Skab den helt rigtige julestemning hurtigt, nemt og billigt.
Skab den helt rigtige julestemning hurtigt, nemt og billigt. Foto: iStock

5 nemme måder at bringe julen ind i dit hjem

Julen behøver hverken koste mange penge eller være stressende – i hvert fald ikke med disse 5 nemme og billige tricks, som skaber den helt rigtige julestemning i hjemmet.

Af: Nana Kristensen & Nanna Danborg-Aamand, 2. oktober 2019

Sansestimulering og traditioner

For de fleste handler julen om hygge og samvær. I skabelsen af den helt rette julestemning, handler det derfor om at stimulere sanserne og trække på traditionerne for på den måde at få de hyggelige juleminder frem.

5 nemme og billige tricks til julestemning

Med disse 5 tricks kan du skabe den rette julestemning nemt og billigt.

1. Duften af jul

Du er garanteret ikke i tvivl om, hvad vi mener, når vi snakker om duften af jul. Det er sikkert lige før, du kan dufte det lige nu. Bring duften af jul ind i hjemmet og skab den helt rette julestemning med varme og hygge. 

Skab duften af jul ved hjælp af blandt andre:

 • Clementiner
 • Appelsiner med nelliker
 • Julekrydderier som eksempelvis kanel
 • Gran
 • Julens bagværk

2. Lys mørket op

Vinterens mørke giver anledning til stearinlys og lyskæder. Skab den hyggelige belysning udenfor med lyskæder på træerne og lanterne ved hoveddøren, og indenfor med levende lys i vinduerne og bordet.

Er du så heldig at have en brændeovn, vil den åbne ild også være med til at skabe den helt rette hyggelige stemning.

3. Julens smukke toner og traditionsrige film

Julen er traditionernes fest. Traditionerne varierer fra familie til familie, men der er bare visse ting, som er rigtig jul for de fleste: Julefilm og julemusik. Lige hvilken film eller hvilket musik, der er rigtig jul, er op til dig.

Pointen er blot, at der er noget rigtig julet over at sætte julens toner på eller at samle familien til en god julefilm.

4. Lidt til ganen

Lidt sødt hører sig julen til. Skab julestemning med slik, bagværk eller frugt og nødder – hvad end der hører den traditionelle jul til hos dig. Duften vil brede sig, mens ganen løber i vand – kan det blive mere julet?

Ideer til julens godter:

 • Clementiner
 • Hele nødder
 • Figner og dadler
 • Brunkager og pebernødder

5. Pynt op til julens festligheder

De fleste er nok enige i, at det ikke rigtig er jul uden pynt. Men også pynten hersker der ofte stærke traditioner om. En udbredt form for pynt er dog adventskransen og kalenderlyset. En billig og hyggelig måde at pynte op til jul, er ved at lave det selv.

Her er billige ideer til julepynt, som skaber julestemning:

 • Krans på hoveddøren, som byder dine gæster velkomne
 • Dekorationer af naturpynt fra skoven
 • Hjemmelavet julepynt – det er både hyggeligt at lave og personlig udsmykning

Med de mest simple metoder kan du altså nemt skabe den helt rigtige julestemning i hjemmet. Nu er julestemningen på plads, og du kan nyde julen med dine kære uden stress og jag.

God jul!

2. oktober 2019 Nana Kristensen & Nanna Danborg-Aamand
Mere om Jul

Julebelysning: Alt du skal vide om julelys til huset og haven

Når julen banker på døren, pynter mange danskere op med julebelysning i hjemmet og i haven for at skabe hygge og varme. Bliv klogere på alt fra, hvordan du vælger den rigtige julebelysning, til hvordan du hænger lyskæder op.

Svævende hjerte over København: Tivoli lyser himlen op til jul

Fredag den 13. november åbner Tivoli for julesæsonen og det sker med intet mindre end et svævende lyshjerte over hovedstaden.

Stor guide til Europas bedste julemarkeder

Vil du kombinere juleindkøbene med en forlænget storbyweekend uden for landets grænser? Få den komplette guide over de bedste europæiske...

7 ideer til de smukkeste dekorationer med julestjerner

Den røde julestjerne er en fast del af julens dekorationer, men vidste du, at den findes i flere smukke farver? Se med her, hvor vi giver dig 7 bud på, hvordan du let kan skabe farverige dekorationer med den alsidige julestjerne. 

Sådan genbruger du dit juletræ

Mens juletræer i potter og plastik vinder frem, er afskårne grantræer stadig de mest populære i de danske hjem. Det behøver dog ikke være...

Eksperterne har talt: Her er årets julegave

Den bedste julegave i 2019 er blevet kåret - og den kan ændre vores vaner og få os til at bruge mere tid sammen.

Julepynt er blevet samlerobjekter: Her er det mest populære

Interessen for julepynt er stigende blandt danskerne, der gerne betaler lidt mere for den rigtige udsmykning. Især ét motiv er blevet samlerobjekt. Se, om det gemmer sig i din julekasse her.  

Overraskende: SÅ mange køber kunstige juletræer

Vi køber juletræer af plastik som aldrig før - og det overrasker trendforsker. Der er dog en rigtig god grund til at investere i de kunstige...

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten...

Overraskende: I år skal du tale med dine julelys

Mange danskere gør en dyd ud af at pynte op med lyskæder i haven eller i hjemmet, når vinteren og julen banker på døren. Samtidig er sortimentet af lyskæder i rivende udvikling. Bliv klogere på de nyeste lystrends her.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Lav en smuk julekrans til døren med alt godt fra haven

Skab en julekrans til døren med ting, du alligevel allerede har i haven eller let kan finde i naturen. Se nogle af de bedste bud på en...

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget mere end det. Se, hvordan du bruger løgblomster til at skabe fin og farverig julepynt her. 

Sådan laver du julemad til havens fugle

Lotte Bjarke forkæler havens fugle særligt meget i december. De skal nemlig også mærke, at det er jul. Se her, hvordan hun forvandler mejsek...

Er det ok, at halvdelen af legetøjet under juletræet smides ud?

Overforbruget i juletiden har aldrig været større. Det slider på din husholdning – og kloden. Se her, hvad du kan gøre for at holde en...