Få inspiration til en flot julekrans.
Få inspiration til en flot julekrans. Foto: Getty Images m.fl.

Sådan bruger du vinterhaven til at lave den smukkeste julekrans

Skab en julekrans til døren med ting, du alligevel allerede har i haven eller let kan finde i naturen. Se nogle af de bedste bud på en naturskabt julekrans til døren her.

Af: Mikkel Hede & Ditte Marie Bro Pedersen, 25. november 2020

Julen står for døren. Vil du gerne bruge naturen i din julepynt, kan du nemt lave din egen julekrans af ting fra haven eller skoven.

Til at binde julekransen kan det være en god ide at bruge en oasis-form eller en halmkrans som base. Derfra kan du binde næsten alt, hvad du ønsker fra naturen, på kransen såsom kogler, gran og bær. Du kan også pynte med julekugler og en lyskæde for at skabe ekstra julehygge i den kolde tid.

Vi har fundet et udpluk af fine julekranse på YouTube og Instagram, så du kan få inspiration til, hvordan du kan binde en smuk krans af ting fra din have og naturen.

Julekrans af kogler

Kogler af enhver slags kan plukkes fra træerne eller findes på jorden i haven eller i skoven. Måske har egernet været med til at forme koglerne - så meget desto bedre.

Alle typer af kogler kan bruges alene eller sat sammen. Koglerne er også taknemmelige at male på, så længe de er kommet af med den værste fugt. Hvis du ikke har tid til vente på det, så kan de lægges i ovnen i en halv times tid på 200 grader. Når de er kølet ned, er de lette at lime sammen til en fin julekrans.

View this post on Instagram

A post shared by Mie❤ (@mieschjer)

Grankrans til døren

Gran er julens træ. Den er stedsegrøn, så den kan bruges hele året rundt. Det er let at skabe struktur i en julekrans til døren med grankviste, og det er også let at få kvistene til at sidde fast i den oasis eller halmkrans, der udgår kransens faste struktur.

Med hensyn til den øvrige pynt så er det bare om at slippe den indre julenisse løs. Der er frit valg på alle hylder blandt julens mange ornamenter. På denne krans giver de farvede bær og et guldbånd det sidste juletouch.

Julekrans af gran og røde bær
Fin julekrans i gran og røde bær til døren. Foto: Claus Dalby i VoresVilla.

Julekrans i mos

Mos er også allevegne. Det er lidt vanskeligere at montere mos. Det kræver noget lim og noget præcisionsarbejde, men resultatet kan meget let komme til at se helt eventyrligt ud - som i denne julekrans med sløjfe.

Buksbom til døren

Buksbom finder man også allevegne i månederne op til jul. De kan både bindes sammen eller stikkes fast i en rund oasis-form. På den måde får du en fin og enkel krans til døren, som du kan nyde hele december.

Krans af blød enebær

Blød enebær er også oplagt til en fin julekrans til døren med sin mørkegrønne farve. Samtidig er blød enebær også let at binde om en krans med sine tynde og bløde grene. Du kan tilføje nogle røde bær og et bånd, som i denne julekrans, som vi har fundet på YouTube, for at skabe endnu mere julestemning.

Julekrans af julestjerner

Du kan også lave en julekrans af gran og kviste fra naturen, som du supplere med købte blomster.

Hvis du vil byde dine gæster velkommen med en helt særlig julepynt, kan du hurtigt forvandle den klassiske, grønne dørkrans til en farvebombe eksempelvis med julestjernernes smukke farvepalette.

Julekrans til døren med julestjerner
Julekrans til døren med julestjerner i forskellige farver. Foto: Annette von Einem i idenyt.

25. november 2020 Mikkel Hede & Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Jul

Claus Dalby: Sådan binder du en smuk julebuket med tulipaner

En stor og farvestrålende julebuket kan skabe glæde i hjemmet i de kolde måneder, hvor træerne står nøgne udenfor. Kom med i juleværkstedet og lær at binde en smuk, rød buket.

Claus Dalby: Sådan laver du sund julekonfekt af dadler og mandler

Den søde juletid kan gå hen og blive utrolig usund. Den er fyldt med julemad og søde julegodter, der er årsag til mange nytårsforsæt, der...

Claus Dalby: Smukke hængende amaryllis

Juletiden er fyldt med fine blomster, gær og grene, som du sagtens kan dekorere med indenfor. Kom med ind i Claus Dalbys juleværksted og...

Claus Dalby: Sådan binder du let en stor og smuk julekrans

Julekranse findes i utallige former og størrelser, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan din personlige krans skal udformes. Kom med i Claus Dalbys juleværksted og få inspiration til, hvordan du kan binde en stor og fin julekrans.

Claus Dalby: Sådan laver du en smuk og naturlig juledekoration

Ingen sløjfer og ingen guld og glimmer. Denne juledekoration lavet på en bund af ler er næsten helt naturlig med grønt fra haven og et par...

Lysende julepynt tilbagekaldt af sikkerhedsstyrelsen

Julen er hjerternes og lysenes fest. Mange pynter op i haver og garager så børn og voksne kan komme forbi og nyde synet. Det er dog slut...

Claus Dalby: Sådan folder du de fineste gaveindpakninger

Der er intet bedre end at få en personlig julegave hvor ikke kun indholdet, men også udseendet har fået et unikt twist. Kom med i Claus Dalbys juleværksted og få inspiration til 3 måder hvorpå, du kan folde den flotteste gaveindpakning.

Julehygge giver brandfare: Sådan sikrer du dit hjem

Vi er trådt ind i december måned og det betyder, at der tændes op for julehyggen i de danske hjem. Hyggen indebærer ofte levende lys, hvilke...

Stor guide til Europas bedste julemarkeder

Vil du kombinere juleindkøbene med en forlænget storbyweekend uden for landets grænser? Få den komplette guide over de bedste europæiske...

7 ideer til de smukkeste dekorationer med julestjerner

Den røde julestjerne er en fast del af julens dekorationer, men vidste du, at den findes i flere smukke farver? Se med her, hvor vi giver dig 7 bud på, hvordan du let kan skabe farverige dekorationer med den alsidige julestjerne. 

Sådan genbruger du dit juletræ

Mens juletræer i potter og plastik vinder frem, er afskårne grantræer stadig de mest populære i de danske hjem. Det behøver dog ikke være...

Eksperterne har talt: Her er årets julegave

Den bedste julegave i 2019 er blevet kåret - og den kan ændre vores vaner og få os til at bruge mere tid sammen.

Julepynt er blevet samlerobjekter: Her er det mest populære

Interessen for julepynt er stigende blandt danskerne, der gerne betaler lidt mere for den rigtige udsmykning. Især ét motiv er blevet samlerobjekt. Se, om det gemmer sig i din julekasse her.  

Overraskende: SÅ mange køber kunstige juletræer

Vi køber juletræer af plastik som aldrig før - og det overrasker trendforsker. Der er dog en rigtig god grund til at investere i de kunstige...

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten...