Julemarked på Gendarmenmarkt i Berlin
Julemarked på Gendarmenmarkt i Berlin Foto: Michael Setzpfandt

Stor guide til årets julemarkeder 2019

Idényts store guide til de bedste julemarkeder i København og i andre danske byer og på slotte og herregårede. Her finder du også information, hvis du vil besøge nogle af de mange tyske julemarkeder. 

Stor guide til julemarkeder i 2019

Endelig kom den søde tid... Julemarkedernes tid! Nu popper der omsider julemarkeder op i alle byer med respekt for sig selv, og duften af glögg og klejner spreder sig over det ganske land.  

Her er en opdateret liste over nogle af de mest hyggelige julemarkeder i Danmark samt et par stykker i Tyskland, julemarkedernes slaraffenland. På vores liste med omtale af de mange julemarkeder finder du alle de oplysninger, du skal bruge: tid og sted og links til julemarkedernes hjemmesider og facebook-sider. 

Her kan du finde julens bedste julemarkeder: 

Synes du, vi mangler at omtale netop DIT julemarked, så skriv endelig ind, så opdaterer vi listen.

Jul i København

Jul i Tivoli 2019

Der er åbent i forlystelseshaven i København fra d. 16. nov til d. 5. januar. 

Jul i Tivoli byder på hyggelige boder, funklende julelys og julepynt i haven, Luciaoptog,  blide juletoner spillet af Tivoli-Garden, julemagi for de mindste og meget mere julehygge.

Jul i Tivoli har åbent fra 11-23 søndag til torsdag. Fredag og lørdag er der åbent til midnat. Juleaften den 24. december lukker Haven dog klokken 16. 

Du kan også fejre nytår i Tivoli. Nytårsaften skyder Tivoli det nye år ind. Haven holder derfor denne sidste dag på året åbent til klokken 00.30. 

Christiania Julemarked

Der har været julemarked siden 70'erne i Fristaden. Det foregår i år fra d. 7-20. december i Den grå Hal.

Der er åbent hver dag fra 12-20. Sidste dag lukker markedet klokken 18. 

Følg Christianias julemarked på Facebook.

Julemarked på Højbro Plads

Lige midt i hjertet af København er der mellem d. 15. november og 22. december julemarked på Højbro Plads. Omgivelserne er historiske med Christiansborg og Strøget i baggrunden og Gammel Strand rundt om hjørnet. Julemarkedet er i den tyske stil med hyggelige træboder. Der vil være salg af alskens julegodter og gode ideer til julegaver.

Mandag til onsdag julemarkedet åbent fra klokken 11-19, mens der fredag og lørdag er åbent fra klokken 11-21. Søndag åbner boderne først klokken 12 og lukker klokken 19. 

Mere om julemarkedet på Højbro Plads.

Flids Julebasar i Nørrebrohallen

Udstilling og julemarked med kunsthåndværkere og kunstnere på Flids Julebasar i Nørrebrohallen, den 30. november og 1. december. Entreen er 30 kroner og alle er velkommen.

Balders julebiks

Nørrebrohallens multisal: Balders Julebiks er en populær indendørs udgave af Balders Biks. Her kan du finde spændende gaver til familie og venner omgivet af julehygge og god musik. Julemarkedet afholdes den 10. december 2019. Følg med på arrangørens Facebookside

Jul i Nyhavn

Hvert år har byder Nyhavn på et hyggeligt julemarked. Her kan du komme i den rigtige juelstemning og opleve dansk hygge og skandinaviske specialiteter langs havnen. Julemarkedet har åbent fra 8. november til den 23. december fra søndag til torsdag fra 10-19, fredage og lørdage fra 10-20.

Du kan læse mere om julemarkedet her.

Julemarked i Haveselskabets have

På Frederiksberg Runddel kan du igen i år finde skønne julesager, julepynt og julebag i Brøndsalen og Paradehuset, når der er julemarked i Haveselskabets have. Du kan også blive inspireret af de mange juledekorationer og finde deko-materialer, hvis du vil kreere dine egne. Julemarkedet har åbent fra den 16.-17. November, begge dage fra 11-17. Der er gratis adgang. Se mere her

Julemarked i Odd Fellow Palæet 

Når Odd Fellow Palæet i København igen i år slår dørene op for julemarked, emmer der af jul og hygge. Her kan du købe alt fra hjemmelavede julelækkerier, kager og julepynt, børnene kan hilse på julemanden, der er boder med brugskunst, et kæmpe loppemarked og et stort julelotteri. Overskuddet fra julemarkedet i det smukt pyntede palæ går direkte og ubeskåret til Eventyrjul og til Børnesagens Fællesråds. 

