Hvis du har husket at have dit nøglekort med, så kan du logge dig ind med NemID fra en hvilken som helst computer.
Hvis du har husket at have dit nøglekort med, så kan du logge dig ind med NemID fra en hvilken som helst computer.

NemID erstatter den digitale signatur

NemID bliver den nye indgang til din netbank, men også til de offentlige myndigheder som fx. skat. Alle pengeinstitutter ventes at gå over til NemID i år, og den overtager også din digitale signaturs funktion, når denne udløber.

Af: Per Handberg, 23. juni 2010

Kommer via banken
NemID hedder dit kommende login, hvis du har netbank. I løbet af sidste halvår 2010 vil de danske banker indføre NemID, som erstatter deres respektive netbankløsninger, der fungerer i dag. Når din bank er klar, vil du automatisk modtage dit NemID med posten.

Giver adgang til mange sider
Når du har modtaget dit NemID, så kan du ikke bare logge ind på din netbank, men også få adgang til de offentlige hjemmesider, hvor du ellers har logget ind med digital signatur eller særskilte logins.

Er ikke bundet til computeren
NemID vil, i modsætning til en digitale signatur, ikke være bundet til en enkelt computer. Du kan tage den med dig overalt. Den består af et login og så en engangs-kode.

Du skal huske dit login
Dit login skal du huske, mens engangskoden kommer på et nøglekort, som du skal have med dig. Når du skal logge ind, skriver du navn og login, og så kommer der et firecifret tal frem. Det tal skal du finde på dit nøglekort, og ud for nummeret står engangskoden, som du skal bruge.

Nøglekortet er strengt personligt
Der er 148 koder på et nøglekort, og når de er ved at være brugt, modtager du automatisk et nyt med posten. Nøgle kortet er personligt, og koderne passer kun med dit login, så man kan ikke låne nøglekort af hinanden.

Digital signatur udløber helt
Bruger du digital signatur i dag, kan du fortsætte med det, indtil den udløber (to år efter udstedelse). Herefter skal du gå over til NemID.

23. juni 2010 Per Handberg
Mere om Tv

Gode tips til dit tv-køb

Udvalget af fjernsyn er enormt, og det er nemt at blive forvirret over alle de nye begreber og tekniske specifikationer. Det er en god idé at forberede sig lidt hjemmefra og afprøve tv’et i butikken. Vi giver dig råd med på vejen.

Nyt tv-signal fra nytår – se om du skal gøre noget

Ser du tv med antenne, sker der to ændringer i tv-signalet ved årsskiftet. For det første bliver TV2 en betalingskanal. For det andet stoppe...

Smart udstyr, der kører på solceller

Solceller er blevet mere og mere integreret i hjemmet - lamper, opladere, tastaturet til computeren og legetøj til ungerne. Vi har fundet...

Digitalt udstyr i mange farver

Digitalt udstyr findes efterhånden i enhver afskygning, men nu er farverne også for alvor kommet på banen, når der eksempelvis skal vælges mus eller USB-nøgle. Vi har fundet et par eksempler på digitale dingenoter, der har fået et farvepift ud over det sædvanlige.

Smarte maskiner, der letter hverdagen

Nu kan opvaskemaskinen selv bestemme, bagemaskinen kan bage croissanter – og ovnen kan indstilles til at stege "mager and på 2.700 gram"....

Skjul kabler og ledninger

Høje paneler kan være en flot løsning til at gemme kablerne i et gammelt hus, når digitaliseringen banker på døren.

Få styr på din egen og familiens kalender med en digital opslagstav...

Det er rimeligt enkelt at synkronisere familiens kalendere i mobiltelefonerne, så alle er opdateret med hinandens aftaler. Det kan lette planlægningen betydeligt, hvis familien opretter en fælles digital kalender; som hvert familiemedlem både kan læse og skrive nye aftaler ind i direkte på mobiltelefonen.

Tinglysning bliver digital

Landets tingbøger og papirdokumenter er erstattet af et nyt tidsbesparende elektronisk system. Den 8. september 2009 blev al tinglysning af...

Stop den digitale indbrudstyv

Der er god grund til, at hele familien aftaler nogle "færdselsregler" for, hvilke oplysninger I deler ud af i e-mails, på Facebook og over...

Mediecenter - klar til brug

En central computer kan styre alt fra tv til musik, fotos og film. Nu fås de klar til brug.

Sluk for strømslugerne, og spar rigtig mange penge

Sluk lyset og de apparater, du ikke bruger. Husk at slukke på kontakten! Det lyder enkelt at spare på strømmen, men det kræver en grundig...

Køb sikkert på nettet

Tjek virksomheden ud før du handler på nettet – det lyder måske banalt, men det er en god idé at tjekke, om ganske almindelige oplysninger...

Pas på din computer

En elskadedækning er god at ha’, når lyn og torden brager hen over Danmark.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.