Nye vinduer er en god investering mod ubudne gæster ii dit hus.
Nye vinduer er en god investering mod ubudne gæster ii dit hus.

Du kan selv sikre dit hus mod indbrudstyve

Vil du gøre en indsats for at indbrudssikre dit hjem, er der nogle helt grundlæggende råd, som er gode at følge. Det er i den forbindelse vigtigt at huske på, at huset kun er så sikkert som det “svageste led” – det nytter ikke noget at sætte tre låse på hoveddøren, hvis terrassedøren eller kælderdøren er gammel og mør.

En tyv er diskret

 
  Det er ofte vinduerne, som må holde for, når tyven vil ind.
Husk, en indbrudstyv tænker både på at komme diskret og lydløst ind i huset – og på at komme uset ud igen med tyvekosterne. Derfor er det vigtigt, at du kan låse alle husets døre både udefra og indefra. For når tyven er kommet ind, vil han som det første forsøge at åbne én eller flere døre eller vinduer indefra for at have et sted at komme ud.

Lås altid udefra

Derfor er det en god idé at kunne låse husets yderdøre udefra med en nøgle, hvor der ikke er vrider på indersiden og evt. også kunne låse vinduerne med nøgle. Mange ældre vinduer er konstrueret på en måde, så glaslisterne nemt kan brækkes af udefra, og ruderne lirkes ud – uden larm!
Vinduerne bør derfor have indvendige glaslister. Alternativt kan du selv tage ruderne ud og lime dem fast med silikone på siderne og foroven. Undlad at lime i bunden, da fugten så ikke kan komme ud.

Lås vinduet med aflåselige håndtag

Desuden er det en rigtig god sikring, at vinduerne har aflåselige håndtag, som tyven kan se udefra. Det betyder, at han ikke bare kan knuse ruden og åbne vinduet, han skal fjerne de fleste glasskår fra rammen for at komme ind eller ud.

Tjek vindueshasperne

Se også eventuelle has­per efter, de skal sidde godt fast i både karm og ramme. De kan sikres ekstra med en haspesikring – på fagsprog en “børnesikringsanverfer” – den sikrer, at vinduet kun kan åbnes, når tappen løftes og drejes 180 grader.
  Foto: Crimex
  Tremmer foran kældervinduerne er effektive mod indbrudstyve.

En anden mulighed

Hvis der ikke er mulighed for at udskifte vinduets almindelige lukkeanordning med låse, er der mulighed for at eftermontere særskilte tyverisikringsbeslag. Skal du købe nye vinduer, er det oplagt at overveje tyverisikring. Hvis du som udgangspunkt vælger vinduer/døre, der er DVC-certificerede, er der krav om, at alle hjørner er forseglede med silikone.

Yderdørens lås skal være godkendt

Din yderdør skal være solid og slutte tæt til karmen. Desuden skal den forsynes med én godkendt lås og gerne en ekstra, der kan låses med nøgle både ind- og udvendig. Er dine låse mere end ti år gamle, kan det være en god idé at skifte dem ud.

Sikre ruder med lamineret glas

Du kan mod en meromkostning vælge, at dine nye ruder skal være tyverisikrede med lamineret glas. De er næsten umulige at knuse eller bryde igennem.

Termorruder har lamineret glas

I termoruden vil det yderste glaslag være af helt almindelig 4 mm glas, mens det inderste glaslag er 6 mm lamineret glas. Det gør det meget vanskeligt at bryde igennem ruden. Termoruden har desuden en ekstra lyddæmpende effekt, fordi den asymmetriske opbygning, hvor glassene ikke er lige tykke, bryder lydens svingninger.

Pas på dit hus ikke bliver en brandfælde

Hvis du sikrer døre og vinduer med indvendige låse, er det vigtigt, at du ikke kommer til at lave en brandfælde. Der skal altid være et antal vinduer og døre, der umiddelbart kan åbnes indefra, når I befinder jer i huset. 
22. juli 2009
Mere om Vinduer og døre

Døren binder: sådan reparerer du den

Der er ingen grund til at finde sig i en dør, der binder. Der er mange enkle greb, der kan rette døren op: dørringe, høvling, hængselsvrider - ja, selv en læbestift.

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

Duggede ruder - godt eller skidt?

I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger,...

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

Flere vinduer giver størst gevinst

Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

Genbrug dine gamle vinduer

Dine gamle vinduer, som du måske tænkte skulle på genbrugspladsen, kan sagtens få nyt liv – det handler blot om at være kreativ.

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare på din varmeregning.

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

Video: Undgå svamp og fugt omkring vinduerne

Fugt og kondensvand omkring vinduerne kan give svamp, hvilket ikke er godt - hverken for indeklimaet eller vinduet.

7 gode råd: Mal vinduer som en professionel

Vejr, rensning, slibning - dét er de vigtigste punkter på tjeklisten, når du skal male vinduer. Følg disse 7 råd, så kan du glæde dig over arbejdet længe efter. 

Tjek dine vinduer før efteråret sætter ind

Et kritisk blik og en fugtig klud kan få vinduerne i topform, så de lever længere og holder bedre på varmen. Sørg for at give hele vinduet...

13 gode tips til dine vinduer

Vi har samlet 13 gode råd fra håndværkerne, når du skal montere og renovere dine vinduer. Læs bl.a. om materialevalg, ventilation og opmålin...

Valg af hoveddør - få det store hoveddørsoverblik her

Der er mange muligheder, når du vælger hoveddør. Du kan restaurare den gamle dør eller vælge en ny i en pangefarve. Det kan også være egnens tradition eller husets karakter, der bestemmer dørtypen.

Vælg en hoveddør med stil

Hoveddøren er en vigtig del af husets facade. Den må gerne være karakteristisk, men den må ikke tage magten fra resten af huset ved at være...

Et regnly over hoveddøren bekytter dig og dine gæster

Hvem kender ikke dét at stå og fumle med nøglen til hoveddøren, mens regnen siler ned ad nakken? Det kan du undgå med et såkaldt regnly,...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.