Få styr på din egen og familiens kalender med en digital opslagstavle

Det er rimeligt enkelt at synkronisere familiens kalendere i mobiltelefonerne, så alle er opdateret med hinandens aftaler. Det kan lette planlægningen betydeligt, hvis familien opretter en fælles digital kalender; som hvert familiemedlem både kan læse og skrive nye aftaler ind i direkte på mobiltelefonen.

Digital kalender
Mobiltelefonerne kan indstilles til helt automatisk at synkronisere alle aftaler med de andres mobiltelefoner. Så når du laver en middagsaftale med jeres gode venner, kan du for det første se, om der er andre af familiens medlemmer, der skal noget den aften. Og så snart, du skriver aftalen ind, bliver den også synlig på resten af familiens mobil-kalendere.

Husk på det hele
Fødselsdage, bryllupsdage, ferier og meget andet kan også skrives ind i kalenderen; og det smarte er, at mobiltelefonen kan indstilles til at minde dig om aftalen eller fx fødselsdagen med en tone eller med en lille meddelelse på skærmen. Så nu er det slut med at glemme vennernes fødselsdage!

Flere forskellige muligheder
Teknisk kan de fælles kalendere sættes op på mange forskellige måder. Det kommer helt an på, hvilke telefoner og programmer I har – og hvordan I har lyst til at indrette jer.

Kræver program
På Google kan I for eksempel etablere familie-kalenderen. Her findes der flere små gratis programmer, som kan synkronisere onlinekalenderen ud på hele familiens mobiltelefoner.

Små programmer gratis
Nogle af de små synkroniseringsprogrammer er gratis i den grundlæggende version, hvor du eksempelvis kun kan synkronisere et stykke tid frem. Men typisk koster det kun et par hundrede kroner for et par års fuldt abonnement.

Kalenderoverblik på mobiltelefonen
I kan vælge at lægge den fælles kalender på nettet og læse den på mobiltelefonerne. I kan også udelukkende have kalendere på mobiltelefonerne – og så få dem til at synkronisere. Det kan dog være svært at få overblik over en fuld kalender på en lille skærm på mobiltelefonen – så det er altid en god idé at kunne se kalenderen på en computer.

Mail aftalerne
I kan nemt maile aftaler og invitationer til hinanden, fordi de digitale kalendere bruger den samme standard iCalendar – også kaldet iCal. Når du sender invitationer i iCal-formatet, ryger aftalerne automatisk ind i modtagerens kalender, når han/hun har accepteret aftalen. Alle de store kalendersystemer fra Microsoft, Google, Apple og Lotus Notes kan ‘snakke sammen’ – de overholder iCal-standarden.

Brug din mailudbyder som grundlag for kalender
Har du en e-mail-adresse hos en af de store udbydere af webmail som Google, Yahoo eller Hotmail, følger der automatisk en kalenderfunktion med. Den er god at bruge som grundlag for din egen private kalender – eller familiens fælles kalender.

Pas på privatlivet

• Du kan vælge at åbne din kalender, så andre kan kigge med både familie, kolleger og venner.

• Tænk over, hvor meget andre skal kunne se – og hvor mange, der skal kunne kigge med. Ligger kalenderen på internettet, bør den ikke være åben – så man kan se, hvornår familien er rejst på ferie.

• Kalendersystemerne er indrettet med filtersystemer, der kan sættes op, så det kun er dem, du inviterer, der får lov at se din kalender.

• Du kan indstille din kalender, så man kun kan se, om du er optaget eller ledig.

Se også: Fuldmåne – årets månekalender og månefaser

Se også: Kalender 2023 | kalender 2024 | kalender 2025 | kalender 2026 | kalender 2027

Mest læste artikler