Det kan være en god ide at sætte en bærbar computer eller en computerskærm op i køkkenet, så har alle altid overblik over familiens aktiviteter på den fælles kalender.
Det kan være en god ide at sætte en bærbar computer eller en computerskærm op i køkkenet, så har alle altid overblik over familiens aktiviteter på den fælles kalender. Foto: iStockphoto

Få styr på din egen og familiens kalender med en digital opslagstavle

Det er rimeligt enkelt at synkronisere familiens kalendere i mobiltelefonerne, så alle er opdateret med hinandens aftaler. Det kan lette planlægningen betydeligt, hvis familien opretter en fælles digital kalender; som hvert familiemedlem både kan læse og skrive nye aftaler ind i direkte på mobiltelefonen.

Af: Lise Mortensen Høy, 30. november 2009

Digital kalender
Mobiltelefonerne kan indstilles til helt automatisk at synkronisere alle aftaler med de andres mobiltelefoner. Så når du laver en middagsaftale med jeres gode venner, kan du for det første se, om der er andre af familiens medlemmer, der skal noget den aften. Og så snart, du skriver aftalen ind, bliver den også synlig på resten af familiens mobil-kalendere.

Husk på det hele
Fødselsdage, bryllupsdage, ferier og meget andet kan også skrives ind i kalenderen; og det smarte er, at mobiltelefonen kan indstilles til at minde dig om aftalen eller fx fødselsdagen med en tone eller med en lille meddelelse på skærmen. Så nu er det slut med at glemme vennernes fødselsdage!

Flere forskellige muligheder
Teknisk kan de fælles kalendere sættes op på mange forskellige måder. Det kommer helt an på, hvilke telefoner og programmer I har – og hvordan I har lyst til at indrette jer.

Kræver program
På Google kan I for eksempel etablere familie-kalenderen. Her findes der flere små gratis programmer, som kan synkronisere onlinekalenderen ud på hele familiens mobiltelefoner.

Små programmer gratis
Nogle af de små synkroniseringsprogrammer er gratis i den grundlæggende version, hvor du eksempelvis kun kan synkronisere et stykke tid frem. Men typisk koster det kun et par hundrede kroner for et par års fuldt abonnement.

Kalenderoverblik på mobiltelefonen
I kan vælge at lægge den fælles kalender på nettet og læse den på mobiltelefonerne. I kan også udelukkende have kalendere på mobiltelefonerne – og så få dem til at synkronisere. Det kan dog være svært at få overblik over en fuld kalender på en lille skærm på mobiltelefonen – så det er altid en god idé at kunne se kalenderen på en computer.

Mail aftalerne
I kan nemt maile aftaler og invitationer til hinanden, fordi de digitale kalendere bruger den samme standard iCalendar – også kaldet iCal. Når du sender invitationer i iCal-formatet, ryger aftalerne automatisk ind i modtagerens kalender, når han/hun har accepteret aftalen. Alle de store kalendersystemer fra Microsoft, Google, Apple og Lotus Notes kan 'snakke sammen' – de overholder iCal-standarden.

Brug din mailudbyder som grundlag for kalender
Har du en e-mail-adresse hos en af de store udbydere af webmail som Google, Yahoo eller Hotmail, følger der automatisk en kalenderfunktion med. Den er god at bruge som grundlag for din egen private kalender – eller familiens fælles kalender.

Pas på privatlivet

• Du kan vælge at åbne din kalender, så andre kan kigge med både familie, kolleger og venner.

• Tænk over, hvor meget andre skal kunne se – og hvor mange, der skal kunne kigge med. Ligger kalenderen på internettet, bør den ikke være åben – så man kan se, hvornår familien er rejst på ferie.

• Kalendersystemerne er indrettet med filtersystemer, der kan sættes op, så det kun er dem, du inviterer, der får lov at se din kalender.

• Du kan indstille din kalender, så man kun kan se, om du er optaget eller ledig.

30. november 2009 Lise Mortensen Høy
Mere om Tv

Gode tips til dit tv-køb

Udvalget af fjernsyn er enormt, og det er nemt at blive forvirret over alle de nye begreber og tekniske specifikationer. Det er en god idé at forberede sig lidt hjemmefra og afprøve tv’et i butikken. Vi giver dig råd med på vejen.

Nyt tv-signal fra nytår – se om du skal gøre noget

Ser du tv med antenne, sker der to ændringer i tv-signalet ved årsskiftet. For det første bliver TV2 en betalingskanal. For det andet stoppe...

Smart udstyr, der kører på solceller

Solceller er blevet mere og mere integreret i hjemmet - lamper, opladere, tastaturet til computeren og legetøj til ungerne. Vi har fundet...

Digitalt udstyr i mange farver

Digitalt udstyr findes efterhånden i enhver afskygning, men nu er farverne også for alvor kommet på banen, når der eksempelvis skal vælges mus eller USB-nøgle. Vi har fundet et par eksempler på digitale dingenoter, der har fået et farvepift ud over det sædvanlige.

Smarte maskiner, der letter hverdagen

Nu kan opvaskemaskinen selv bestemme, bagemaskinen kan bage croissanter – og ovnen kan indstilles til at stege "mager and på 2.700 gram"....

NemID erstatter den digitale signatur

NemID bliver den nye indgang til din netbank, men også til de offentlige myndigheder som fx. skat. Alle pengeinstitutter ventes at gå over...

Skjul kabler og ledninger

Høje paneler kan være en flot løsning til at gemme kablerne i et gammelt hus, når digitaliseringen banker på døren.

Tinglysning bliver digital

Landets tingbøger og papirdokumenter er erstattet af et nyt tidsbesparende elektronisk system. Den 8. september 2009 blev al tinglysning af...

Stop den digitale indbrudstyv

Der er god grund til, at hele familien aftaler nogle "færdselsregler" for, hvilke oplysninger I deler ud af i e-mails, på Facebook og over...

Mediecenter - klar til brug

En central computer kan styre alt fra tv til musik, fotos og film. Nu fås de klar til brug.

Sluk for strømslugerne, og spar rigtig mange penge

Sluk lyset og de apparater, du ikke bruger. Husk at slukke på kontakten! Det lyder enkelt at spare på strømmen, men det kræver en grundig...

Køb sikkert på nettet

Tjek virksomheden ud før du handler på nettet – det lyder måske banalt, men det er en god idé at tjekke, om ganske almindelige oplysninger...

Pas på din computer

En elskadedækning er god at ha’, når lyn og torden brager hen over Danmark.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.