Sne, tophue og juletræer - så bliver fæld-selv turen ikke meget bedre.
Sne, tophue og juletræer - så bliver fæld-selv turen ikke meget bedre. Foto: iStock

Fæld selv juletræer - find en juletræsplantage nær dig

Leder du efter en hyggelig juletræsplantage, hvor du og familien kan tage på fæld-selv-skovtur? Så finder du her en liste med nogle af de bedste juleplantager i hele Danmark med adresser, links og åbningstider.

Vælg selv fæld-selv-juletræer

Er der noget hyggeligere end selv at fælde sit juletræ? Det giver bare en ekstra god julefornemmelse, når man tager på en vinterlig skovtur ud i det fri med hele familien og fremfor alt - med børnene.

Juletræsskovtur - et byfænomen?

Der er efterhånden mange fæld-selv-juletræsplantager i Danmark. De fleste ligger i ret kort afstand af de større byer. Traditionen med at drage til skovs med økse, sav og juleopstemt familie lader til at være et storbysfænomen. 

Måske skyldes det, at det ude på landet ikke efterlader den samme stemning af håndholdt jul at hugge juletræer, hvis man til daglig er omkranset af juletræsplantager til alle sider. Og det er der mange, der er blevet, fordi Danmark i løbet af de seneste årtier er blevet storeksportør af juletræer.

Vores guide til fæld-selv-juletræer fokuserer af samme grund på juletræsplantager i nærheden af de større danske byer. Vi er desuden blevet særligt charmeret, når plantagerne har andre muntre juleindslag som nissestald, kanetur eller en 8 meter høj, oppustelig julemand.

Men i øvrigt: har du et godt fæld-selv staldtips, som vi har misset, så skriv endelig til os på idényts Facebook-side.

Fæld selv juletræer på Sjælland

En familie fælder selv juletræer.  
Med hele familien + sav ude at fælde juletræer.  

Find dit juletræ med hestevogn

På Ryegaard og Trudsholm godser mellem Roskilde og Holbæk kan du få den helt store julehygge-oplevelse. Her kan man tage en hestevogn ud i skoven, når man skal selvfælde sit juletræ. Når det er overstået, kan man spise æbleskiver og drikke varm kakao i ro og mag ved det såkaldte Brandsprøjtehus. Læs mere om fæld-selv-juletræer på de to godser her

Jul i Nissestalden på Tonebjerggaard

På Torpmaglevejen 21 ved Hundested kan du købe juletræsfødder og pyntegrønt i nissestalden og få en gratis glögg som opstrammer, inden du drager med familien ud i skoven for at udsøge jer et juletræ. Glöggen kan naturligvis også indtages efter fældningen - eller både før og efter. 

Der er åbent alle julens torsdage, fredage, lørdage og søndage frem til d. 23/12. Alle dage er fra klokken 10-16.

Læs mere om nissestalden og Tonebjerggaard her

Læs også: Kunstige juletræer hitter - find er træ i plastik her.

Fæld juletræer og rid på æsler ved Dyssegaarden

I Dyssegaardens juletræsplantage ved Jyllinge i Nordsjælland er der ud over selvfældning af juletræer også mulighed for både at køre med hestevogn og at ride på æsler. Julemaden - såsom juleænder og julegæs - kan også bestilles og afhentes på gården ved samme lejlighed.

Der er weekendåbent, lørdag-søndag, fra d. 17/11 - 23/12 fra 9-16, åbent i hverdagene, mandag-torsdag, fra d. 26/11-21/12 fra 13-18, og fredagsåbent fra den 30/11 fra 13-18. Adressen er Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde. 

Læs mere om åbningstiderne på gården her.

Selvskovning og juletræer i Karlslunde

I Karlslunde er der åbent for både selvskovning og salg af juletræer i de fire sidste weekender inden juleaften fra kl. 10-16. Det her har der nu været i 25 år. De fleste juletræer på plantagen er nordmansgranner, som det i øvrigt er tilfældet på alle de øvrige fæld-selv-plantager.

Find fæld-selv-juletræer i Karlslunde på Sognevejen 10 eller tjek plantagens hjemmeside ud her

Fæld-selv-juletræer i Vestsjælland

I Skælskør Juletræsplantage er der åbent for selvskovning af juletræer fra 18. november. I begyndelsen af perioden er det om fredagen og i weekenderne. Fra 4 december er der åbent alle ugens dage. Se de præcise åbningstider her

Fæld selv juletræer på Fyn

 
Netmaskine til juletræer (foto: Funvadgaard)  

Højfyns Juletræer ved Odense

Få minutters kørsel uden for Fyn finder du Højfyns Juletræer ved Tommerup. Her er der enhedspriser på juletræerne: 160 kroner. Der kan også købes allerede skovede juletræer på pladsen.

