Find en alternativ juletræsfod til dit personlige juletræ.
Find en alternativ juletræsfod til dit personlige juletræ. Foto: iStock

7 alternative juletræsfødder

Juletræet er en af de bedste og nemmeste måder at bringe julestemning ind i hjemmet på. Læs med og få 7 ideer til, hvordan du kan give dit juletræ et sjovt og anderledes udtryk med en alternativ juletræsfod. 

Hvorfor vælge en alternativ juletræsfod?

Når julen er ved at være på trapperne, skal der selvfølgelig pyntes op i hjemmet. Hvad angår juletræspyntning, hvorfor så kun koncentrere sig om at pynte grenene?

Der findes utroligt mange kreative, alternative juletræsfødder, der ikke alene erstatter den tradtionelle juletræsfod, men som også pynter træet og giver dit juletræ en personlig stil. 

Her har vi samlet 7 ideer til at give dit juletræ et sjovt og anderledes udtryk med en alternativ juletræsfod:

1. Juletræ i fletkurv

En af fordelene ved at vælge en fletkurv under dit juletræ er, at fletkurvens naturmateriale giver et blødt og naturligt look til dit juletræ.

Din fletkurv kan både være lille og stor afhængig af juletræets størrelse og dine præferencer.

A post shared by Michelle Frost (@frost2frost) on Oct 31, 2017 at 5:04pm PDT

2. Juletræ i metalspand

Ved skifte den traditionelle juletræsfod ud med en metalspand, giver du et simpelt look til dit juletræ. Lad eventuelt metalspandens sølvfarve gå igen i juletræets pynt for at give dit juletræ en stilmæssig sammenhæng.

A post shared by Lina Andersson (@hyttansgoda) on Oct 31, 2017 at 9:48am PDT

Se den store guide til årets julemarkeder 2018

3. Juletræ i trækasse

Har du et stort juletræ, så kan en solid trækasse være et godt alternativ til den traditionelle træfod. Fordelen ved at vælge en trækasse er, at hvis du sikrer trækassen med en plasticpose, som du kommer jord i, så kan du vande dit juletræ i løbet ad julen. 

En trækasse som fod til et lille juletræ er også et rigtigt godt alternativ. Kassens træ vil bevare et råt og naturligt look til dit juletræ.

A post shared by Yuana Leonardo (@yu4na) on Oct 31, 2017 at 10:45pm PDT

 4. Juletræ i papir-, stof- eller hørpose

En papir-, stof- og hørpose fungerer kun som juletræsfod, hvis den trækkes ud over en anden stabiliserende fod. Du kan for eksempel kommer posen over din traditionelle juleteræsfod, en krukke eller lignende. Resultatet er virkelig fint.

A post shared by Treats by Lynn (@treatsbylynn) on Oct 31, 2017 at 10:01pm PDT

5. Juletræ i hængende net

Vil du have, at dit juletræ skal skille sig lidt ekstra ud fra mængden, så er et hængende net til dit juletræ svaret. Sørg for at vælge et stærkt, tætvævet net med en stor åbning. Prøv dig frem med flis eller jord, hvis du vil kunne tage dit juletræ ned i løbet ad julen og vande det. 

6. Juletræ i stor potte

Har du en stor potte liggende? Brug den som juletræsfod. Hvis du planter dit juletræ i potten, kan du vande dit juletræ i løbet ad julen. Potten skal allerhelst være tung og  flad, så den er så stabil som muligt. 

A post shared by @savvy_works on Oct 31, 2017 at 7:02pm PDT

 7. Juletræ i metalkasse

Giv dit juletræ et rustikt look med en metalkasse. Når julen er ovre, kan du bruge metalkassen til andre praktiske ting. 

7. november 2018
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...