Julemarkedet er åbent fra lørdag den 16. November klokken 11-17 og søndag den 17. November klokken 11-16. Entré koster 20 kroner.

Jul på Sjælland

Jul på Bakken

Læg vejen forbi det hyggelige Jul på Bakken, hvor du kan opleve et stort julemarked i Bakkens gader. Gå på opdagelse og find den perfekte julegave. Julemarkedet er åbent alle fredage, lørdage og søndage fra d. 22. november - 22. december. Der er gratis adgang. 

Alletiders Roskilde jul

1800kvm julemarked i Hal 9 på Musicon. Julemarkedet har gratis entre og parkering, og kan besøges d. 23.-24. november kl. 10-16. 

Julebazar Gavnø Slot

Danmarks største julemarked med 150 boder over 2 dage afholdes i Ganvø Slots historiske avlsbygninger fra 1800-tallet. Besøg julebazaren d. 2.-3. og 8.-10. november. 

Jul i Dragør

Hvert år forvandler Dragør sig til et juleeventyr for både børn og voksne. Julemarkedet spillede en stor rolle i DRs julekalender ''Tidsrejsen''. Julemarkedet i Dragør åbner op den 23-24 november og har åbent hver weekend i december frem til den 22. december. Se åbningstiderne her. 

Jul i Grønnegade

Grønnegade Kaserne Kulturcenter bliver den 6.-8. december forvandlet til et julemarked. Her har du mulighed for at finde årets juletræ, julegaver, få et glas gløgg og spise æbleskiver. Find de præcise åbningstider her. 

Jul på Fyn

Hans Christian Andersen Julemarked i Odense

Eventyrbyen Odense har selvfølgelig også sit julemarked. Markedet er åbent 6 dage: d. 29. nov - 1. dec og 6.-8. december.

Kulturmaskinens julemarked

Besøg julemarkedet hvor der er underholdning og aktiviteter for hele familien. Markedet byder på et juleværksted til børnene og en julebiograf der viser julefilm. Åbent den 30. november til 1. december kl. 10-17.  

Julemarked i Nyborg

Julemarked i den gamle kongeby, Nyborg d. 6.-8. og 13.-15. december. Her kan du opleve julestemning og julehygge i kongelige omgivelser. 

Julemarkedet 2019 bliver helt specielt, for da er byens torv ved at blive ombygget til et nyt moderne torv i forbindelse med Slotsprojektet. Derfor skal der findes en midlertidig ny placering, som er klar til at blive fyldt af hyggelige, solide og traditionelle træboder direkte importeret fra julemarkedslandet Tyskland.

Ravnsborg Julemarked 

Et utraditionelt julemarked i Jim Lyngvilds hus Ravnsborg. Julemarkedet byder på 40 stande med alt fra skønhedsprodukter og tøj, til øl og vin, brugskunst, keramik osv. Besøg Ravnsborg den 30. november-1. december og  7.-8. december kl. 10-16.

Julemarked på Harridslevgaard Slot

På Harridslevgaard Slot på Nordfyn holder de traditionen tro et stort og unikt julemarked riddersalen med salg af julepynt og -dekorationer, smykker og brugskunst. Entréen er 70 kroner for voksne og 35 kroner for børn mellem 3 og 12 år. Markedet er åbent i weekenderne 23.-24. november samt 30 november.-1. december. Du kan læse mere om julemarkedet her.

Jul i Jylland

Århus Kunst & Julemarked

I Århus er der også julemarked i Ridehuset fra d. 23. november til d. 22. december. Også i år er det med fokus på kunsthåndværk. Julemarkedet finder sted i Ridehuset, der ligger lige mellem Rådhuset, Musikhuset og kunstmuseet AROS. 

Julemarked i Den gamle By i Århus

Den gamle By i Århus har i høj grad også kulissen til et julemarked med købmandsgårde og gamle konditorier. Besøg julemarkedet i Den gamle By mellem den 23. november og 5. januar.