Højfyns Juletræer har åbent i alle weekender fra d. 24. november fra 10-16.30 samt i hverdagene op til juleaften d. 17., 18., 19., 20., 21., 22. og 23. december. Adressen er Skelhuse 5. Læs mere her.

Billige nordmannsgranner til 100 kroner

I Rønninge mellem Nyborg og Odense ligger Juelsbjerggaard. Her kan du selv fælde nordmannsgranner i mange størrelser for 100 kroner - uanset højden. Du kan også selv nette dit juletræ efter fældning. Sav kan lånes på Juelsbjerggaard. 

Åbningstider er 10-16 lørdag og søndag (24-25/11, 1-2/12, 8-9/12, 15-16/12 samt d. 22/12). Læs mere på Juelbjerggaards hjemmeside

Læs også: Stor guide til årets julemarkeder

Fæld selv juletræer i Jylland

 
Snedækkede juletræer ved Funvadgaard mellem Kolding og Vejle.  

Juletræer mellem Kolding og Vejle

Bor du i nærheden af Kolding eller Vejle, så kan du hugge dit juletræ i Funvadgaards juletræsplantage. Juletræerne gror med udsigt over den naturskønne Almind Ådal, så du er også sikret nogle smukke naturskuer, som det er tilfældet på mange juletræsplantager.

Der er åbent alle weekender i decemeber fra 10-16. Læs mere om Funvadgaards juletræer her

Hug dit eget juletræ ved Århus

i Julestuen Topkær er der æbleskiver og glögg i Den gamle Stald og en 8 meter høj (oppustelig) julemand ude under den blå himmel. Der er også tændt op i bålhuset, hvor du kan poppe popcorn og varme skumfiduser.

Hvis du absolut også skal fælde et juletræ, så er der også rig mulighed for det. Plantagen ligger 8 kilometer uden for Århus centrum og har både nordmannsgran, nobilis og rødgran. Adressen er Topkærvej 13, 8200 Århus N. 

Der er åbent alle dage fra d. 10. november til d. 23. december fra10-18 Læs mere her.  

Juletræer ved Sommersminde ved Århus

Bor du ved Århus, kan du også fælde dit eget juletræ i nærheden af Skæring, tæt på Århus. Her står 25.000 nordmannsgranner og venter på dig. Gå på juletræsjagt ved Sommersminde fra. 25. november. I begyndelsen af juletiden er der åbent lørdag og fredag 10-16. Fra 18. december er der også åbent i hverdagene fra 12-16. Adressen på juletræsplantagen Sommersminde er Skæring Havvej 151. Find plantagen her

 
Juletræsplantage ved Herning.  

Øster Skovgaard Julehandel ved Herning

Fire kilometer uden for Herning på Snerlundvej 7 ligger Øster Skovgaard Julehandel. Her kan du blandt andet følge en nissesti ud i en 7 hektar stor juletræsplantage for at finde dit eget juletræ. Julehandlen ved Herning råder også over en 500 kvadratmeter stor butik samt egen julecafé

Der er åbent fra oktober til december, mandag-fredag 10.00-17.30. Lørdag og søndag er åbningstiden 10-17. 

Find Øster Skovgaard Julehandel her

22.000 juletræer mellem Nibe og Aalborg

I Store Restrup finder du Bakken Juletræer. Her har de 22.000 Nordmannsgranner stående, og den bestand er du velkommen til at udtynde i. Der er åbent alle dage fra d. 24. november. Find de præcise åbningstider og læs mere om Bakken juletræer her

Billige juletræer ved  Frederikshavn

I nærheden af Frederikshavn på Lindetvej 35 ligger Juletræer Nordjylland. Her kan du få 2 kg nordmannsgran eller nobilis-pyntegran til 20 kroner. For 100 kroner kan du få et juletræ, du selv fælder (under 1.50 meter). Har du en stadsstue med højt til loftet (4m) kan du fælde dit eget træ ved Juletræer Nordjylland for 300 kroner. Læs mere om åbningstider og priser her

Mangler vi en fæld-selv?

Mangler vi nogle hyggelige fæld-selv steder? Skriv endelig til os på idényts facebook side, hvis du har et tips til en sjov og stemningsfuld juletræsplantage. 

29. september 2018
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...