Chokolade er hovedingredienserne i konfekten, der består af stjerner og hjerter af marcipan med chokoladeovertræk og chokolademedaljer.
Chokolade er hovedingredienserne i konfekten, der består af stjerner og hjerter af marcipan med chokoladeovertræk og chokolademedaljer. Foto: Marianne Bjerre

Hjemmelavede lækkerier til hele julemåneden

Mangler du inspiration til godterne til juledagene, så får du her et overflødighedshorn med disse 3 opskrifter på lækre chokolader med marcipan, medaljer med trøffel, kanelfingre og hvid gløgg. 

Opskrift I Konfekt med hjerter, stjerner og medaljer

Opskrift til 20 stk.

Det skal du bruge til hjerter og stjerner

  • 250 g ren rå marcipan
  • Evt. lidt Cointreau, cognac, Amaretto eller lignende
  • 200 g lys eller mørk chokolade-overtræk

Sådan gør du

  1. Bland evt. marcipan med lidt spiritus.
  2. Rul marcipan ud mellem 2 stk. bagepapir, til den har en tykkelse på 1 cm.
  3. Udstik marcipanen med hjerte eller stjerneform og overtræk med chokolade.

Opskrift I Konfektmedaljer

Opskrift til 40 stk. 

Det skal du bruge til konfektmedaljerne

  • 100 g lys overtrækschokolade
  • Krymmel
  • 200 g mørk chokolade mindst
  • 55 pct. kakao
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk kahlua eller anden likør

Sådan gør du

  1. Smelt den lyse chokolade, og smør den ud på bagepapir som små tynde kager. Drys med krymmel.
  2. Bring piskefløde i kog, tag af varmen, og tilsæt hakket chokolade. Smelt chokoladen i den varme fløde, rør Kahlua i, og sæt trøffelmassen på køl, til den er halvfast.
  3. Kom trøffelmassen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt trøffelmassen ud på halvdelen af medaljerne.
  4. Læg de andre medaljer på som låg, og opbevar dem koldt.


Opskrift I Kanelfingre

Opskrift til 40 stk.

Det skal du bruge

  • 2 æg str. L
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 250 g hvedemel
  • 1⁄2 tsk. hjortetaksalt
  • 1 spsk. smør
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Pisk æg, sukker og kanel skummende og luftigt. Rør hvedemel og hjortetaksalt i dejen og dernæst blødt smør.
  2. Tril dejen til lange tynde pølser, skær dem i mindre stykker, og læg dem med afstand på en bageplade.
  3. Bag 8-9 min. ved 200°, og læg dem til afkøling på en bagerist.
  4. Dyp spidsen af kagen i smeltet chokolade, og opbevar kagerne i en kagedåse.
  5. Servér med varm chokolade lavet af god mørk chokolade og varm mælk. Kom evt. lidt spiritus i.

Opskrift I Hurtig æblestang med nødder

Opskrift til 6-8 personer

Det skal du bruge

  • 2 plader butterdej
  • 1 stort rødt æble
  • 6 dadler uden sten
  • 1⁄4 dl rosiner eller abrikoser i tern
  • 1⁄4 dl hakkede mandler eller nødder

Sådan gør du

  1. Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, og rul dem ud til dobbelt størrelse. Bland æbletern med hakkede dadler, rosiner og mandler.
  2. Læg fyldet i en stribe midt på, og pak dejen tæt omkring fyldet. Læg stangen med samlingen nedad, og pensl med æg.
  3. Drys med hakkede nødder og sukker, og bag æblestangen 20 min. ved 200°.

Opskrift I Æble-kanelpandekager og hvid gløgg

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge til kanelpandekagerne

  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 1⁄2 dl mælk
  • 1 knsp. salt
  • 1 1⁄2 tsk. bagepulver
  • Smør til stegning
  • 1-2 æbler
  • Kanelsukker

Det skal du bruge til den hvide gløgg:

  • 2 1⁄2 dl koncentret hyldeblomstsaft
  • 6 hele nelliker
  • Tørret ingefær
  • Kanel
  • 1 fl. tør hvidvin
  • Tørret frugt

Sådan laver du pandekagerne:

  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min.
  2. Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver. Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme.
  3. Kom lidt smør i hullerne, og hæld dejen i. Bag et par minutter, til dejen er næsten stivnet. Læg en æbleskive på hver, drys med kanelsukker, vend og steg pandekagerne færdige, til de er gyldne.
  4. Servér pandekagerne varme med ekstra kanelsukker, ahornsirup eller honning til et glas gløgg.

Sådan laver du gløgg

  1. Bland hyldeblomstsaften med nelliker, ingefær og kanel, og lad det trække til næste dag.
  2. Tilsæt hvidvin samt tørrede frugter, og opvarm gløggen. Den må ikke koge.
  3. Fordel gløggen i glas, og sæt evt. en kanelstang i som rørepind.

1. november 2019
Mere om Jul

Eksperterne har talt: Her er årets julegave

Den bedste julegave i 2019 er blevet kåret - og den kan ændre vores vaner og få os til at bruge mere tid sammen.    

Julepynt er blevet samlerobjekter: Her er det mest populære

Interessen for julepynt er stigende blandt danskerne, der gerne betaler lidt mere for den rigtige udsmykning. Især ét motiv er blevet samler...

Overraskende: SÅ mange køber kunstige juletræer

Vi køber juletræer af plastik som aldrig før - og det overrasker trendforsker. Der er dog en rigtig god grund til at investere i de kunstige...

Stor guide til Europas bedste julemarkeder

Vil du kombinere juleindkøbene med en forlænget storbyweekend uden for landets grænser? Få den komplette guide over de bedste europæiske julemarkeder i 2019 her. 

7 ideer til de smukkeste dekorationer med julestjerner

Den røde julestjerne er en fast del af julens dekorationer, men vidste du, at den findes i flere smukke farver? Se med her, hvor vi giver...

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten...

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget mere end det. Se, hvordan du bruger løgblomster til at skabe fin og farverig julepynt her. 

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Sådan laver du julemad til havens fugle

Lotte Bjarke forkæler havens fugle særligt meget i december. De skal nemlig også mærke, at det er jul. Se her, hvordan hun forvandler mejsekugler til smukke julekugler til fuglene.

Er det ok, at halvdelen af legetøjet under juletræet smides ud?

Overforbruget i juletiden har aldrig været større. Det slider på din husholdning – og kloden. Se her, hvad du kan gøre for at holde en...

Sådan redder du din jul

Er du gået tør for ideer til de sidste juleforberedelser, og er tid noget af det, du har mindst af, så hjælper vi dig med at "springe over,...

Adventsgaveidéer til hjemmet

Vi har samlet gaveidéer, som du selv kan få glæde af, hvis du giver dem til nogle i dit eget hjem.

Med disse 7 gaveideer får manden lyst til at bruge mere tid i...

Ønsker du dig en mand, der bruger mere tid i køkkenet? Det er blevet mere normalt for mænd at stå i køkkenet, og derfor bliver køkkenprodukt...

Fedtebrød med frit valg mellem glasur og kanelskukker

Fedtebrød er en klassisk dansk julesmåkage, der sagtens kan bages og spises, når det ikke er jul. Her er i denne opskrift er der frit valg...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.