De bedste tips til kæledyrsejere 

Når man er kæledyrsejer, så er der mange ting, der er gode at vide. Og det gælder både, hvis du er den heldige ejer af en sød lille kanin, en hund eller en kat. Du kan blandt andet finde en god tjekliste over de vigtigste ting, du skal have styr på, når du lige er blevet kæledyrsejer. Det er fx vigtigt at vælge den rigtige ID-løsning til kæledyret. Måske er det bedst med halsbånd eller måske er det bedst med en microchip med adresse og kontaktinformation.

Det er også vigtigt, at træne kæledyret på den rigtige måde. Din hund skal lære lydighedskommandoer, og din kat skal vide, hvor kattebakken står, så man undgår ulykker i hjemmet. Hvis du har fået en ny hundehvalp, er det vigtigt at være opmærksom på, at en lille hund kan blive skræmt eller bange over at være et helt nyt nabolag. Derfor er det vigtigt at starte roligt ud, så din hvalp får den bedst mulige start i sin nye familie.

Hvad skal du fx gøre, hvis din hund bliver syg?

Kæledyr kan blive syge, præcis ligesom mennesker kan, og det kan der være mange forskellige grunde til. Det er vigtigt, at man har sat sig ind i, hvad man skal gøre, hvis ens kæledyr bliver ramt af en sygdom. Vi har derfor samlet 10 af de mest normale og typiske årsager til, at hunde bliver syge. 

Sterilisering og kastrering af katte

Steriliserede eller kastrerede katte har en tendens til at længere, sundere og bedre liv. Man undgår bl.a. uønsket drægtighed hos hunkatte, og man får samtidig en meget gladere, kærligere og mere loyal kat. Hos hankatte undgår man strinteri. En kastreret hankat vil heller ikke have lige så stor tendens til at strejfe omkring eller blive væk. 

På idenyt.dk finder du også en masse information om de forskellige fordele og ulemper ved at neutralisere en kat, og det gælder både sterilisering af hunkatte og kastrering af hankatte.

Når man har både hund og baby

Det kan også være, at I for nyligt har udvidet familien og har brug for gode råd til at introducere en nyfødt baby til hunden derhjemme.  Man kan nemlig sagtens have hund og baby samtidig. Det kan blandt andet være en god idé at lære hunden en række basale kommandoer, så du lettere kan kontrollere dit kæledyr. Det er også en god idé, at lade hunden vænne sig til babyens duft, så de to kan få et stærkt og sikkert sammenhold, der kommer til at vare i mange år.

Allergivenlige kæledyr

Det kan også være at én eller flere i familien lider af allergi, men alligevel gerne vil have et kæledyr. Det kan sagtens lade sig gøre, for der findes faktisk en lag række såkaldte ”allergivenlige” kæledyr og dyreracer. Der findes blandt en række forskellige hunderacer, der er mindre allergifremkaldende end andre.

Hvis man derimod leder efter alternative og utraditionelle kæledyr, så kan man overveje at investere i en kælegris. En såkaldt minigris eller tea cup pig. De er herlige, utroligt søde og ikke mindst allergivenlige. En kælegris er derfor oplagt for mennesker, der lider af allergi.

Her kan du læse alt om, hvordan du passer godt på dit kæledyr.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Kaniner bor ofte i et bur i haven, et bur i huset eller som fritgående kanin i huset på linje med hund og kat. Men har du overvejet at...
Hund
Hund En sjov tur på stranden endte i en tragedie for en mand og hans sorte labrador, da hunden måtte aflives på grund af saltvandsforgiftning.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Skal din kanin med ud og køre i bilen på en varm sommerdag, så er der en række ting du bør sætte dig ind i først.
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at...
Øvrige kæledyr
Øvrige kæledyr Du har måske set søde og sjove videoer af kaniner, der får et bad, og du tænker måske, at du selv vil glæde din kanin med lidt pjasketid,...
Kæledyr
Kæledyr Er du i tvivl om, hvorvidt du kan forene en hund og en kat under samme tag, eller har du opgivet at forene dine stridende kæledyr i venska...
Hund
Hund Majskolber er en populær spise at grille om sommeren, men den kan være farlig for din hund. Læs med og find ud af hvorfor.
Hund
Hund Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være...
Hund
Hund Du synes nok, at det er ret ulækkert, når I er ude at gå en tur, og din hund tager en bid af en anden hunds efterladenskaber. Nye undersøg...
Kæledyr
Kæledyr Der er meget, du skal have styr på, inden du rejser på ferie. Medbringer du også dit kæledyr, er der endnu flere ting du skal have på...
Kat
Kat Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerhe...
Kæledyr
Kæledyr De dufter godt og anbefales som midler mod tæger og myg - men de kan være fatale for dit kæledyr. Se listen over de farlige olier her.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.