Istapper er tegn på, at taget er dårligt isoleret – efterisolér eller kom istapperne til livs ved at få lagt varmekabler i tagrenderne.
Istapper er tegn på, at taget er dårligt isoleret – efterisolér eller kom istapperne til livs ved at få lagt varmekabler i tagrenderne.

Varmekabler i tagrenden får istapperne til at forsvinde

Undgå faren for istapper ved at efterisolere taget eller lægge varmekabler i tagrenden. Varmekablerne skal monteres af en installatør, men når de først er lagt på plads kan de blive liggende året rundt. Vælg varmekabler med termostat, så de automatisk tænder og slukker, når der er brug for det.

Af: Berit Viuf, 13. december 2010


Istapper opstår, når vandet i tagrenden er frosset til

Istapper dannes, når sneen på taget smelter, uden at kunne komme væk, fordi tagrenderne er frosset til. Især på ældre tage, der er dårligt isoleret, kommer der mange istapper. Så du kan løse problemet ved at efterisolere taget, men du kan også få lagt varmekabler i tagrender og nedløbsrør.

Vælg varmekabler med termostat
For at spare på elregningen, er det en god idé at vælge varmekabler med en lille føler, som registrerer, når temperaturen bliver så lav, at der er sne eller is, og slår varmen til. På den måde er varmekablerne automatisk kun tændt, når der er behov for det.

Varmekanaler skal monteres af en professionel
Varmekabelanlægget skal have jordforbindelse, så få en fagmand til at lægge varmekablerne - han kan også sørge for at dimensionere systemet, så du får et system, der matcher dine tagrender. Det er også vigtigt, at varmekablerne ikke varmer for meget, hvis din tagrende er af plastik.

DEVIForhindrer murskader
Varmekabler kan også forhindre fugt og frostskader på den øverste del af husmuren. Kablerne skal blive liggende året rundt og kræver ikke speciel vedligeholdelse - men det er vigtigt at rense tagrenden, inden vinteren sætter ind.


Hvad koster det?
Regn med, at det koster omkring 3.000 kr. for varmekabler og termostat med føler til 12 meter tagrende. Hertil kommer udgift til selve installationen.

På næste side kan du bl.a. læse mere om, hvordan du undgår istapper fra dine tagrender.#br

Det er vigtigt at rense tagrenderne
Men varmekabler eller ej, så er det vigtigt at rense tagrenderne, inden vinteren sætter ind. Ellers kan regn- og smeltevand ikke løbe væk. Rens tagrenden med hånden eller en planteske, så alle blade og alt skidt er fjernet. Gnub evt. med en børste, og spul efter med vand.

Kabler holder i mange år
Holdbarheden vil under normale omstændigheder være over 10 år, et kabel kan sagtens holde i 20 - 30 år, fordi materialet er UV bestandig og bliver ikke nedbrudt af solens påvirkning.

Undgå istapper

  • Undersøg hver morgen, om der begynder at danne sig istapper. Hvis ja, så bank dem ned.
  • Sørg for, at taget er velisoleret, så den varme luft inde i huset ikke smelter sneen på taget løbende.
  • Installer varmekabler i tagrenden.
  •  
13. december 2010 Berit Viuf
Mere om Tagrender og nedløbsrør

7 uundværlige redskaber til dit tagrendeapotek

Man skal ikke gå ned på udstyret, og slet ikke når det gælder tagrender. Her er 7 enkle og billige redskaber til dit hjemmeapotek til tagrenden.

12 nedløbsrør der ikke gider være statister

Nedløbsrør er et vandrør, der desværre ikke kan graves ned, som det hænger der udspændt mellem taget og jorden. Det er der nogle husejere,...

Rensning af tagrender - guide til metoder, udstyr og værktøj

Det er en god idé at rense og efterse tagrender og nedløb to gange om året – forår og efterår. Vigtigst er det når bladene er faldet af...

Tagrenden skal klæde huset – sådan vælger du rigtigt

Tagrenden er en synlig bygningsdel, som du kan vælge at gøre meget diskret eller gøre en dyd ud af. Tænk på gennemgående farver og overvej også, hvilken facon tagrenden skal have – halvrund eller firkantet. Og hvilket materiale den skal være lavet af.

Valg af tagrende: Find den bedste type til dit hjem

Nye, tætte tagrender er sundt for dit hus. Flere af de nyeste typer kan du selv sætte op. Her gennemgår vi fordele og ulemper ved tagrender...

Find den perfekte tagrende til at indramme dit hus

Plast, zink, kobber, stål... Tagrender findes i mange materialer, udtryk og farver - vi giver dig et overblik over mulighederne.

Video: Tjek tagrenden og undgå vandskade

Undgå vandskader ved at fjerne blade og andet skidt fra tagrenden. Sørg også for, at hældning går ned mod afløbet.

Tjek tagrender, nedløbsrør og afløb, når det regner

Dine tagrender, nedløbsrør og afløb kræver en grundig gennemgang og rensning efter løvfald og før vinterens nedbør sætter ind. Se, hvordan...

Sådan udskifter du det ødelagte nedløbsrør

Et gammelt nedløbsrør af plastik kan blive ødelagt ved nærkontakt med en tungt lastet trillebør o.lign. Mindre skader i tagrende eller...

Sådan kan du forlænge tagrendernes holdbarhed

Hvis tagrenderne bliver tilstoppede, kan det vand, der sjasker ud over kanterne, i værste fald medføre fugtskader på husets træværk og frostsprængninger på murværk, sokler og fundamenter.

Sådan udskifter eller reparerer du dine tagrender

Udskiftning eller reparation af defekte tagrender er ofte noget, du selv kan lave. Se her, hvordan du gør og hvilke typer af tagrender, der...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.