Julestjernen – altid smuk
Julestjernen – altid smuk Foto: Floradania & Magasin

Juletid er familietid

Julestjerner i spændende farver, kalendere med søde hemmeligheder, gaven med et touch af personlighed og lysende ideer. Sådan er julen 2017.

Vi er godt på vej mod årets hygeligste højtid: Julen 2017 skal hjælpe os igennem de mørke, våde og grå måneder, og der er masser af muligheder for at du med små tips og fornuftige indkøb kan gøre din og familiens jul ekstra spændende, smagfuld og lysende i år.

Julestjernen er ikke kun et stærkt symbol på julen, men også en vidunderlig, ukompliceret gave til til veninder og familie. I år kan du finde julestjernen i rigtig mange spændende kulører, og i størrelser fra mini-planten til det, der nærmest er et julestjernetræ.

Sådan trives din julestjerne trives allerbedst i dit hjem

  • Vælg en plante med kompakte blade og grønne blomsterknopper. Køb aldrig en julestjerne, der har stået ”på gaden” eller i træk. Bring din julestjerne hjem så hurtigt som muligt og sæt den et sted, hvor den ikke får træk eller direkte sollys.
  • Sæt ikke julestjernerne i nærheden frugt eller grøntsager, det får deres blade til at visne hurtigt.
  • Julestjerner tåler ikke at soppe i vand. Efterlad ikke vand i underskolen, og undgå overvanding, ellers smider julestjernen hurtigt bladene. En lille sjat lunkent vand hver anden dag er rigeligt. Der kan tilsætte gødning  i vandet ca. en gang om måneden.
  • Julestjerner kan bruges som afskårne i en vase eller anvendes til andre dekorative formål. Når du klipper julestjerner over, er det vigtigt at stoppe plantesaften hurtigt. Det sker ved at holde den nyklippede stilk i 60°. Herefter sætter du stilken i koldt vand tilsat holdbarhedsmiddel. Afklippede julestjerner holder overraskende længe og kan bevare den flotte farve i ca. to uger. 

Søde hemmeligheder forskønner ventetiden 

Der er ikke noget bedre, end at vågne en adventssøndag eller en grå hverdag til visheden om, at der venter en lille gave, når du står op. Og det er uanset om du er seks eller 66. Markedet bugner af advents- og gavekalendere. Her er teer, karameller, spændende nye vingummier, chokolade af enhver art, legetøjskalendere og meget mere.

Er dit budget ikke dit største, så vil alle med et julehjerte på rette sted være glad for udklippede eller flettede julehjerter, nisser eller anden pynt, løfter om hjælp til rengøring, snerydning eller en fælles middag være gode ideer til en voksen adventskalender.

De viste kalendere – både advents og 24-gaver –  er fra Magasin, hvor selve kalenderen er et stykke smuk julepynt i sig selv, der kan glæde hele måneden. Priser fra ca. 300 kr.

Så skal der pyntes op

Den rigtige julestemning opstår ofte, når du begynder at pynte op derhjemme – og her er lys en vigtig ingrediens.

I handlen kan du købe indendørs lyskæder på batteri til en rimelig billig penge. Bl.a. andet Sirius har et stort udbud. De små kæder skaber stemming på et splitsekund.

Læg dem som på fotoet i en glasbeholder – evt. sammen med stearinlys, kogler, flis, nødder eller grene fra haven. Tænd på afbryderen – så er det jul!

Nisser er selvskrevne i den danske jul, og et nisselandskab glæder de fleste. Klarborg universet byder på nisser I mange størrelser og I de mest fantastiske situationer – og der kommer nye til hvert år. Det søde landskab på fotoet fandt vi I Magasin, der har et stort udbud af Klarborg-nisserne til priser fra ca. 150 kr.

Den personlige julegave

En ny landsdækkende undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Wilke viser, at over halvdelen af danskerne ønsker at finde personlige julegaver under juletræet.

Så mon ikke vi i år kan se masser af nattøj, morgenkåber, glas, julesokker og plaider med indgraveret navn. Flere butikker tilbyder at klare indgraveringen. Det kan være noget af en udfordring at finde gaven til “HAM” – af en eller anden grund står der altid underbukser og sokker på hans ønskeseddel – og det ER jo ikke det mest spændende.

Vi iler derfor med lidt julehjælp til dig og bringer dig 10 ideer til hans julegave i år.

