Skab den helt rigtige julestemning hurtigt, nemt og billigt.
Skab den helt rigtige julestemning hurtigt, nemt og billigt. Foto: iStock

5 nemme måder at bringe julen ind i dit hjem

Julen behøver hverken koste mange penge eller være stressende – i hvert fald ikke med disse 5 nemme og billige tricks, som skaber den helt rigtige julestemning i hjemmet.

Sansestimulering og traditioner

For de fleste handler julen om hygge og samvær. I skabelsen af den helt rette julestemning, handler det derfor om at stimulere sanserne og trække på traditionerne for på den måde at få de hyggelige juleminder frem.

5 nemme og billige tricks til julestemning

Med disse 5 tricks kan du skabe den rette julestemning nemt og billigt.

1. Duften af jul

Du er garanteret ikke i tvivl om, hvad vi mener, når vi snakker om duften af jul. Det er sikkert lige før, du kan dufte det lige nu. Bring duften af jul ind i hjemmet og skab den helt rette julestemning med varme og hygge. 

Skab duften af jul ved hjælp af blandt andre:

 • Clementiner
 • Appelsiner med nelliker
 • Julekrydderier som eksempelvis kanel
 • Gran
 • Julens bagværk

2. Lys mørket op

Vinterens mørke giver anledning til stearinlys og lyskæder. Skab den hyggelige belysning udenfor med lyskæder på træerne og lanterne ved hoveddøren, og indenfor med levende lys i vinduerne og bordet.

Er du så heldig at have en brændeovn, vil den åbne ild også være med til at skabe den helt rette hyggelige stemning.

3. Julens smukke toner og traditionsrige film

Julen er traditionernes fest. Traditionerne varierer fra familie til familie, men der er bare visse ting, som er rigtig jul for de fleste: Julefilm og julemusik. Lige hvilken film eller hvilket musik, der er rigtig jul, er op til dig.

Pointen er blot, at der er noget rigtig julet over at sætte julens toner på eller at samle familien til en god julefilm.

4. Lidt til ganen

Lidt sødt hører sig julen til. Skab julestemning med slik, bagværk eller frugt og nødder – hvad end der hører den traditionelle jul til hos dig. Duften vil brede sig, mens ganen løber i vand – kan det blive mere julet?

Ideer til julens godter:

 • Clementiner
 • Hele nødder
 • Figner og dadler
 • Brunkager og pebernødder

5. Pynt op til julens festligheder

De fleste er nok enige i, at det ikke rigtig er jul uden pynt. Men også pynten hersker der ofte stærke traditioner om. En udbredt form for pynt er dog adventskransen og kalenderlyset. En billig og hyggelig måde at pynte op til jul, er ved at lave det selv.

Her er billige ideer til julepynt, som skaber julestemning:

 • Krans på hoveddøren, som byder dine gæster velkomne
 • Dekorationer af naturpynt fra skoven
 • Hjemmelavet julepynt – det er både hyggeligt at lave og personlig udsmykning

Med de mest simple metoder kan du altså nemt skabe den helt rigtige julestemning i hjemmet. Nu er julestemningen på plads, og du kan nyde julen med dine kære uden stress og jag.

God jul!

30. oktober 2017
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...