10 ideer til dine julegaveindkøb

Leder du efter nye, funktionelle, sjove og stemningsfulde gaver, så er her en guide. Julen er dyr, så vi har naturligvis også fine bud på gaver under 400 kr.

Toaster-snacks til hele familien

Her er julegaven, som alle medlemmer af familien garanteret vil sætte pris på. Tefal har til deres toaster lavet et helt bibliotek af ekstraudstyr, så du kan lave vafler på flere måder, toast i forskellige variationer, lune panini, små donuts, sprøde vaffelrør og meget meget mere. Det er nemt at "klikke" de forskellige pladerpå maskinen, og den arbejder kun, hvis tilbehøret er korrekt monteret. Samtidig sørger belægningen for nem rengøring og pladerne kan gå i opvaskemaskinen.

Selve toasteren koster ca. 600 kr. med to medfølgende bokse. I hver boks ligger et opskrifthæfte med spændende bud på, hvad pladen kan bruges til, og mange af opskrifterne er så nemme, at selv de mindste kokke i familien kan være med. De forskellige bokse tilkøbes til priser fra ca. 180 kr. Der er i alt 12 forskellige bokse.

Bordskåner med indbygget trylleri

Bordskåneren er uundværlig derhjemme. Denne fra By Wirth kan foldes ud, så den får dobbelt størrelse med et snuptag. Bordskåneren hedder Table Frame og koster ca. 350 kr.

Mal dig til ro

Kunstner og illustrator Nina Leth har begået Fantasifuld flora – en malebog til voksne. Malebogen kan vække din kreative lyst og samtidig være mindfulness og wellness for sindet. Bogen er kommet på Gyldendal og koster ca. 150 kr.

Hip Amager-hylde

Amager-hylden har været forsvundet i en periode, men by Wirth har genopfundet designet i en charmerende læderversion 'Shelf', som du oven i købet kan gøre ekstra eye catchy ved at samle den omvendt, så den brede hylde kommer øverst og den smalleste nederst. Hylderne er lavet af egetræ og monteret med en rem af kernelæder. Med hylden følger krog til ophæng. Den er ca. 55 cm høj og koster ca. 1.300 kr. hos By Wirth.

Stol i hueform

Den sjove sækkestol eller puf, der ligner en strik-hue, gør sig godt på drenge- eller pigeværelset. Woouf har lavet den i blød bomuldsstrik og findes i flere varianter. Den måler 60 x 45 cm og koster ca. 1.600 kr.

Klukkende snapse-jul

Har man sagt Holmegaard, har man næsten også sagt "klukflaske". Glasflasken til snapsen med det pudsige navn og de karakteristiske søjler, også benævnt som "klem", har været en del af Holmegaards DNA siden 1825. Klukflasken anno 2015 har fået tre søjler frem for de klassiske fire og er desuden udført i en speciel jubilæumsfarve, røgbrun, der sælges som limited edition til ca. 800 kr i præcis 1825 styk.

Smuk i sort

Køkkenrulleholderen 'Hands On' er udført i massivt egetræ med tilhørende strop i kernelæder, der holder papiret på plads. Hands On fås både i natur og sort egetræ. Det sorte træ har en helt særlig historie; det bliver lagt i et bad af eddike sammen med en stålsvamp, og den kombination udløser, sammen med syren i træet, en kemisk reaktion, så træet bliver først blåt (når det tages op), og siden sort (efter oliering). Denne proces kan kun laves med skandinavisk eg, og resultatet er et naturligt produkt med smukke, synlige årer, der ældes med ynde. Hands on By Wirth koster ca. 299 kr.

Tæppe med kant

Du behøver ikke tænke firkantet, når gulvet skal dekoreres med et tæppe. Her er et seks-kantet, der bløder indretningen op og fungerer godt til rum med mange lige linjer. Dagny hedder tæppet hos Idemøbler. Det fås i to størrelser til priser fra 2.300 kr.

Skovstemning inde

Den fine "tin"-dåse har et skovtableau i valnød med masser af stemning, når fyrfadslyset tændes. Set hos kasa-dk.dk til ca. 135 kr.

Elkedel i flotte farver

Den nye, slanke elkedel fra Bosch koger dit vand på ingen tid, og harmonerer med hjemmets stil. Elkedlen fås fire flotte farver, der sikrer, at den nemt matcher indretningen og stilen i dit køkken. Pris ca. 600 kr.

9. november 2015
Mere om Jul

Danske juletræer ramt af frygtet sygdom

Vil du danse om et juletræ med misfarvede og bare grene? Nordmannsgranen har i mange år været danskernes favoritjuletræ, men nu er træsorten blevet ramt af en sygdom, der årligt koster de danske juletræsproducenter op til 50 millioner kroner. 

Sådan skaber du den smukkeste julepynt med løgblomster

I vinterhalvåret bliver løgblomster ofte plantet i krukker og potter til udendørs pynt. Men blomsterne og deres løg kan bruges til meget...

Sådan laver du den smukkeste julepynt med ting fra efterårshaven

Køber du normalt adventskrans og juledekorationer i dyre domme hos blomsterbutikkerne? Gå i stedet en tur i haven og find unik julepynt til...

Hvis du interesserer dig for miljøet, skal du ikke købe dette...

Eksport og salg af juletræer er en stor industri i Danmark. Både Naturstyrelsen og ex-juletræsproducent peger nu på, at succesen er opnået på bekostning af miljøet. Storforureneren er én bestemt sort af juletræer - det allermest populære.

De 20 følelser vi alle gennemgår juleaftensdag

Julens traditioner er forskellige fra familie til familie. Men uanset hvordan du fejrer jul, så kan du garanteret genkende flere af disse...

12 apps der gør julen bedre og lettere

Kom i julestemning og få overblik over julens gøremål med disse 12 apps.

10 ideer til julens gaveindpakninger

De bedste julegaver er de personligt udvalgte gaver. Men den rigtige indpakning sætter lige prikket over i’et, og så pynter det tilmed så flot under juletræet.

8 skønne julegave-idéer til hunden

Har du husket at købe en julegave til hunden? Den slags kan godt være vanskeligt. For hvad ønsker en hund sig egentlig til jul? Her er 8...

Derfor bliver du mere lykkelig af at pynte op til jul tidligt

Hvis du synes, at julepynt kun hører december til, så er der god grund til at læse med her. Ifølge eksperter kan du nemlig blive gladere,...

And eller flæskesteg - hvad er mest dansk?

Krigen mellem anden og flæskestegen raser op til jul, men hvilken af de to julespiser er egentlig den meste danske? Svaret er faktisk ret entydigt. 

7 råd til hvordan du skåner miljøet gennem julen

Hver jul smides utallige juletræer og tonsvis af gavepapir ud efter kun kort af være blevet brugt – for ikke at nævne det enorme madspild,...

Dansk julemusik - de 10 største hits

Der er mange danske sangere og musikere, der har forsøgt sig med julesange. Ikke alle er blevet hits, men det blev disse 10 danske julesange...

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr, ikke altid kan leve op til dette, må vi jo bare sørge for det selv. Her er 2 måder,...

Det geniale kogekone-trick: Risengrød skal koges i sengen

I gamle dage brugte husmødrene en høkasse til at koge risengrøden færdig. I dag lægger vi den i seng. Her er opskriften på risengrøden, der...