Top 10 julegaveideer til manden:

1. Stay warm – Strik, handsker og tørklæder

2. Mandens legetøj – gadgets, mobiltelefoner, computer, tablets, powerbanks, Go-pro kamera, B&O højtalere

3. Shaving & styling – Kiehl's Facial Fuel creme, Chanel Allure homme Sport, Bleu De Chanel duft, Dior Sauvage duft, Tom Ford Oud Wood duft, YSL Y duft

4. Klassikeren, som hitter hvert år: Morgenkåber, striktrøjer, undertøj, nattøj, sokker, handsker & halstørklæder

5. Looking good: Skjorter fra fx. Eton, Stenströms, suits fra Hugo Boss, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Ralph Lauren

6. Det maskuline køkken – Whiskey krystalglas fra Nachtmann, kaffemaskine fra Nespresso, Sage "The Barista Express", Miyabi kokkekniv eller Mauviel grydesæt

7. Young & Cool: Wood Wood, Acne, Les Deux, Adidas, Le Fix, Norse Projects, Tonsure, Han Kjøbenhavn

8. Det aktive liv – sportsudstyr, North Face, 66° North, Peak Performance, Fjällräven, Rains regnjakker

9. Stil & klasse – ure, tasker, kufferter, punge & sko

10. Action & Krimi – oplevelsesgaver,  gavekort og bøger som fx Ravnens rede af Leif Davidsen, Under bjælken, et portræt af kronprins Frederik skrevet af Jens Andersen, Gin af Iben Diamant

Kilde: Magasin

2 tips til lynhurtig julestemning

Sidst får du lige to varme tips til lynhurtig julestemning.

Med en investering på ca. 50 kr. kan du skabe dine egene lys til adventskransen. Det er multikunsteren Shane, der står bag de fire stickers med tal, som er lige til at varme op og stikke I dit personlige lys. Vupti – adventskransen er klaret.

Det smagfulde tip lyder: Bag din yndlingskage og skær den ud I mundrette bidder. Julelysene bliver tændt I familiens øjne, hvis du pynter hvert stykke med et fint juleglansbillede. Det sættes fast med et lille dryp glasur – fremstillet af flormelis og vand.

Og endelig en juledekoration der glimrer I sin enkelthed. En skål – gerne af glas fyldt med valnødder. Herover drysses sølv-, guld- stjerne- eller kobberstøv over nødderne i rigelige mængder. Spray til sidst med lidt hårlak, så støvet fæstner. 

31. oktober 2017
Mere om Jul

Stor guide til Europas bedste julemarkeder

Vil du kombinere juleindkøbene med en forlænget storbyweekend uden for landets grænser? Få den komplette guide over de bedste europæiske julemarkeder i 2019 her. 

7 ideer til de smukkeste dekorationer med julestjerner

Den røde julestjerne er en fast del af julens dekorationer, men vidste du, at den findes i flere smukke farver? Se med her, hvor vi giver...

Sådan genbruger du dit juletræ

Mens juletræer i potter og plastik vinder frem, er afskårne grantræer stadig de mest populære i de danske hjem. Det behøver dog ikke være...

Eksperterne har talt: Her er årets julegave

Den bedste julegave i 2019 er blevet kåret - og den kan ændre vores vaner og få os til at bruge mere tid sammen.    

Julepynt er blevet samlerobjekter: Her er det mest populære

Interessen for julepynt er stigende blandt danskerne, der gerne betaler lidt mere for den rigtige udsmykning. Især ét motiv er blevet samler...

Overraskende: SÅ mange køber kunstige juletræer

Vi køber juletræer af plastik som aldrig før - og det overrasker trendforsker. Der er dog en rigtig god grund til at investere i de kunstige...

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du julemad til havens fugle

Lotte Bjarke forkæler havens fugle særligt meget i december. De skal nemlig også mærke, at det er jul. Se her, hvordan hun forvandler mejsekugler til smukke julekugler til fuglene.

Er det ok, at halvdelen af legetøjet under juletræet smides ud?

Overforbruget i juletiden har aldrig været større. Det slider på din husholdning – og kloden. Se her, hvad du kan gøre for at holde en...

Sådan redder du din jul

Er du gået tør for ideer til de sidste juleforberedelser, og er tid noget af det, du har mindst af, så hjælper vi dig med at "springe over,...

Adventsgaveidéer til hjemmet

Vi har samlet gaveidéer, som du selv kan få glæde af, hvis du giver dem til nogle i dit eget hjem.

Med disse 7 gaveideer får manden lyst til at bruge mere tid i...

Ønsker du dig en mand, der bruger mere tid i køkkenet? Det er blevet mere normalt for mænd at stå i køkkenet, og derfor bliver køkkenprodukt...

Fedtebrød med frit valg mellem glasur og kanelskukker

Fedtebrød er en klassisk dansk julesmåkage, der sagtens kan bages og spises, når det ikke er jul. Her er i denne opskrift er der frit valg...