Få inspiration til den helt rigtige julegave.
Få inspiration til den helt rigtige julegave. Foto: iStock m.fl.

11 julegaver til ham, hende og huset

Vi har samlet en god håndfuld af spændende julegaveideer, der hitter på husets ønskeliste lige nu. Og så har vi også fundet lidt forkælelse til ham og hende.

Italiensk kvalitet til badeværelset

Klinker er smukke i badeværelset og Mirage-klinker fra Italien er uovertrufne både i design, kvalitet og funktion. Her finder du alt, hvad du kan drømme om, når det gælder farver, størrelser og udtryk. Fælles for klinkerne er dog, at de er lette at rengøre og at de ikke "suger" bakterier til sig. I badeværelset er kalk ofte et problem, fordi mange belægninger ikke tåler de produkter, der kan fjerne kalken igen. Det kan Mirage-serien. Mirage-serien tåler selv de skrappeste rengøringsmidler uden at ændre udtryk.

Klinkerne fås hos Garant, der også anbefaler, at klinkerne lægges af professionelle. Løsningen på billedet kaldes Tribeca Watts og koster ca. 570 kr. pr. m2.

Strålende messing

Der er kælet for design og funktion i lampeserien Plane fra Tom Dixon. Her er rammen i messingbelagt stål og en hvid glaskugle med dobbelt lag af glas skaber en simpel silhuet, som giver en forunderlig optisk illusion, når lampen tændes. Plane fra Tom Dixon fås som pendler med henholdsvis rund og trekantet ramme.

Lampen her koster ca. 4.750 kr. Nærmeste forhandler af Tom Dixon oplyses hos Roomstore på tlf. 35 43 02 01 / www.roomstore.dk.

Renser luften

I den kolde tid kan det være svært at få nok luftet ud derhjemme. Derfor er det en ekstra god ide at sætte planter, der renser luften i alle boligens rum. Luften renses, når planten gennem sine blade optager og neutraliserer giftstofferne og omdanner luftens CO2 til ilt. Jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er dens evne til at forbedre indeklimaet.

Ikke mindst på badeværelset trives disse, sansevieria trifasciata – bedre kendt som svigermors skarpe tunge (tv) og den helt trendy microsorum. Begge planter fås i velassoreterede blomsterbutikker.

Dæk bordet

Julebordet er vigtigt – uanset om du er til den klassiske jul eller gerne prøver nye udtryk. Vi har fundet den smukke, røde Damask hills juledug fra Södahl. Den fås i flere størrelser – fx 140 x 270 cm til ca 750 kr.

Helt oppe på julebeatet kommer du med dugen Reindeer Forest – også fra Södahl – der har sit hele eget julepræg. Det er en moderne vinterdug, som både kan pyntes op med guld, sølv og kobber, så den fremtræder som en egentlig juledug. Den kan også tilsættes pasteller, grå nuancer eller sorte og hvide farver, så den er velegnet til hele vinterperioden. Dugen koster ca. 130 kr. pr. meter.

Styr flammerne

Et nyt revolutionerende produkt bærer navnet Flammepiloten. Har du brændeovn, kan det være svært at huske at få fyldt mere brænde på, for at få en optimal forbrænding. Flammepiloten hjælper dig og giver lyd fra sig, når det er optimalt at putte mere brænde på ovnen.

Flammepiloten føres i farverne hvid og sort og vejledende udsalgspris er sat til ca. 1.600 kr. Flammepiloten er et eksempel på fremtiden inden for miljøforbedring og brændselsøkonomi. Læs mere på ecofan.dk

Lyser om natten

Til børneværelset vil en mammillaria gracilis være et hit. Den sjove plante, der har en selvlysende effekt, hører til i kaktus-familien. Den trives bedst i direkte sol, og findes også som miniplante. Lad pottejorden tørre let ud mellem vandingerne. Fås netop nu hos førende blomsterhandlere.

Nyt og nemt gulv

Click, click siger det nye gulv, Marmoleum Click Liquid Clay, som kan købes hos Garant tæpper. Marmoleum Click har et patenteret kliksystem, der garanterer at du nemt kan montere det derhjemme. Gulvet har en unik komfort, det er lydabsorberende og fantastisk at gå på. Og faktisk er det rigtig nemt at holde i dagligdagen – mild sæbevand er nok. Gulvet findes i rigtig mange spændende mønstrer og farver.

Koster ca. 400 kr. pr m2. Nærmeste forhandler findes hos garant.nu.

Lækkert lys og duft

Voluspa hedder en serie af naturligt produceret duftlys, lavet af bl.a. voks af abrikos & kokos. Hvor de største af lysene har en brændetid på op til 100 timer! Voluspa har også rumdiffusere og en skin care kollektion. Da de er lavet af 100 % naturlige produkter giver de heller ikke hovedpine og er meget behagelige i rummet.

Priser fra ca. 200 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf: 23802732 eller youshehe.com.

Krøller uden brændte fingre

Det er de færreste af os som har haft et krøllejern i hænderne, der ikke har brændt fingrene, eller været ved at gå ud af sit gode skind over, hvor besværligt det er at sno lokkerne fast og lave perfekte ens krøller. Med Curl Secret fra BaByliss er det nu slut - du kan selv lave smukke krøller, nemt og hurtigt. Tag blot en lille lok hår, sæt den i krøllejernets hoved og klem sammen. Lokken bliver nu selv snoet ind, endda uden at det hiver i hårbunden, og jernet bipper, når lokken er klar. Der er 2 indstillinger for hvor varmt krøllejernet kan blive og 3 indstillinger for hvor længe håret skal krølles.

Curl Secret kan bl.a. købes i Elgiganten og Imerco til ca. 1.300 kr.

Smart til entreen

Vi er vant til at have håndklædetørrere i badeværelset, men designserien DRY fra Smedbo egner sig mindst lige så godt til at tørre og varme fugtigt tøj i entréen og bryggerset. Desuden giver DRY ekstra varme til rummet. DRY Håndklædetørrer fra Smedbo findes i tre størrelser: 500x689 mm, 500x1212 mm og 1000x480 mm.

Set til ca. 2.850 kr. Der fås praktisk tilbehør til alle størrelser, som er nemt lige at hænge på. Mere på www.smedbo.dk.

Opmåling uden konflikt

De fleste af os elsker at kaste sig over gør det selv-projekter i hjemmet, men når der skal måles, bores og samles, så har knap 40 pct. oplevet, at det en eller flere gange har ført til en konflikt med vores partner. Det gør Bosch noget ved. Julegaven herfra er en PLR 15 – sat i verden for at give tommestok og bløde målebånd baghjul.

Helt enkelt handler det om at trykke på knappen – så klarer den lille maskine til ca. 500 kr. resten og lover helt nøjagtige målinger.

3. december 2014
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...