Dine døre fortæller meget om dig.
Dine døre fortæller meget om dig. Foto: Getty Images

Ikke så dum som en dør: Det fortæller dine døre om dig

Er din boligindretning lys og minimalistisk eller fyldt med farver og unik kunst? Find ud af, hvad dine døre fortæller om, hvilken type du er.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, 23. september 2020

For mange danskere er det vigtigt, at hjemmet fremstår hyggeligt og indbydende, og flere og flere vælger derfor at sætte et personligt præg på boligen, hvilket kommer til udtryk i alt fra billeder og møbler til gulve og døre.

- Vi oplever i stigende grad, at danskerne ønsker at sætte et personligt aftryk på hjemmet og eksempelvis lader personligheden komme til udtryk i valget af døre, fortæller Tenna Knak fra SWEDOOR i en pressemeddelelse.

Valget af døre til hjemmet er ikke kun med til at gøre din bolig mere hjemlig. Det afslører også, hvilken type du er. Sætter du pris på den røde tråd, tør du at tage chancher, elsker du det stilsikre udtryk eller tænker du praktisk? Bliv klogere på din type her.

Den moderne type

Gennemtænker du boligindretningen ned til mindste detalje uden at efterlade noget til tilfældighederne? Så er du den moderne type.

Indretningen i din bolig er typisk enkel med få ting, der skiller sig ud og giver rummet karakter. Den råde tråd mellem boligens rum er essentiel for dig. Du vælger ofte grå eller sorte døre, der giver hjemmet et moderne og flot udtryk. Det kan eksempelvis være døre med 3D-mønstre, der bryder med minimalismens rene linjer og glatte flader.

Den vovede type

Elsker du at tilføje farver og skæve indslag i din boligindretning i form af kunst på væggene, retro møbler og døre i specielle farver? Så er du den vovede type.

Du er ikke bange for at skille dig ud fra mængden, og du har ikke et ønske om at bo i et hjem, der ligner alle andres.

- Hvis man har mod på at lege med farver i indretningen, er farvede døre et oplagt sted at starte. Uanset behov tilfører farvede døre liv til boligindretningen, og det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvor kreativ man kan være, fortæller Tenna Knak.

Den klassiske type

Sætter du pris på lys, rene linjer og en harmonisk indretning? Har du hang til nordisk stil, og indretter du efter mantraet “less is more”? Så er du den klassiske type.

Det er typisk den hvide dør, der vinder indpas hos dig. En hvid dør behøver dog ikke bare at være en hvid dør. Der findes mange muligheder for at tilvælge forskellige mønstre eller massive løsninger, så døren komplementerer resten af din boligindretning og din families behov bedst muligt.

Den praktiske type

Er du en del af en børnefamilie, og har du hang til funktionelle løsninger? Så er du den praktiske type.

Du overvejer altid funktionen ved en ting eller et møbel, inden du køber det, og multifunktionelle indretningselementer vækker ofte din begejstring. Derfor vælger du typisk at integrere døre med flere formål i hjemmet. Det kan for eksempel være tavledøre på børneværelset eller i køkkenet, så ugens skoleskema eller madplan ikke bliver glemt. Eller måske en massiv dør på teenageværelset, som kan dæmpe støjen fra larmende computerspil.

23. september 2020 Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Vinduer og døre

Nyt reglement: Nu SKAL nye vinduer overholde disse regler

Bygningsreglementet skærper reglerne, så vi undgår at bruge unødig energi med vinduer der ikke holder på varmen. Find ud af, hvad de skærpede regler betyder for dig.

Udskiftning af vinduer - sådan får du tilskud

Hvor meget kan du få i tilskud til udskiftning af vinduer? Her er alt, du skal vide om tilskuddets størrelse, hvordan du søger og håndværker...

Døren binder: sådan reparerer du den

Der er ingen grund til at finde sig i en dør, der binder. Der er mange enkle greb, der kan rette døren op: dørringe, høvling, hængselsvrider...

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

Genbrug dine gamle vinduer

Dine gamle vinduer, som du måske tænkte skulle på genbrugspladsen, kan sagtens få nyt liv – det handler blot om at være kreativ.

Sådan bør vinduet placeres

Du skal styre efter de fire verdenhjørner og kende til U- og G-værdier, når du skal placere dine energivinduer rigtigt.

7 gode råd: Mal vinduer som en professionel

Vejr, rensning, slibning - dét er de vigtigste punkter på tjeklisten, når du skal male vinduer. Følg disse 7 råd, så kan du glæde dig over arbejdet længe efter. 

Valg af hoveddør - få det store hoveddørsoverblik her

Der er mange muligheder, når du vælger hoveddør. Du kan restaurare den gamle dør eller vælge en ny i en pangefarve. Det kan også være egnens...

Energiruder udnytter solens stråler til at varme huset op

Med de nyeste typer superisolerende energiruder, giver husets vinduer ikke længere varmetab - tværtimod. Arealerne med vinduer giver plus i...

Smart tilbehør til vinduet

Vinduer kan mere end at lukke lys ind i huset og give udsyn til have og alt det andet udenfor. Med lidt gør det selv-arbejde kan man fx selv forbedre sikkerheden. Og når du skal ud og købe nye vinduer, så er der også en del ekstra features, der kan være værd at overveje at tjekke. Vinduesproducenterne udvikler nemlig hele tiden nyt.

Tjek husets fuger – utætte eller manglende fuger kan koste dyrt

Der er ingen fuge, der til evig tid kan blive ved med at bevare sin tæthed. Og der er heller ikke nogen fuge, som er langt bedre end andre....

Vælg en hoveddør med stil

Hoveddøren er en vigtig del af husets facade. Den må gerne være karakteristisk, men den må ikke tage magten fra resten af huset ved at være...

Vinduer af høj kvalitet

Skal du udskifte vinduer, så se dig for, inden du vælger nye. Trækvaliteten er afgørende for vinduets holdbarhed.

Et regnly over hoveddøren bekytter dig og dine gæster

Hvem kender ikke dét at stå og fumle med nøglen til hoveddøren, mens regnen siler ned ad nakken? Det kan du undgå med et såkaldt regnly,...

Lyddæmpende vinduer giver ro inde i huset

Støj er et miljøproblem, og enhver, der har boet tæt på en jernbane, trafikeret vej eller anden støjkilde, ved, hvor generende det kan...