Lav selv flotte og unikke julekugler til dit juletræ

Jul

Både du og børnene kan nemt og hurtigt lave fine og personlige julekugler til at pynte både træ og vinduer. Du kan eksempelvis bruge forskellige knapper, kantbånd og kvaster - fantasien er det eneste, der sætter grænsen.

Brug ensfarvede julekugler i plastik eller glas som udgangspunkt for dine egne personlige julekugler.
Brug ensfarvede julekugler i plastik eller glas som udgangspunkt for dine egne personlige julekugler. Foto: Stine RC

Gør-det-selv julekugler

Julekugler er allevegne i den søde tid. Der er alt fra fuldt dekorerede pragtglaskugler til ensfarvede julekugler i både plastik og glas. De ensfarvede julekugler er et godt udgangspunkt for nogle hyggelige stunder med DIY julekugler sammen med børnene - eller endda alene (hvis du er en rigtig julenisse).

Er det plastikjulekugler, du bruger, kan du ret let finde dem i pakker af 6 for under 25 kroner. 6 julekugler i glas kan typisk fås for lidt over 100 kroner. Her er nogle bud på nogle af de ting, du kan bruge, når du skal lave dine egne helt personlige julekugler.  

Pynt julekugler med knapper

En julekugle fyldt med forskellige knapper – det kunne jo være til den sy-interesserede veninde eller bedstemor.

Find resterne frem fra gemmerne

Du skal i gemmerne og finde rester – bånd, knapper, glansbilleder, stof, perler – hvad som helst, (der ikke er for stort), kan bruges til at lave de fine kugler.

Limpistol til julekuglerne

Derudover skal du bruge en limpistol eller limstift (det er dog en del nemmere at få tingene til at sidde fast med limpistol frem for limstift). Til børnene kan du vælge at købe brudsikre plastikkugler og glitterlim - de går ikke så nemt i stykker, og så er glitterlim sjovt at arbejde med.

Genbrugsbutikker og hobbyforretninger

Hvis du ikke er samlertypen og ikke har nogle "gemmer" med småting, kan du finde masser af sjove ting i genbrugsbutikkerne! Du kan finde upyntede julekugler i velassorterede hobbyforretninger og supermarkeder.

Et æggebæger holder styr på julekuglen

Brug eventuelt æggebægre til at holde styr på julekuglerne, efterhånden som arbejdet skrider frem. Så undgår du, at de triller fra dig under arbejdet.

Tips til arbejdet med julekuglerne:

 • Det er altid en god idé at planlægge hvert lille projekt, inden man går i gang med limpistolen.
 • Vælg de farver, materialer og detaljer, der skal bruges, og overvej cirka hvor du vil have dem, det giver altid det flotteste resultat.
 • Foto: Stine RC
  Børnene kan sagtens være med til at lave julekuglerne til træet.

 • Foto: Stine RC
  Almindelige sølv-julekugler er basis for dine egne kreationer.

 • Foto: Stine RC
  Knapper skaber en sjovt og anderledes effekt på juletræet.

 • Foto: Stine RC
  Brug forskellige former, størrelser og farver - så får du en meget unik julekugle.

 • Foto: Stine RC
  Du kan også lave en julekugler, der ligner et lille smykke - her starter du med kantebåndet.

 • Foto: Stine RC
  Temaet til denne kugle er lilla og sølv - to farver, der klæder hinanden.

 • Foto: Stine RC
  Der er masser af sjove detaljer på denne julekugle - det er faktisk kun fantasien, der sætter græ...

 • Foto: Stine RC
  Det færdige resultatet - her har du en julekugle, der vækker opsigt.

12. november 2017
Mere om Jul

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Jul Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til ingen penge - se hvordan her. 

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Jul Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået...

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Jul Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

Andesovs - sådan laver du den perfekte brune sovs

Jul Andesovsen skal helst ikke skille og hverken blive for fed eller for salt. Her er en opskrift på andesovs lavet på andens egen sky. Se også 6 enkle tips og huskeregler til, hvordan du får succes med din andesovs juleaften og ved alle mulige andre festlige lejligheder. 

12 apps der gør julen bedre og lettere

Jul Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

Jul De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så...

8 skønne julegave-idéer til hunden

Jul Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8 gaver du - næsten - ikke kan gå galt i byen med. 

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Jul Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Jul Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret...

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Jul Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild, der ligeledes finder sted i juledagene. Det er ikke godt for miljøet. Vi har derfor samlet 7 gode råd til en bæredygtig jul.

Dansk julemusik - de 10 største hits

Jul Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

Jul En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Jul Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder, du kan lave kunstig sne på.

Mandelgave - 10 ideer til gaver alle vil elske

Jul Mangler du en idé til årets mandelgave, som alle voksne vil blive glade for? Så finder du her 10 sikre succeser: de tre klassiske mandelgave...

3 måder at få din kaffe til at emme af jul

Jul Julen er for de fleste indbegrebet af varme og hygge, og netop de to ord forbindes også ofte med kaffe. Her kan du se, hvordan du på 3...