Julemarked på Gendarmenmarkt i Berlin
Julemarked på Gendarmenmarkt i Berlin Foto: Michael Setzpfandt

Stor guide til årets julemarkeder 2018

Idényts store guide til de bedste julemarkeder i København og i andre danske byer og på slotte og herregårede. Her finder du også information, hvis du vil besøge nogle af de mange tyske julemarkeder. 

Stor guide til julemarkeder i 2018

Endelig kom den søde tid... Julemarkedernes tid! Nu popper der omsider julemarkeder op i alle byer med respekt for sig selv, og duften af glögg og klejner spreder sig over det ganske land.  

Her er en opdateret liste over nogle af de mest hyggelige julemarkeder i Danmark samt et par stykker i Tyskland, julemarkedernes slaraffenland. På vores liste med omtale af de mange julemarkeder finder du alle de oplysninger, du skal bruge: tid og sted og links til julemarkedernes hjemmesider og facebook-sider. 

Her kan du finde julens bedste julemarkeder: 

Synes du, vi mangler at omtale netop DIT julemarked, så skriv endelig ind, så opdaterer vi listen.

Jul i København

Jul i Tivoli 2018

Der er åbent i forlystelseshaven i København fra d. 17. nov til d. 31. december.

Jul i Tivoli byder på hyggelige boder, funklende julelys og julepynt i haven, Luciaoptog,  blide juletoner spillet af Tivoli-Garden og meget mere julehygge.

Jul i Tivoli har åbent fra 11-23 søndag til torsdag. Fredag og lørdag er der åbent til midnat.

I år kan du også fejre nytår i Tivoli. Nytårsaften skyder Tivoli det nye år ind. Haven holder derfor denne sidste dag på året åbent til kl. 00.30

Christiania Julemarked

Der har været julemarked siden 70'erne i Fristaden. Det foregår i år fra d. 8-20. december i Den grå Hal.

Der er åbent hver dag fra 12-20. Sidste dag lukker markedet kl. 18. 

Følg Christianias julemarked på Facebook.

Julemarked på Højbro Plads

Lige midt i hjertet af København er der mellem d. 16. november og 22. december julemarked på Højbro Plads. Omgivelserne er historiske med Christiansborg og Strøget i baggrunden og Gammel Strand rundt om hjørnet. Julemarkedet er i den tyske stil med hyggelige træboder. Der vil være salg af alskens julegodter og gode ideer til julegaver.

Mere om julemarkedet på Højbro Plads.

Flids Julebasar i Nørrebrohallen

Udstilling og julemarked med kunsthåndværkere og kunstnere på Flids Julebasar i Nørrebrohallen, 1. og 2. december.

Balders julebiks

Nørrebrohallens multisal: Balders Julebiks. Følg med på arrangørens Facebookside, for at blive opdateret på, hvornår julemarkedet afholdes i 2018.

Visit Carlsberg julemarked 

Bryggergården danner rammerne om Carlsbergs julemarked, hvor du kan nyde et glas gløgg og klejner. Julemarkedet er et anderledes julemarked, hvor fokus er på høj kvalitet, gode håndværk, design og velsmag. Besøg markedet i weekenderne d. 1.-2., 8.-9. og 15.-16. december.
Se de præcise åbningstider her. 

Jul i Nyhavn

Hvert år har byder Nyhavn på et hyggeligt julemarked. Her kan du komme i den rigtige juelstemning og opleve dansk hygge og skandinaviske specialiteter langs havnen. Julemarkedet har åbent fra 9. november til den 23. december fra søndag til torsdag fra 10-19, fredage og lørdage fra 10-20.

Du kan læse mere om julemarkedet her.

Jul på Sjælland

Jul på Bakken

For første gang nogensinde åbner Jul på Bakken, hvor du kan opleve et stort julemarked i Bakkens gader. Gå på opdagelse og find den perfekte julegave. Julemarkedet er åbent alle fredage, lørdage og søndage fra d. 23. november - 22. december. Der er gratis adgang. 

Julemarked på Stændertorvet i Roskilde 

Julemarked på Stændertorvet fra d. 30. nov - 2. dec, d. 7.-9. dec og d. 14. - 23. december. Se åbningstiderne her

Alletiders Roskilde jul

1800kvm julemarked i Hal 9 på Musicon. Julemarkedet har gratis entre og parkering, og kan besøges d. 24.-25. november kl. 10-16. 

