Foto: Hanne Ulvig

Danmarks flotteste vinduesudsmykning - se vinderen af fotokonkurrencen

Det var ikke nogen nem opgave, da vi på idényt redaktionen skulle finde vinderen af Danmarks flotteste vinduesudsmykning. 103 flotte og kreative forslag deltog i fotokonkurrencen, men der var dog ét billede, der skildte sig ud i al sin enkelhed. Smukke vaser med enkelte, cremefarvede blomster - og så var der tilmed udsigt til havens smukke kirsebærtræ.

Smuk og enkel udsmykning
Forårsstemning i vindueskarmen er navnet på billedet, der løb med sejren i fotokonkurrencen: Danmarks flotteste vinduesudsmykning. Fotografen hedder Hanne Ulvig, og hun beskriver billedet således:
"Vaserne er pyntet med de første forårsbebudere, hvid tulipan og narcisser, og et vindueskig til det blomstrene kirsebærtræ". Hanne har vundet præmien, der er et gavekort på 5.000 kroner til energiruder hos Jydsk Tagteknik.

Smukke orkideer på stribe
Orkideerne var godt repræsenteret på de mange foto-forslag - blandt andet dette billede, som Halina Madsen har taget. Hun har fyldt vindueskarmen med orkideer - på den måde blomstrer vindueskarmen året rundt. Når nogle er afblomstret, står andre i fuldt flor.

Kæledyrene blev der også plads til
Katte, hunde og sågar et rådyr har indtaget nogle af vindueskarmene - Johnny Nielsen har uploadet dette sjove billede, hvor et rådyr stikker næsen i vindueskarmen. Der er da også blevet spurgt til, hvorvidt rådyret er levende eller udstoppet - svaret på det står stadig hen i det uvisse, men vi hører da meget gerne fra Johnny, hvis han ønsker at kaste lidt lys over sagen.


Se alle billederne, der deltog i konkurrencen

21. marts 2012
Mere om Vinduer og døre

Døren binder: sådan reparerer du den

Der er ingen grund til at finde sig i en dør, der binder. Der er mange enkle greb, der kan rette døren op: dørringe, høvling, hængselsvrider - ja, selv en læbestift.

Sørg for, at de nye vinduer passer til huset

Det er vigtigt, at dine nye vinduer passer til husets karakter. De lægger stilen, bestemmer udtrykket og lukker lyset ind.

Duggede ruder - godt eller skidt?

I de kolde måneder er der ofte dug på ruderne, og det bekymrer og ærgrer husejere. Ekspert Peter Bratt forklarer, hvorfor vinduerne dugger,...

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Ovenlysvinduer gør rummet "større", giver godt arbejdslys og hjælper med at lufte ud.

Flere vinduer giver størst gevinst

Udnytter du kvadratmeterne under dit tag, er der fordele ved at skifte tagsten ud med nye vinduer.

Genbrug dine gamle vinduer

Dine gamle vinduer, som du måske tænkte skulle på genbrugspladsen, kan sagtens få nyt liv – det handler blot om at være kreativ.

Skær ned på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis dine vinduer er gamle og slidte, kan det være en god investering at skifte dem ud. Du vil måske opdage, at der er mange penge at spare på din varmeregning.

Sådan vedligeholder du nemmest dine vinduer

Du kan ikke helt slippe for at vedligeholde dine vinduer. Der findes dog visse typer vinduer, som kræver en del mindre arbejde.

Video: Undgå svamp og fugt omkring vinduerne

Fugt og kondensvand omkring vinduerne kan give svamp, hvilket ikke er godt - hverken for indeklimaet eller vinduet.

7 gode råd: Mal vinduer som en professionel

Vejr, rensning, slibning - dét er de vigtigste punkter på tjeklisten, når du skal male vinduer. Følg disse 7 råd, så kan du glæde dig over arbejdet længe efter. 

Tjek dine vinduer før efteråret sætter ind

Et kritisk blik og en fugtig klud kan få vinduerne i topform, så de lever længere og holder bedre på varmen. Sørg for at give hele vinduet...

13 gode tips til dine vinduer

Vi har samlet 13 gode råd fra håndværkerne, når du skal montere og renovere dine vinduer. Læs bl.a. om materialevalg, ventilation og opmålin...

Valg af hoveddør - få det store hoveddørsoverblik her

Der er mange muligheder, når du vælger hoveddør. Du kan restaurare den gamle dør eller vælge en ny i en pangefarve. Det kan også være egnens tradition eller husets karakter, der bestemmer dørtypen.

Vælg en hoveddør med stil

Hoveddøren er en vigtig del af husets facade. Den må gerne være karakteristisk, men den må ikke tage magten fra resten af huset ved at være...

Et regnly over hoveddøren bekytter dig og dine gæster

Hvem kender ikke dét at stå og fumle med nøglen til hoveddøren, mens regnen siler ned ad nakken? Det kan du undgå med et såkaldt regnly,...