Jul i Friheden

Julemarked med 44 madboder der tilbyder diverse lækkerier. Gå på eventyr i julelandskabet fra den 16. november - 30. december. Find parkens åbningstider her

Julemarked i Ålborg 

Fra den 15. november til den 31. december er der julemarked på gammeltorv i Ålborg. Gå på opdagelse i de fine små boder, eller snup en varm klejne med gløgg i det kolde vintervejr. Se de præcise åbningstider her.

Jul i Viborg

Viborg har en ambition om at blive Danmarks bedste juleby, og startede sidste år med at afholde et julemarked på Nytorv. Julemarkedet er med i julefilmen ''Julemandens datter'', og kan opleves igen i år. Nu i en endnu bedre og udvidet version. Læs mere om jul i Viborg her

Designskolens julebazar

Koldings designskole åbner igen i år dørene for den populære julebazar med 125 boder. Her kan du finde design produceret af skolens nuværende og tidligere studerende. Besøg bazaren d. 6. december kl. 14-20 og d. 7. december kl. 10-18. 

Ålbæk Julemarked  

Ålbæk Julemarked inviterer til lysfest med en smag af jul i Lysets Landsby. Her kan du finde et hyggeligt markedsområde med spændende boder fredag, lørdag og søndag fra klokken 11-19, fra den 15. november til weekenden før jul. Se hele programmet her.

Jul på slottet

I Danmark er herregårdene og slottene også gået amok i julemarkeder. De er også en god kulisse for julekoglerierne. Det er nu en gang ret let at forestille julenisser pile rundt på de højloftede sale og i spirene på herregårdene.

Måske har DR-julekalenderen, Jul på Slottet, også hjulpet lidt på vej. I dag er det i hvert fald et faktum, at julemarkederne har etableret sig på herregårdene. Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde. 

Jul på Engestofte Gods

Midt i Naturpark Maribosøerne kan du komme til det hyggelige julemarked på Engestofte gods den 7. og 8. december. Her kan du opleve en helt særlig julestemning mellem 100 stader, levende musik, julemandens værksted, Luciaoptog og guidede ture med den gamle vægter. 

Julemarked på Koldinghus

Mindst 80 boder på julemarkedet den 7. og 8. dec. i den gamle fæstningsborg, Koldinghus i Kolding. Der vil være boder i alle slottets store, julepyntede sale,  musik i Riddersalen og workshop for børn.

Jul på Kronborg

I Helsingør er der også julemarked på Kronborg den 29. nov - 1. dec og den 6.-8. december.

Jul på Tirsbæk Gods

Julemarked på Tirsbæk Gods ved Vejle den 7.-8. og 14.-15. december. Her kan du fælde dit eget juletræ i skoven eller udvælge et på gårdspladsen. Du kan også besøge boderne i de smukke avlsbygninger og få inspiration til julen og julegaver.

Julemarked på Ausumgaard

På julemarkedet på herregården Ausumgaard mellem Struer og Holstebro bliver du mødt af stadeholdere, julens lækre råvarer og julegaveideer.

Julemarkedet på Ausumgaard afholdes den 13.-15. december 2018 kl. 10-16 alle dage.

Jul på Egeskov

Besøg julemarkedet på Egeskov Slot i smukke omgivelser. Markedet har åbent de tre weekender i november 9.-10, 16.-17., 23.-24 fra klokken 10-16:30 samt fredag den 15. november klokken 15-20. 

Julemarked på Bernstorff Slot

Kom i julestemning ved at besøge Bernstorff Slot julemarked. Markedet afholdes d. 6.-8. december.

Jul på Gram Slot

To weekender i november kan du komme i julestemning på Gram Slot. Julemarkedet byder på en lang række udstillere og masser af aktiviteter til både store og små. Se de præcise åbningstider her. 

Julemarkeder i Tyskland

Mange af de danske juletraditioner kommer fra Tyskland. Det gælder for eksempel juletræet - og julemarkederne.

Selvom mange i Danmark efterhånden føler, at der altid har været julemarkeder hos os, så er det ikke tilfældet. Julemarkeder med træboder, forlystelser og salg af julegodter og husflid er et lån fra Tyskland. Her har julemarkederne eksisteret helt tilbage fra1300-tallet, hvor det dog handlede om at indkøbe forråd til juletiden. Fra 17-tallet begynder julemarkederne i Tyskland at være præget af mere festivitas. Alle byer i Tyskland med respekt for sig selv har i dag haft et julemarked i mindst 100 år. 

