Få inspiration til den helt rigtige julegave.
Få inspiration til den helt rigtige julegave. Foto: iStock m.fl.

11 julegaver til ham, hende og huset

Vi har samlet en god håndfuld af spændende julegaveideer, der hitter på husets ønskeliste lige nu. Og så har vi også fundet lidt forkælelse til ham og hende.

Af: A. Aaen, 3. december 2014

Italiensk kvalitet til badeværelset

Klinker er smukke i badeværelset og Mirage-klinker fra Italien er uovertrufne både i design, kvalitet og funktion. Her finder du alt, hvad du kan drømme om, når det gælder farver, størrelser og udtryk. Fælles for klinkerne er dog, at de er lette at rengøre og at de ikke "suger" bakterier til sig. I badeværelset er kalk ofte et problem, fordi mange belægninger ikke tåler de produkter, der kan fjerne kalken igen. Det kan Mirage-serien. Mirage-serien tåler selv de skrappeste rengøringsmidler uden at ændre udtryk.

Klinkerne fås hos Garant, der også anbefaler, at klinkerne lægges af professionelle. Løsningen på billedet kaldes Tribeca Watts og koster ca. 570 kr. pr. m2.

Strålende messing

Der er kælet for design og funktion i lampeserien Plane fra Tom Dixon. Her er rammen i messingbelagt stål og en hvid glaskugle med dobbelt lag af glas skaber en simpel silhuet, som giver en forunderlig optisk illusion, når lampen tændes. Plane fra Tom Dixon fås som pendler med henholdsvis rund og trekantet ramme.

Lampen her koster ca. 4.750 kr. Nærmeste forhandler af Tom Dixon oplyses hos Roomstore på tlf. 35 43 02 01 / www.roomstore.dk.

Renser luften

I den kolde tid kan det være svært at få nok luftet ud derhjemme. Derfor er det en ekstra god ide at sætte planter, der renser luften i alle boligens rum. Luften renses, når planten gennem sine blade optager og neutraliserer giftstofferne og omdanner luftens CO2 til ilt. Jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er dens evne til at forbedre indeklimaet.

Ikke mindst på badeværelset trives disse, sansevieria trifasciata – bedre kendt som svigermors skarpe tunge (tv) og den helt trendy microsorum. Begge planter fås i velassoreterede blomsterbutikker.

Dæk bordet

Julebordet er vigtigt – uanset om du er til den klassiske jul eller gerne prøver nye udtryk. Vi har fundet den smukke, røde Damask hills juledug fra Södahl. Den fås i flere størrelser – fx 140 x 270 cm til ca 750 kr.

Helt oppe på julebeatet kommer du med dugen Reindeer Forest – også fra Södahl – der har sit hele eget julepræg. Det er en moderne vinterdug, som både kan pyntes op med guld, sølv og kobber, så den fremtræder som en egentlig juledug. Den kan også tilsættes pasteller, grå nuancer eller sorte og hvide farver, så den er velegnet til hele vinterperioden. Dugen koster ca. 130 kr. pr. meter.

Styr flammerne

Et nyt revolutionerende produkt bærer navnet Flammepiloten. Har du brændeovn, kan det være svært at huske at få fyldt mere brænde på, for at få en optimal forbrænding. Flammepiloten hjælper dig og giver lyd fra sig, når det er optimalt at putte mere brænde på ovnen.

Flammepiloten føres i farverne hvid og sort og vejledende udsalgspris er sat til ca. 1.600 kr. Flammepiloten er et eksempel på fremtiden inden for miljøforbedring og brændselsøkonomi. Læs mere på ecofan.dk

Lyser om natten

Til børneværelset vil en mammillaria gracilis være et hit. Den sjove plante, der har en selvlysende effekt, hører til i kaktus-familien. Den trives bedst i direkte sol, og findes også som miniplante. Lad pottejorden tørre let ud mellem vandingerne. Fås netop nu hos førende blomsterhandlere.

Nyt og nemt gulv

Click, click siger det nye gulv, Marmoleum Click Liquid Clay, som kan købes hos Garant tæpper. Marmoleum Click har et patenteret kliksystem, der garanterer at du nemt kan montere det derhjemme. Gulvet har en unik komfort, det er lydabsorberende og fantastisk at gå på. Og faktisk er det rigtig nemt at holde i dagligdagen – mild sæbevand er nok. Gulvet findes i rigtig mange spændende mønstrer og farver.

Koster ca. 400 kr. pr m2. Nærmeste forhandler findes hos garant.nu.

Lækkert lys og duft

Voluspa hedder en serie af naturligt produceret duftlys, lavet af bl.a. voks af abrikos & kokos. Hvor de største af lysene har en brændetid på op til 100 timer! Voluspa har også rumdiffusere og en skin care kollektion. Da de er lavet af 100 % naturlige produkter giver de heller ikke hovedpine og er meget behagelige i rummet.

Priser fra ca. 200 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf: 23802732 eller youshehe.com.

