Så høje skal dine trappetrin være

Trapper

Er du ved at bygge en ny trappe til hjemmet, er det vigtigt at trinnene har den rette højde. Vi viser dig her, hvordan du skal gøre.

Dybden og højden på dine trappetrin har store indflydelse på trappens funktionaliteten.
Dybden og højden på dine trappetrin har store indflydelse på trappens funktionaliteten. Foto: istockphoto

Den korrekte trinhøjde har meget at sige, og vil afgøre, hvorvidt din trappe er funktionel og god at gå på. Er trinnene for høje, vil trappen blive for stejl og den vil blive hård og tung at bruge.

For de fleste trapper er den mest optimale trinhøjde omkring 12-16 cm – højden bør dog aldrig overstige 21 cm, da det vil blive alt for voldsomt.

Når du bygger en ny trappe, skal du huske at have in mente, hvem der kommer til at bruge den mest. Og er der ældre eller småbørn i hjemmet, bør trinnene ikke være særligt høje, da det ikke vil tilgodese deres behov.

Husk dybden på dine trappetrin

Dybden på dine trappetrin har også stor indflydelse på trappens funktionalitet. Hvis trinnene er for dybe, vil man bruge ekstra tid og kræfter på gå på trappen. Hvis trinnene derimod er for korte, vil man have svært ved at finde ordentlig støtte og balance.

Et trin bør som regel ikke være under 25 cm. I stedet skal trinnet være omkring 30-40 cm for at kunne fungere optimalt.

Der findes en god grundregel, som er nem at bruge, hvis du skal bygge en trappe, og er i tvivl om trappens mål. Grundreglen hedder:

2 x trinhøjde + 1 x trin = 62cm.

I følge formlen skal resultatet ende på omkring 62cm, for at få et passende trin. Formlen kan dog gradbøjes og resultatet justeres, da 62cm ikke altid vil være den bedste løsning for dig. Der er nemlig flere faktorer, der kan spille ind. For eksempel, hvis du skal bygge en terrassetrappe i stejleomgivelser, skal trinhøjden justeres.

3. marts 2016
Mere om Trapper

Sådan gør du din trappe skridsikker

Trapper Trapper er årsag til 15.000 faldulykker om året. Den fare kan du kraftig beskære, hvis du følger et eller flere af disse 7 gode råd til at sikre trappen.

Pift din gamle trappe op igen med disse 3 råd

Trapper Trappen er det, der knytter hjemmet sammen og forbinder hjemmets etager. Trappen bliver derfor hurtigt slidt. Men vi har 3 tips til, hvordan...

Gør selv betontrappen pæn igen

Trapper Trappen af beton kan let smuldre, få løse dele og se trist ud efter nogle år. Men i mange tilfælde kan du selv gøre den pæn igen. I denne...

Denne artikel er sponsoreret

Vælg den rigtige trappe til dit hus

Trapper En trappe er på mange måder husets største møbel. Den skal holde til dagligt brug, være sikker og fungere med boligens stil. Derfor er materialer og placering af stor vigtighed, når du skal etablere en ny indendørs trappe.

Byg en ny trappesten på en weekend

Trapper Trappen her er nem, billig og frem for alt hyggelig at lave. Kombiner det sjove med det praktiske og brug en weekend på en ny trappe til...