Julebazar Gavnø Slot

Danmarks største julemarked med 150 boder over 2 dage afholdes i Ganvø Slots historiske avlsbygninger fra 1800-tallet. Besøg julebazaren d. 3.-4. og 9.-11. november. Se mere om åbningstider her. 

Jul i Dragør

Hvert år forvandler Dragør sig til et juleeventyr for både børn og voksne. Julemarkedet spillede en stor rolle i DRs julekalender ''Tidsrejsen''. Julemarkedet i Dragør åbner op den sidste weekend i november og har åbent hver weekend i december frem til d. 23. december. Se åbningstiderne her. 

Jul i Grønnegade

Grønnegade Kaserne Kulturcenter bliver d. 7.-9. december forvandlet til et julemarked. Her har du mulighed for at finde årets juletræ, julegaver, få et glas gløgg og spise æbleskiver. Find de præcise åbningstider her. 

Jul på Fyn

Hans Christians Andersen Julemarked i Odense

Eventyrbyen Odense har selvfølgelig også sit julemarked. Markedet er åbent 6 dage: d. 30 nov - 2 dec og 7-9 december.

Kulturmaskinens julemarked

Besøg julemarkedet hvor der er underholdning og aktiviteter for hele familien. Markedet byder på et juleværksted til børnene og en julebiograf der viser julefilm. Åbent d. 17.-18. november kl. 10-16.  

Julemarked i Nyborg

Julemarked i den gamle kongeby, Nyborg d. 30. nov - 2. dec og 7.-9. december.

Ravnsborg Julemarked 

Et utraditionelt julemarked i Jim Lyngvilds hus Ravnsborg. Julemarkedet byder på 40 stande med alt fra skønhedsprodukter og tøj, til øl og vin, brugskunst, keramik osv. Derudover vil Jim Lyngvild også være til stede. Besøg Ravnsborg d. 1.-2. og 8.-9. december kl. 10-16.

Julemarked på Harridslevgaard Slot

På Harridslevgaard Slot på Nordfyn holder de traditionen tro et stort og unikt julemarked riddersalen med salg af julepynt og -dekorationer, smykker og brugskunst. Entréen er 70 kroner for voksne og 35 kroner for børn mellem 3 og 12 år. Markedet er åbent i weekenderne 17.-18. samt 24.-25. november samt 1.-2. og 8.-9. december. Du kan læse mere om julemarkedet her 

Jul i Jylland

Århus Kunst & Julemarked

I Århus er der også julemarked i Ridehuset fra d. 24. november til d. 20. december. Også i år er det med fokus på kunsthåndværk. Julemarkedet finder sted i Ridehuset, der ligger lige mellem Rådhuset, Musikhuset og kunstmuseet AROS. 

Julemarked i Den gamle By i Århus

Den gamle By i Århus har i høj grad også kulissen til et julemarked med købmandsgårde og gamle konditorier. Besøg julemarkedet i Den gamle By mellem den 17. november og 1. januar.

Jul i Friheden

Julemarked med 44 madboder der tilbyder diverse lækkerier. Gå på eventyr i julelandskabet fra d. 17. november - 30. december. Find parkens åbningstider her

Julemarked i Ålborg 

Fra d. 16. november til den 23. december er der julemarked på gammeltorv i Ålborg. Se de præcise åbningstider her.

Jul i Viborg

Viborg har en ambition om at blive Danmarks bedste juleby, og startede sidste år med at afholde et julemarked på Nytorv. Julemarkedet er med i den nye julefim ''Julemandens datter'', og kan opleves igen i år. Nu i en endnu bedre og udvidet version. Læs mere om jul i Viborg her. 

Designskolens julebazar

Koldings designskole åbner igen i år dørene for den populære julebazar med 125 boder. Her kan du finde design produceret af skolens nuværende og tidligere studerende. Besøg bazaren d. 7. december kl. 14-20 og d. 8. december kl. 10-17. 

Jul på slottet

I Danmark er herregårdene og slottene også gået amok i julemarkeder. De er også en god kulisse for julekoglerierne. Det er nu en gang ret let at forestille julenisser pile rundt på de højloftede sale og i spirene på herregårdene.