Krøller uden brændte fingre

Det er de færreste af os som har haft et krøllejern i hænderne, der ikke har brændt fingrene, eller været ved at gå ud af sit gode skind over, hvor besværligt det er at sno lokkerne fast og lave perfekte ens krøller. Med Curl Secret fra BaByliss er det nu slut - du kan selv lave smukke krøller, nemt og hurtigt. Tag blot en lille lok hår, sæt den i krøllejernets hoved og klem sammen. Lokken bliver nu selv snoet ind, endda uden at det hiver i hårbunden, og jernet bipper, når lokken er klar. Der er 2 indstillinger for hvor varmt krøllejernet kan blive og 3 indstillinger for hvor længe håret skal krølles.

Curl Secret kan bl.a. købes i Elgiganten og Imerco til ca. 1.300 kr.

Smart til entreen

Vi er vant til at have håndklædetørrere i badeværelset, men designserien DRY fra Smedbo egner sig mindst lige så godt til at tørre og varme fugtigt tøj i entréen og bryggerset. Desuden giver DRY ekstra varme til rummet. DRY Håndklædetørrer fra Smedbo findes i tre størrelser: 500x689 mm, 500x1212 mm og 1000x480 mm.

Set til ca. 2.850 kr. Der fås praktisk tilbehør til alle størrelser, som er nemt lige at hænge på. Mere på www.smedbo.dk.

Opmåling uden konflikt

De fleste af os elsker at kaste sig over gør det selv-projekter i hjemmet, men når der skal måles, bores og samles, så har knap 40 pct. oplevet, at det en eller flere gange har ført til en konflikt med vores partner. Det gør Bosch noget ved. Julegaven herfra er en PLR 15 – sat i verden for at give tommestok og bløde målebånd baghjul.

Helt enkelt handler det om at trykke på knappen – så klarer den lille maskine til ca. 500 kr. resten og lover helt nøjagtige målinger.

3. december 2014 A. Aaen
Mere om Jul

Claus Dalby: Sådan binder du en smuk julebuket med tulipaner

En stor og farvestrålende julebuket kan skabe glæde i hjemmet i de kolde måneder, hvor træerne står nøgne udenfor. Kom med i juleværkstedet og lær at binde en smuk, rød buket.

Claus Dalby: Sådan laver du sund julekonfekt af dadler og mandler

Den søde juletid kan gå hen og blive utrolig usund. Den er fyldt med julemad og søde julegodter, der er årsag til mange nytårsforsæt, der...

Claus Dalby: Smukke hængende amaryllis

Juletiden er fyldt med fine blomster, gær og grene, som du sagtens kan dekorere med indenfor. Kom med ind i Claus Dalbys juleværksted og...

Claus Dalby: Sådan binder du let en stor og smuk julekrans

Julekranse findes i utallige former og størrelser, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan din personlige krans skal udformes. Kom med i Claus Dalbys juleværksted og få inspiration til, hvordan du kan binde en stor og fin julekrans.

Claus Dalby: Sådan laver du en smuk og naturlig juledekoration

Ingen sløjfer og ingen guld og glimmer. Denne juledekoration lavet på en bund af ler er næsten helt naturlig med grønt fra haven og et par...

Lysende julepynt tilbagekaldt af sikkerhedsstyrelsen

Julen er hjerternes og lysenes fest. Mange pynter op i haver og garager så børn og voksne kan komme forbi og nyde synet. Det er dog slut...

Claus Dalby: Sådan folder du de fineste gaveindpakninger

Der er intet bedre end at få en personlig julegave hvor ikke kun indholdet, men også udseendet har fået et unikt twist. Kom med i Claus Dalbys juleværksted og få inspiration til 3 måder hvorpå, du kan folde den flotteste gaveindpakning.

Julehygge giver brandfare: Sådan sikrer du dit hjem

Vi er trådt ind i december måned og det betyder, at der tændes op for julehyggen i de danske hjem. Hyggen indebærer ofte levende lys, hvilke...

Stor guide til Europas bedste julemarkeder

Vil du kombinere juleindkøbene med en forlænget storbyweekend uden for landets grænser? Få den komplette guide over de bedste europæiske...

7 ideer til de smukkeste dekorationer med julestjerner

Den røde julestjerne er en fast del af julens dekorationer, men vidste du, at den findes i flere smukke farver? Se med her, hvor vi giver dig 7 bud på, hvordan du let kan skabe farverige dekorationer med den alsidige julestjerne. 

Sådan genbruger du dit juletræ

Mens juletræer i potter og plastik vinder frem, er afskårne grantræer stadig de mest populære i de danske hjem. Det behøver dog ikke være...

Eksperterne har talt: Her er årets julegave

Den bedste julegave i 2019 er blevet kåret - og den kan ændre vores vaner og få os til at bruge mere tid sammen.

Julepynt er blevet samlerobjekter: Her er det mest populære

Interessen for julepynt er stigende blandt danskerne, der gerne betaler lidt mere for den rigtige udsmykning. Især ét motiv er blevet samlerobjekt. Se, om det gemmer sig i din julekasse her.  

Overraskende: SÅ mange køber kunstige juletræer

Vi køber juletræer af plastik som aldrig før - og det overrasker trendforsker. Der er dog en rigtig god grund til at investere i de kunstige...

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten...