kamillete kan også dulme mindre hudirritationer, da kamillete har den effekt, at det dræber svampe og bakterietilstande. Et lunken tebrev kan også have en dæmpende effekt på irriterede øjne.

8. Termometer

Det er godt at have et termometer ved hånden. Hvis din hund bliver syg, kan du hurtigt se, om din hunds temperatur er for lav eller høj. Husk at bruge vaseline, når du måler din hunds temperatur.

Hundes normaltemperatur er 38,5 grader. Hunden har feber, hvis temperaturen måler over 39 grader

9. Klorhexidin

Hav altid en klorhexidin spray i dit hjemmeapotek, så du hurtigt og nemt kan rense sår og skrammer på din hund. Holdes sårene rene, vil de hurtigere hele.

10. Ørerens

Det kan være rigtig ubehageligt for din hund, hvis ørene er fyldt med ørevoks. Sørg derfor for at have ørerens ved hånden, så du nemt kan rense din hunds øre.

Men rens kun, hvis du ser ørevoks! Renser du rene ører, vil det have den modsatte virkning og skade ørene.

Vær altid i samråd med en dyrlæge

HUSK at det er vigtigt at være i kontakt med en dyrlæge, når du hjemmebehandler.

Kommer din hund til skade, er det altid en god ide at ringe hurtigt til dyrlægen. Dyrlægen kan give den fornødne, hurtige rådgivning, og det kan i mange tilfælde spare turen til dyreklinikken. 

13. september 2017 Nana Kristensen
Mere om Hund

Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Forkert foder gør din hund syg og overvægtig

De fleste hundeejere vil gøre alt for deres bedste ven. Alligevel vælger mange ofte det forkerte foder, der faktisk kan føre til, at hunden...

Dansk Kennel Klub advarer imod kendt hundehvisker

Den mexikansk-amerikanske hundetræner Cesar Millan er verdenskendt for hans TV-programmer, hvor han hjælper familier med at håndtere deres...

Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Hvor gammel kan en hund blive, og hvor længe kan min hund leve?

Det er indivuelt, hvor gammel en hund kan blive. Det handler om gener, sundhedstilstand og rene tilfældigheder. Der er dog nogle pejlemærker...

Elsker vi hunde højere end mennesker?

Hvad rører mennesker mest om hjertet: når mennesker eller når hunde lider nød? To nye videnskabelige undersøgelser peger entydigt i samme...

Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Pas på! Majskolben kan dræbe din hund

Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.

Din hund kommunikerer med ansigtet

Ny undersøgelse viser, at det måske ikke er tilfældigt, når din hund laver store hundeøjne til dig.

Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Hundekurv: Sådan finder du den helt rigtige seng til din hund

Selvfølgelig skal din hund have en lige så god nattesøvn som dig selv. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe hundekurv? Her...

6 grunde til at din hund slikker på alt

Idet din hund ikke kan tale, bruger den i stedet sin tunge til at fortælle dig en hel del. Her har vi samlet en oversigt over, hvorfor din...

Kan hunde smage?

Vi ved godt, at hunde har en sublim lugte- og høresans, men hvad med deres smagssans?

Sådan får du sikkert hunde og katte gennem julen

Julen rummer mange fristelser for katte og hunde, så vær opmærksom på, hvad du kan gøre for at få dem sikkert gennem juletiden. Den er...

4 grunde til at du bliver sundere af at eje en hund

Overvejer du at få en hund? Eller er du måske allerede hundeejer? Så bør du læse disse 4 fantastiske sundhedsmæssige fordele, du har som...