Find den rette boremaskine

Køb en maskine, der passer godt til opgaverne.


Boremaskiner findes i utroligt mange udgaver – fra store slagboremaskiner og borehammere til små nemme akkuboremaskiner.

Har du brug for en handy boremaskine, der kan arbejde uafhængigt af strømnettet, er akkumaskinen et rigtigt godt valg. Den er nem, let og velegnet til mindre opgaver. Til gengæld kører den tør for strøm.

Skal du i gang med en større byggeopgave, hvor der skal bores mange huller, vil en maskine med ledning ofte være mere egnet.

De fleste boremaskiner kan også bruges som slagboremaskine, når du vil bore i hårdere materialer som beton eller mursten. Almindeligvis vil en slagboremaskine dog kun kunne gnave sig igennem blødere beton og mursten, så skal du bore i hård beton eller sten, er en borehammer det rigtige værktøj. Den har et kraftigt slagværk, der kan bore rigtig store huller i hård beton.

Elektronisk styring
På en boremaskine med “styringselektronik” virker kontakten som speederen på en bil – jo mere gas du giver, jo hurtigere kører den, men boremaskinen vil gå ned i omdrejninger under belastning.
Et eller to gear
Boremaskiner findes med enten et, to eller flere mekaniske gear.

Til almindelig “husholdningsbrug”, hvor du borer huller til en hylde på væggen og andre småting, har du kun brug for et gear.

Skal du derimod i gang med en større ombygning, vil en boremaskine med flere gear være det helt rigtige værktøj.
DeWalt, tlf. 70 20 15 11
Det er vigtigt, at boremaskinen har den rigtige størrelse til de opgaver, du skal bruge den til. Angivelsen af boremaskiners arbejdsområde er lidt kryptisk: “10 mm boremaskine” betyder for eksempel, at boremaskinen er beregnet til maksimalt at bore huller på 10 mm i stål. For slagboremaskiner, at den som det største kan bore 10 mm huller i sten.

Du kan godt bruge en 10 mm maskine til både større og mindre huller. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du sætter et lille bor i en maskine beregnet til store bor, vil arbejdet gå langsomt. Sætter du større bor i, end maskinen er beregnet til, er der fare for, at den bliver overophedet.

Bore-tips
  • Lille bordiameter – kræver højt omdrejningstal.
  • Stor bordiameter – kræver lavt omdrejningstal.
  • Bløde materialer – kræver højt omdrejningstal.
  • Hårde materialer – kræver lavt omdrejningstal.
  • Hvis boremaskinen kører varm, køles den hurtigst ved det højeste omdrejningstal uden belastning i et par min., indtil ventilatorluften ikke føles meget varm længere!

Smør boret
Hvis du køler boret, mens du borer, holder boret længere. Brug evt. en injektionssprøjte.
  • Jern: biologisk eller mineralsk olie eller fedt
  • Aluminium: petroleum, vand-sprit-blanding.
  • Glas: petroleum.
  • Akrylglas: bland vand og sprit
  • Træ, kunststoffer: som regel ingen køle- eller smøremidler
23. oktober 2006
Mere om Værktøj og byggematerialer

Nu vil byggemarked hjælpe kunder med at vælge grønt

Dansk byggemarked introducerer nu grøn logo-mærkning, der skal hjælpe kunder med at træffe det rigtige valg, når de handler ind til byggeprojekterne. 

5 stykker værktøj alle husejere bør eje

Hvilke stykker værktøjer og maskiner bør alle husejeres have? Vi hjælper dig med at vælge!

Værktøj: Sådan ved du om du skal købe dyrt eller billigt

Pris og kvalitet følges ofte ad. Men det betaler sig at se nærmere på mulighederne og dit behov – før du køber det dyreste værktøj på hylder...

Find skruen - den ultimative guide til skruer

Få styr på alt om skruer med et enkelt klik på vores store guide til alt om skruetyper, kærv, skruehoveder og meget mere. Tag den med på mobilen næste gang, du skal handle skruer. 

Pas på MgO-plader i dit hus

Har du renoveret dit hus – eller bygget nyt hus – i 2007 eller senere, skal du tjekke, om der er anvendt såkaldte MgO-plader i byggeriet....

Aldrig mere maling

Mere regn og flere alger kombineret med lange hedebølger. Klimaændringerne sætter det udendørs træ på prøve og kræver mere og mere af vedlig...

Tre værktøjskasser: Begynderen, den øvede og eksperten

En god værktøjskasse er guld værd, men du behøver ikke nødvendigvis købe alt værktøj lige med det samme. idényts nye gør det selv-ekspert Anders Utsen har pakket tre forskellige værktøjskasser: En til begynderen, en til den øvede og en til eksperten.

Test: Boremaskiner med slag i

18 volt boremaskiner med slag er til de tungere opgaver. Vi har testet 6 modeller, hvoraf flere er rettet mod det professionelle marked....

Test: Vaterpas - byg i lod og helt lige

Vaterpasset er med til at sikre perfekte resultater, når du skal løse opgaver, hvor det, at noget er i lod eller vater, er afgørende. Vi...

Find forhandlere af miljømærkede produkter

Få et hurtigt overblik over nogle af de mange forhandlere, der efterhånden findes af produkter, der tager hensyn til miljøet, og er mærket med enten Svanen/Blomsten, Indeklimamærket, FSC eller det røde Ø-mærke.

Brug miljømærkede produkter til husets projekter

Miljømærker findes efterhånden inden for alle produktkategorier - uanset om du skal male, bygge ny træterrasse eller indrette med nye møbler...

Test: Hvilken skruemaskine skal du vælge?

Vi har testet i alt seks skruemaskiner/boremaskiner. Alle klarede opgaverne med at bore og skrue i forskellige materialer. Se, hvilken...

Rawlplugs - sådan vælger du den rigtige

Når du skal hænge ting op på væggen, er der stor forskel på om muren bag er af gips, træ, beton eller mursten. Det har betydning for, hvilken rawlplug du skal vælge, så din ophængning bliver solid. Med nogle enkle tips kan du selv finde ud af, hvad væggen er lavet af, og hvordan du vælger rawlplugs og skruer, så de passer sammen.

Robinie-træ - et stærkt materiale

Træsorten robinie holder længere end andet træ - både i jordkontakt og ved almindelig brug.

Turbotryk på rengøringen

En højtryksrenser er en effektiv hjælper, når du vasker bil, rengør terrassen eller renser facade.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.