Måske har DR-julekalenderen, Jul på Slottet, også hjulpet lidt på vej. I dag er det i hvert fald et faktum, at julemarkederne har etableret sig på herregårdene. Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde. 

Jul på Engestofte Gods

På Lolland er der julemarked på Engestofte gods d. 1. og 2. december fra 10-16.

Julemarked på Koldinghus

Mindst 60 boder på julemarkedet d. 8. og 9. dec. i den gamle fæstningsborg, Koldinghus i Kolding.

Jul på Kronborg

I Helsingør er der også julemarked på Kronborg d. 30. nov - 2. dec og d. 7.-9. december.

Jul på Tirsbæk Gods

Julemarked på Tirsbæk Gods ved Vejle den 8.-9. og 15.-16. December.

Julemarked på Ausumgaard

På julemarkedet på herregården Ausumgaard mellem Struer og Holstebro bliver du mødt af stadeholdere, julens lækre råvarer og julegaveideer.

Julemarkedet på Ausumgaard afholdes d. 7.-9. december 2018 kl. 10-16 alle dage.

Jul på Egeskov

Besøg julemarkedet på Egeskov Slot i smukke omgivelser. Markedet har åbent de tre sidste weekender i november kl. 10-16:30. 

Julemarked på Bernstorff Slot

Kom i julestemning ved at besøge Bernstorff Slot julemarked. Markedet afholdes d. 7.-9. december.

Jul på Gram Slot

De tre sidste weekender i november kan du komme i julestemning på Gram Slot. Julemarkedet byder på en lang række udstillere og masser af aktiviteter til både store og små. Se de præcise åbningstider her. 

Julemarkeder i Tyskland

Mange af de danske juletraditioner kommer fra Tyskland. Det gælder for eksempel juletræet - og julemarkederne.

Selvom mange i Danmark efterhånden føler, at der altid har været julemarkeder hos os, så er det ikke tilfældet. Julemarkeder med træboder, forlystelser og salg af julegodter og husflid er et lån fra Tyskland. Her har julemarkederne eksisteret helt tilbage fra1300-tallet, hvor det dog handlede om at indkøbe forråd til juletiden. Fra 17-tallet begynder julemarkederne i Tyskland at være præget af mere festivitas. Alle byer i Tyskland med respekt for sig selv har i dag haft et julemarked i mindst 100 år. 

Nogle danskere tager til London for at shoppe ved juletid, andre tager til Tyskland til nogle af de stort anlagte julemarkeder dernede. Her er nogle nyttige oplysninger om julemarkederne i tre store nordtyske byer.

Jul i Berlin

Berlin er en kæmpeby. Her kan man få uger til at gå, hvis man skal besøge alle julemarkederne i byen. Her er tre af de største: 

Juletryllerier på Gendarmenmarkt. Dette julemarked foregår på den mest fortryllende plads i det gamle Østberlin med en kirke i hver sin ende og et stort koncerthus i midten.

Julemarked ved Gedächtniskirche. Dette var inden Tysklands genforening det store julemarked, men det får i dag kamp til stregen fra flere julemarkeder på den anden side af den tidligere Berlinmur. 

Julemarked på Alexanderplatz. Her er vi også i det gamle Østberlin ved det travle trafikknudepunkt og det store ikoniske radiotårn.

Jul i Hamborg

Det største og mest traditionsrige julemarked i Hamborg ligger ved pladsen for byens rådhus - Rathausmarkt. Derudover findes der utallige andre større og mindre julemarkeder. Kig omkring på denne julemarkeds-side fra Hamborg. Her er de fleste af byens julemarkeder omtalt.

Jul i Lübeck

Lübeck ligger ikke langt væk fra det sydlige Danmark. Bykernen er visse steder meget velbevaret med huse tilbage fra gotikken. Det er også ved byens rådhus, at Lübecks største og mest stemningsfulde julemarked har til huse

Jul i det øvrige Tyskland

Det var kun et par highlights fra de største af de nordtyske byer. Der er i hundredevis af andre julemarkeder. Kig omkring på de mange tyske julemarkedswebsites. Der finder man lister, hvor de fleste julemarkeder - små som store - i Tyskland er nævnt.

Mangler dit julemarked

Mangler dit yndlingsjulemarked på listen, så skriv. Vi har plads og hjerterum til endnu flere julemarkeder 

30. juni 2018
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...