Julestjernen – altid smuk
Julestjernen – altid smuk Foto: Floradania & Magasin

Juletid er familietid

Julestjerner i spændende farver, kalendere med søde hemmeligheder, gaven med et touch af personlighed og lysende ideer. Sådan er julen 2017.

Vi er godt på vej mod årets hygeligste højtid: Julen 2017 skal hjælpe os igennem de mørke, våde og grå måneder, og der er masser af muligheder for at du med små tips og fornuftige indkøb kan gøre din og familiens jul ekstra spændende, smagfuld og lysende i år.

Julestjernen er ikke kun et stærkt symbol på julen, men også en vidunderlig, ukompliceret gave til til veninder og familie. I år kan du finde julestjernen i rigtig mange spændende kulører, og i størrelser fra mini-planten til det, der nærmest er et julestjernetræ.

Sådan trives din julestjerne trives allerbedst i dit hjem

  • Vælg en plante med kompakte blade og grønne blomsterknopper. Køb aldrig en julestjerne, der har stået ”på gaden” eller i træk. Bring din julestjerne hjem så hurtigt som muligt og sæt den et sted, hvor den ikke får træk eller direkte sollys.
  • Sæt ikke julestjernerne i nærheden frugt eller grøntsager, det får deres blade til at visne hurtigt.
  • Julestjerner tåler ikke at soppe i vand. Efterlad ikke vand i underskolen, og undgå overvanding, ellers smider julestjernen hurtigt bladene. En lille sjat lunkent vand hver anden dag er rigeligt. Der kan tilsætte gødning  i vandet ca. en gang om måneden.
  • Julestjerner kan bruges som afskårne i en vase eller anvendes til andre dekorative formål. Når du klipper julestjerner over, er det vigtigt at stoppe plantesaften hurtigt. Det sker ved at holde den nyklippede stilk i 60°. Herefter sætter du stilken i koldt vand tilsat holdbarhedsmiddel. Afklippede julestjerner holder overraskende længe og kan bevare den flotte farve i ca. to uger. 

Søde hemmeligheder forskønner ventetiden 

Der er ikke noget bedre, end at vågne en adventssøndag eller en grå hverdag til visheden om, at der venter en lille gave, når du står op. Og det er uanset om du er seks eller 66. Markedet bugner af advents- og gavekalendere. Her er teer, karameller, spændende nye vingummier, chokolade af enhver art, legetøjskalendere og meget mere.

Er dit budget ikke dit største, så vil alle med et julehjerte på rette sted være glad for udklippede eller flettede julehjerter, nisser eller anden pynt, løfter om hjælp til rengøring, snerydning eller en fælles middag være gode ideer til en voksen adventskalender.

De viste kalendere – både advents og 24-gaver –  er fra Magasin, hvor selve kalenderen er et stykke smuk julepynt i sig selv, der kan glæde hele måneden. Priser fra ca. 300 kr.

Så skal der pyntes op

Den rigtige julestemning opstår ofte, når du begynder at pynte op derhjemme – og her er lys en vigtig ingrediens.

I handlen kan du købe indendørs lyskæder på batteri til en rimelig billig penge. Bl.a. andet Sirius har et stort udbud. De små kæder skaber stemming på et splitsekund.

Læg dem som på fotoet i en glasbeholder – evt. sammen med stearinlys, kogler, flis, nødder eller grene fra haven. Tænd på afbryderen – så er det jul!

Nisser er selvskrevne i den danske jul, og et nisselandskab glæder de fleste. Klarborg universet byder på nisser I mange størrelser og I de mest fantastiske situationer – og der kommer nye til hvert år. Det søde landskab på fotoet fandt vi I Magasin, der har et stort udbud af Klarborg-nisserne til priser fra ca. 150 kr.

Den personlige julegave

En ny landsdækkende undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Wilke viser, at over halvdelen af danskerne ønsker at finde personlige julegaver under juletræet.

Så mon ikke vi i år kan se masser af nattøj, morgenkåber, glas, julesokker og plaider med indgraveret navn. Flere butikker tilbyder at klare indgraveringen. Det kan være noget af en udfordring at finde gaven til “HAM” – af en eller anden grund står der altid underbukser og sokker på hans ønskeseddel – og det ER jo ikke det mest spændende.

Vi iler derfor med lidt julehjælp til dig og bringer dig 10 ideer til hans julegave i år.

Top 10 julegaveideer til manden:

1. Stay warm – Strik, handsker og tørklæder

2. Mandens legetøj – gadgets, mobiltelefoner, computer, tablets, powerbanks, Go-pro kamera, B&O højtalere

3. Shaving & styling – Kiehl's Facial Fuel creme, Chanel Allure homme Sport, Bleu De Chanel duft, Dior Sauvage duft, Tom Ford Oud Wood duft, YSL Y duft

4. Klassikeren, som hitter hvert år: Morgenkåber, striktrøjer, undertøj, nattøj, sokker, handsker & halstørklæder

5. Looking good: Skjorter fra fx. Eton, Stenströms, suits fra Hugo Boss, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Ralph Lauren

6. Det maskuline køkken – Whiskey krystalglas fra Nachtmann, kaffemaskine fra Nespresso, Sage "The Barista Express", Miyabi kokkekniv eller Mauviel grydesæt

7. Young & Cool: Wood Wood, Acne, Les Deux, Adidas, Le Fix, Norse Projects, Tonsure, Han Kjøbenhavn

8. Det aktive liv – sportsudstyr, North Face, 66° North, Peak Performance, Fjällräven, Rains regnjakker

9. Stil & klasse – ure, tasker, kufferter, punge & sko

10. Action & Krimi – oplevelsesgaver,  gavekort og bøger som fx Ravnens rede af Leif Davidsen, Under bjælken, et portræt af kronprins Frederik skrevet af Jens Andersen, Gin af Iben Diamant

Kilde: Magasin

2 tips til lynhurtig julestemning

Sidst får du lige to varme tips til lynhurtig julestemning.

Med en investering på ca. 50 kr. kan du skabe dine egene lys til adventskransen. Det er multikunsteren Shane, der står bag de fire stickers med tal, som er lige til at varme op og stikke I dit personlige lys. Vupti – adventskransen er klaret.

Det smagfulde tip lyder: Bag din yndlingskage og skær den ud I mundrette bidder. Julelysene bliver tændt I familiens øjne, hvis du pynter hvert stykke med et fint juleglansbillede. Det sættes fast med et lille dryp glasur – fremstillet af flormelis og vand.

Og endelig en juledekoration der glimrer I sin enkelthed. En skål – gerne af glas fyldt med valnødder. Herover drysses sølv-, guld- stjerne- eller kobberstøv over nødderne i rigelige mængder. Spray til sidst med lidt hårlak, så støvet fæstner. 

31. oktober 2017
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...