Opskrift I Konfekt med hjerter, stjerner og medaljer
Opskrift til 20 stk.
Det skal du bruge til hjerter og stjerner
- 250 g ren rå marcipan
- Evt. lidt Cointreau, cognac, Amaretto eller lignende
- 200 g lys eller mørk chokolade-overtræk
Sådan gør du
- Bland evt. marcipan med lidt spiritus.
- Rul marcipan ud mellem 2 stk. bagepapir, til den har en tykkelse på 1 cm.
- Udstik marcipanen med hjerte eller stjerneform og overtræk med chokolade.
Opskrift I Konfektmedaljer
Opskrift til 40 stk.
Det skal du bruge til konfektmedaljerne
- 100 g lys overtrækschokolade
- Krymmel
- 200 g mørk chokolade mindst
- 55 pct. kakao
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk kahlua eller anden likør
Sådan gør du
- Smelt den lyse chokolade, og smør den ud på bagepapir som små tynde kager. Drys med krymmel.
- Bring piskefløde i kog, tag af varmen, og tilsæt hakket chokolade. Smelt chokoladen i den varme fløde, rør Kahlua i, og sæt trøffelmassen på køl, til den er halvfast.
- Kom trøffelmassen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt trøffelmassen ud på halvdelen af medaljerne.
- Læg de andre medaljer på som låg, og opbevar dem koldt.
Opskrift I Kanelfingre
Opskrift til 40 stk.
Det skal du bruge
- 2 æg str. L
- 250 g sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 250 g hvedemel
- 1⁄2 tsk. hjortetaksalt
- 1 spsk. smør
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og kanel skummende og luftigt. Rør hvedemel og hjortetaksalt i dejen og dernæst blødt smør.
- Tril dejen til lange tynde pølser, skær dem i mindre stykker, og læg dem med afstand på en bageplade.
- Bag 8-9 min. ved 200°, og læg dem til afkøling på en bagerist.
- Dyp spidsen af kagen i smeltet chokolade, og opbevar kagerne i en kagedåse.
- Servér med varm chokolade lavet af god mørk chokolade og varm mælk. Kom evt. lidt spiritus i.
Opskrift I Hurtig æblestang med nødder
Opskrift til 6-8 personer
Det skal du bruge
- 2 plader butterdej
- 1 stort rødt æble
- 6 dadler uden sten
- 1⁄4 dl rosiner eller abrikoser i tern
- 1⁄4 dl hakkede mandler eller nødder
Sådan gør du
- Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, og rul dem ud til dobbelt størrelse. Bland æbletern med hakkede dadler, rosiner og mandler.
- Læg fyldet i en stribe midt på, og pak dejen tæt omkring fyldet. Læg stangen med samlingen nedad, og pensl med æg.
- Drys med hakkede nødder og sukker, og bag æblestangen 20 min. ved 200°.
Opskrift I Æble-kanelpandekager og hvid gløgg
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge til kanelpandekagerne
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 1⁄2 dl mælk
- 1 knsp. salt
- 1 1⁄2 tsk. bagepulver
- Smør til stegning
- 1-2 æbler
- Kanelsukker
Det skal du bruge til den hvide gløgg:
- 2 1⁄2 dl koncentret hyldeblomstsaft
- 6 hele nelliker
- Tørret ingefær
- Kanel
- 1 fl. tør hvidvin
- Tørret frugt
Sådan laver du pandekagerne:
- Pisk æggehviderne stive. Pisk dernæst æggeblommer, mælk, hvedemel, salt og bagepulver sammen til en klumpfri jævning. Vend æggehviderne i dejen, og lad den hvile 15 min.
- Fjern kernehuset med et udstiksjern, og skær æblet i tynde skiver. Varm en blinispande eller almindelig stegepande med slip op ved medium varme.
- Kom lidt smør i hullerne, og hæld dejen i. Bag et par minutter, til dejen er næsten stivnet. Læg en æbleskive på hver, drys med kanelsukker, vend og steg pandekagerne færdige, til de er gyldne.
- Servér pandekagerne varme med ekstra kanelsukker, ahornsirup eller honning til et glas gløgg.
Sådan laver du gløgg
- Bland hyldeblomstsaften med nelliker, ingefær og kanel, og lad det trække til næste dag.
- Tilsæt hvidvin samt tørrede frugter, og opvarm gløggen. Den må ikke koge.
- Fordel gløggen i glas, og sæt evt. en kanelstang i som rørepind.
Se også: Cookies med chokolade – verdens bedste opskrift