Med mediecenteret får du på én gang styr på familiens musik, film og fotos – ligesom du kan optage tv-programmer, så I kan se fjernsyn, når I har tid og lyst, uafhængigt af hvornår udsendelserne bliver sendt.
Med mediecenteret får du på én gang styr på familiens musik, film og fotos – ligesom du kan optage tv-programmer, så I kan se fjernsyn, når I har tid og lyst, uafhængigt af hvornår udsendelserne bliver sendt.

Mediecenter - klar til brug

En central computer kan styre alt fra tv til musik, fotos og film. Nu fås de klar til brug.

Af: Lise Mortensen Høy, 14. oktober 2008

I dag kan du købe en computer, hvor alle programmer og funktioner til dit nye mediecenter er lagt ind. Betjening foregår med fjernbetjening og tastatur – de fleste funktioner kan også betjenes med tryk direkte på en “fingertouch-skærm”.

Forbind til nettet

Mediecenteret forbindes til internettet, og det skal modtage husets tv-signaler. Der er – naturligvis – en manual, der skal læses, og en del kabler, der skal forbindes, før det hele er sat op.

Hvis I har computere flere steder i huset, vil I via internettet kunne benytte alle funktioner i mediecenteret fra alle computere, især hvis de også har mediecenter-software installeret. Det er vigtigt at tænke på hastigheden. Store mængder data til film, tv og fotos overføres hurtigst og sikrest igennem kabler; men med en kraftig trådløs router beregnet til mediefiler, kan det lade sig gøre at overføre både film, tv-programmer og musik.

Afhængigt af hvor god familien er til computere, kan I installere mediecenteret selv; eller få hjælp af en edb-ekspert. Der findes også mange hjemmesider om mediecentre, prøv at søge på “mediecenter” på internettet.


Musik
Du sætter din cd ind i mediecenterets drev og cd’en kopieres automatisk over. Herefter vil mediecenteret aflæse en særlig kode på cd’en og downloade alle relevante oplysninger – cover, liste over numre mv. På brugerfladen vil cd’en optræde i en alfabetisk liste, hvor du kan vælge den cd eller det nummer, du vil høre. Hvis du har flere numre/cd’er, du gerne vil høre efter hinanden, kan du lave en spilleliste.

Mediecenteret har udgange, så det kan forbindes til din gode forstærker og surroundanlæg; og du kan lægge musikken ind på din MP3-afspiller.

Film
Du kan lægge alle dine dvd’er ind i mediecenteret. Det er lovligt at kopiere en dvd én gang til eget brug – blot du beholder selve dvd’en. Nogle dvd’er har kopibeskyttelse, så de er vanskelige at kopiere. Når dvd’en er kopieret, kan mediecenteret finde ekstra oplysninger på internettet.

Alle de kendte funktioner fra almindelige dvd-afspillere fungerer også via mediecenteret. Der er indlagt alskens søgerfunktioner til både dvd’er og film, så du kan søge på filmnavn, cd-navn, kunstnernavne og navne på musiknumre.

Tv
Mediecenteret kan forbindes til alle former for tv-antenner/kabel-tv og satellit-tv. Som ved digital-tv kan du se programmer og beskrivelse af de enkelte programmer. Med et enkelt klik kan du vælge det, du vil have optaget – og du kan fx vælge at få optaget “hele serien”, eller altid at have de sidste fem tv-aviser liggende.

Nemt at finde fotos
Du stikker dit kort fra kameraet direkte ind i mediecenteret og overfører fotos. I brugerfladen kan du oprette albums, skrive kommentarer og navne og så videre, og det er nemt at bladre rundt for at finde et bestemt foto eller fx albummet fra ferieturen og efterfølgende vise billederne frem på skærmen.

Hvad koster det?
Et mediecenter med al nødvendig software kan købes fra 9.000 kr.
14. oktober 2008 Lise Mortensen Høy
Mere om Tv

Gode tips til dit tv-køb

Udvalget af fjernsyn er enormt, og det er nemt at blive forvirret over alle de nye begreber og tekniske specifikationer. Det er en god idé at forberede sig lidt hjemmefra og afprøve tv’et i butikken. Vi giver dig råd med på vejen.

Nyt tv-signal fra nytår – se om du skal gøre noget

Ser du tv med antenne, sker der to ændringer i tv-signalet ved årsskiftet. For det første bliver TV2 en betalingskanal. For det andet stoppe...

Smart udstyr, der kører på solceller

Solceller er blevet mere og mere integreret i hjemmet - lamper, opladere, tastaturet til computeren og legetøj til ungerne. Vi har fundet...

Digitalt udstyr i mange farver

Digitalt udstyr findes efterhånden i enhver afskygning, men nu er farverne også for alvor kommet på banen, når der eksempelvis skal vælges mus eller USB-nøgle. Vi har fundet et par eksempler på digitale dingenoter, der har fået et farvepift ud over det sædvanlige.

Smarte maskiner, der letter hverdagen

Nu kan opvaskemaskinen selv bestemme, bagemaskinen kan bage croissanter – og ovnen kan indstilles til at stege "mager and på 2.700 gram"....

NemID erstatter den digitale signatur

NemID bliver den nye indgang til din netbank, men også til de offentlige myndigheder som fx. skat. Alle pengeinstitutter ventes at gå over...

Skjul kabler og ledninger

Høje paneler kan være en flot løsning til at gemme kablerne i et gammelt hus, når digitaliseringen banker på døren.

Få styr på din egen og familiens kalender med en digital opslagstav...

Det er rimeligt enkelt at synkronisere familiens kalendere i mobiltelefonerne, så alle er opdateret med hinandens aftaler. Det kan lette...

Tinglysning bliver digital

Landets tingbøger og papirdokumenter er erstattet af et nyt tidsbesparende elektronisk system. Den 8. september 2009 blev al tinglysning af...

Stop den digitale indbrudstyv

Der er god grund til, at hele familien aftaler nogle "færdselsregler" for, hvilke oplysninger I deler ud af i e-mails, på Facebook og over telefonsvarerne. For det er ikke kun jer, der er blevet digitale – det er indbrudstyvene også.

Sluk for strømslugerne, og spar rigtig mange penge

Sluk lyset og de apparater, du ikke bruger. Husk at slukke på kontakten! Det lyder enkelt at spare på strømmen, men det kræver en grundig...

Køb sikkert på nettet

Tjek virksomheden ud før du handler på nettet – det lyder måske banalt, men det er en god idé at tjekke, om ganske almindelige oplysninger...

Pas på din computer

En elskadedækning er god at ha’, når lyn og torden brager hen over Danmark.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.