Nogle danskere tager til London for at shoppe ved juletid, andre tager til Tyskland til nogle af de stort anlagte julemarkeder dernede. Her er nogle nyttige oplysninger om julemarkederne i tre store nordtyske byer.

Jul i Berlin

Berlin er en kæmpeby. Her kan man få uger til at gå, hvis man skal besøge alle julemarkederne i byen. Her er tre af de største: 

Juletryllerier på Gendarmenmarkt. Dette julemarked foregår på den mest fortryllende plads i det gamle Østberlin med en kirke i hver sin ende og et stort koncerthus i midten.

Julemarked ved Gedächtniskirche. Dette var inden Tysklands genforening det store julemarked, men det får i dag kamp til stregen fra flere julemarkeder på den anden side af den tidligere Berlinmur. 

Julemarked på Alexanderplatz. Her er vi også i det gamle Østberlin ved det travle trafikknudepunkt og det store ikoniske radiotårn.

Jul i Hamborg

Det største og mest traditionsrige julemarked i Hamborg ligger ved pladsen for byens rådhus - Rathausmarkt. Derudover findes der utallige andre større og mindre julemarkeder. Kig omkring på denne julemarkeds-side fra Hamborg. Her er de fleste af byens julemarkeder omtalt.

Jul i Lübeck

Lübeck ligger ikke langt væk fra det sydlige Danmark. Bykernen er visse steder meget velbevaret med huse tilbage fra gotikken. Det er også ved byens rådhus, at Lübecks største og mest stemningsfulde julemarked har til huse

Jul i det øvrige Tyskland

Det var kun et par highlights fra de største af de nordtyske byer. Der er i hundredevis af andre julemarkeder. Kig omkring på de mange tyske julemarkedswebsites. Der finder man lister, hvor de fleste julemarkeder - små som store - i Tyskland er nævnt.

Mangler dit julemarked

Mangler dit yndlingsjulemarked på listen, så skriv. Vi har plads og hjerterum til endnu flere julemarkeder 

31. oktober 2019
Mere om Jul

Stor guide til Europas bedste julemarkeder

Vil du kombinere juleindkøbene med en forlænget storbyweekend uden for landets grænser? Få den komplette guide over de bedste europæiske julemarkeder i 2019 her. 

7 ideer til de smukkeste dekorationer med julestjerner

Den røde julestjerne er en fast del af julens dekorationer, men vidste du, at den findes i flere smukke farver? Se med her, hvor vi giver...

Sådan genbruger du dit juletræ

Mens juletræer i potter og plastik vinder frem, er afskårne grantræer stadig de mest populære i de danske hjem. Det behøver dog ikke være...

Eksperterne har talt: Her er årets julegave

Den bedste julegave i 2019 er blevet kåret - og den kan ændre vores vaner og få os til at bruge mere tid sammen.    

Julepynt er blevet samlerobjekter: Her er det mest populære

Interessen for julepynt er stigende blandt danskerne, der gerne betaler lidt mere for den rigtige udsmykning. Især ét motiv er blevet samler...

Overraskende: SÅ mange køber kunstige juletræer

Vi køber juletræer af plastik som aldrig før - og det overrasker trendforsker. Der er dog en rigtig god grund til at investere i de kunstige...

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8 gaver du - næsten - ikke kan gå galt i byen med. 

Sådan laver du julemad til havens fugle

Lotte Bjarke forkæler havens fugle særligt meget i december. De skal nemlig også mærke, at det er jul. Se her, hvordan hun forvandler mejsek...

Er det ok, at halvdelen af legetøjet under juletræet smides ud?

Overforbruget i juletiden har aldrig været større. Det slider på din husholdning – og kloden. Se her, hvad du kan gøre for at holde en...

Sådan redder du din jul

Er du gået tør for ideer til de sidste juleforberedelser, og er tid noget af det, du har mindst af, så hjælper vi dig med at "springe over, hvor gærdet er lavest". Snup ideerne her – så kan du tage dig en puster imens – og det bliver jul på den overskudsagtige måde.

Adventsgaveidéer til hjemmet

Vi har samlet gaveidéer, som du selv kan få glæde af, hvis du giver dem til nogle i dit eget hjem.

Med disse 7 gaveideer får manden lyst til at bruge mere tid i...

Ønsker du dig en mand, der bruger mere tid i køkkenet? Det er blevet mere normalt for mænd at stå i køkkenet, og derfor bliver køkkenprodukt...