Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til COVID-19-ramte sårbare borgere samt sundhedsfagliges kæledyr. Nødhjælpen består i pasning af både hunde, katte og kaniner, og har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr på et af Dyreværnets internater, vil der blive arrangeret afhentning af dyrene. Initiativet kommer på baggrund af de utallige henvendelser, foreningen har fået de seneste dage fra bekymrede kæledyrs-ejere.

På mindre end to uger har danskernes liv ændret sig markant. COVID -19 truer nu helbredet, fremtiden og hverdagen for mange danskere. Hos Dyreværnet har man oplevet en markant stigning i henvendelser fra kæledyrs-ejere, der er bekymrede for, hvad der vil ske med deres pelsede ven, hvis borgeren bliver indlagt eller alvorligt syg og derfor ikke kan passe sit dyr. Derfor igangsætter Dyreværnet nu et akutberedskab, som et gratis tilbud til de danskere, der risikerer at blive ramt.

– Vi befinder os i en helt særlig situation i denne tid, og som dyreværnsforening må vi hjælpe der, hvor vi kan. Og det er med dyrene, siger Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee i en pressemeddelelse.

– Jeg har fuld forståelse for, at man som borger er bekymret over, hvad der skal ske med ens kæledyr, hvis man bliver syg eller indlagt. Derfor har vi hastevedtaget, at vi nu tilbyder nødhjælp til de kæledyr, som ikke kan passes andetsteds, hvis en akut situation opstår, fortsætter hun.

Da det forventes, at en stor del af de borgere, der har eller får behov for hjælp, ikke har mulighed for at transportere dyret, tilbyder Dyreværnet at afhente dyret i ejerens hjem.

– Vi vil naturligvis tage samtlige forholdsregler og følge myndighedernes vejledninger, når vi henter dyr hos ejerne. Dette i respekt for og med hensyn til både vores personale og den borger, vi kommer i berøring med, siger Rikke Christensen-Lee, der også forbeholder sig retten til at ændre i tilbuddet, hvis der kommer et udgangsforbud.

Dyreværnet forbeholder sig retten til at afvise dyr, hvis internaterne er fuldt belagte. Nødhjælpen er landsdækkende, dog undtaget Bornholm samt mindre øer.

For at komme i kontakt med Dyreværnets nødhjælps-beredskab, skal man sende en mail til obs@dyrevaernet.dk eller ringe på tlf. 88 77 40 55.

Mest læste artikler