De "sikre vinduer" her, er der 10 paler, der går i hak for hvert enkelt vindue, når du låser det og kan de modstå 800 kilos tryk.
De "sikre vinduer" her, er der 10 paler, der går i hak for hvert enkelt vindue, når du låser det og kan de modstå 800 kilos tryk.

Sikre vinduer holder indbrudstyven ude

Dit hus skal være forsvarligt aflåst, men forsikringsselskaberne stiller ikke særlige krav til, hvordan du sikrer dit hus imod indbrud. Derimod godkender forsikringen produkter, du kan bruge til at sikre dit hjem, og de godkendte produkter er et godt kort på hånden, når du forhandler pris på dine forsikringer.


Luk vinduerne helt, når du ikke er hjemme

Det er fristende at lade et vindue stå på klem, når familien forlader huset på en varm sommerdag. Men selv om der er rigtig mange "sikringsbeslag" til vinduer i handelen, er det vigtigt at understrege, at ingen af beslagene er godkendte af forsikringsselskaberne. Det betyder, at hvis en indbrudstyv brækker vinduet op, er du meget dårligt dækket af din tyveriforsikring.

Ikke indbrud, men simpelt tyveri
I forsikringsmæssig forstand har du nemlig ikke haft indbrud, men derimod været ude for det, som forsikringsselskaberne kalder simpelt tyveri. Det betyder, at der ikke bliver betalt erstatning for stjålne penge, smykker frimærkesamlinger m.m., mens "særlige indbogenstande" såsom radio-, TV-, og fotoudstyr samt skindtøj m.m. kun erstattes med op til 10 pct. af indboforsikringens sum.

Indbrud kan kun ske i aflåste huse
Grunden er, at indbrudstyveri ifølge forsikringsbetingelserne kun kan ske fra et hjem, der er forsvarligt aflåst. Og et hjem, hvor vinduerne står på klem sikret med et sikringsbeslag, er ikke forsvarligt aflåst.

Luk vinduerne, når du ikke opholder dig i rummet
Faktisk er sagen den samme, hvis vinduer eller terrassedør står åbne eller på klem, mens du er hjemme. Hvis tyven lister sig ind af et åbent vindue i stuen om natten, mens du sover – eller om dagen mens du er ude i haven, er der igen tale om simpelt tyveri. Så hvis forsikringen skal dække fuldt ud, kan du kun have åbne vinduer i de rum, hvor familien opholder sig.

Supersikre vinduer
Ønsker du at sikre dit hus med vinduer og terrassedøre, der i princippet er umulige at bryde op, kan du købe særligt sikre vinduer. Her er rammer og karme udført af stærkt træ, i alu eller i PVC. Ruderne er laminerede, og vinduets hængsler og glaslister sidder på indersiden. Når du låser vinduet, er der 10 paler, der går i hak for hvert enkelt vindue – de kan hver modstå 800 kilos tryk.

Sikre vinduer findes i mange modeller
Vinduerne kan købes i alle almindelige vinduesmodeller – dannebrog, bondehus, almindelige ruder – der alle åbnes indad og desuden kan kippes. Prisen er højere end almindelige vinduer – regn med ekstra materialeudgift på 0 – 150 pct. afhængigt af vinduet, du vælger.

26. juni 2009
Mere om Vinduer og døre

Døren binder: sådan reparerer du den

Der er ingen grund til at finde sig i en dør, der binder. Der er mange enkle greb, der kan rette døren op: dørringe, høvling, hængselsvrider - ja, selv en læbestift.

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

Flere vinduer giver størst gevinst

Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

Genbrug dine gamle vinduer

Dine gamle vinduer, som du måske tænkte skulle på genbrugspladsen, kan sagtens få nyt liv – det handler blot om at være kreativ.

Sådan bør vinduet placeres

Du skal styre efter de fire verdenhjørner og kende til U- og G-værdier, når du skal placere dine energivinduer rigtigt.

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare på din varmeregning.

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

Video: Undgå svamp og fugt omkring vinduerne

Fugt og kondensvand omkring vinduerne kan give svamp, hvilket ikke er godt - hverken for indeklimaet eller vinduet.

7 gode råd: Mal vinduer som en professionel

Vejr, rensning, slibning - dét er de vigtigste punkter på tjeklisten, når du skal male vinduer. Følg disse 7 råd, så kan du glæde dig over arbejdet længe efter. 

Tjek dine vinduer før efteråret sætter ind

Et kritisk blik og en fugtig klud kan få vinduerne i topform, så de lever længere og holder bedre på varmen. Sørg for at give hele vinduet...

13 gode tips til dine vinduer

Vi har samlet 13 gode råd fra håndværkerne, når du skal montere og renovere dine vinduer. Læs bl.a. om materialevalg, ventilation og opmålin...

Valg af hoveddør - få det store hoveddørsoverblik her

Der er mange muligheder, når du vælger hoveddør. Du kan restaurare den gamle dør eller vælge en ny i en pangefarve. Det kan også være egnens tradition eller husets karakter, der bestemmer dørtypen.

Vælg en hoveddør med stil

Hoveddøren er en vigtig del af husets facade. Den må gerne være karakteristisk, men den må ikke tage magten fra resten af huset ved at være...

Et regnly over hoveddøren bekytter dig og dine gæster

Hvem kender ikke dét at stå og fumle med nøglen til hoveddøren, mens regnen siler ned ad nakken? Det kan du undgå med et såkaldt regnly,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.