Sådan udskifter du det ødelagte nedløbsrør

Et gammelt nedløbsrør af plastik kan blive ødelagt ved nærkontakt med en tungt lastet trillebør o.lign. Mindre skader i tagrende eller tagnedløb kan reddes med et ekstra stykke tagrende eller nedløb, der limes fast og lukker hullet.

Af: Per Reipurth og Søren Stensgård, 21. marts 2011

Foto: Lars HansenFjern det ødelagte rør
Begynd udskiftningen med at fjerne det ødelagte rør og de gamle rørholdere. De sidder normalt med en lille split, der nemt kan presses eller slås ud med en lille, spids skruetrækker.

Stabil rør
For at opnå størst mulig stabilitet bør den øverste rørholder anbringes umiddelbart under de øverste bøjninger. Hvis du også skifter bøjningerne, skal denne bøjning limes fast til tudstykket med tagrendelim.

Sav røret i den rigtige længde
Brug en nedstryger, når du skal save røret til i den rigtige længde. Fjern grater efter saven ind- og udvendig i nedløbsrøret med et stykke groft slibepapir. Det øger gennemstrømningen.

Foto: Lars HansenNye rørholdere pynter
Kasserer de gamle rørholdere og monterer nye og pæne af plast. Skru rørholderne fast i muren med de medfølgende skruer. Det er meget vigtigt, at holderen vender rigtigt – se på pilen på holderen.

Foto: Lars HansenSpænd fast
Spænd bøjlerne med en skruetrækker. Den øverste bøjle skal spænde om røret – den nederste skal blot støtte det. Det splintrede nedløbsrør er skiftet ud. Opgaven tog under en time.

Pas på miljøet

Husk at nedløbsrør og tagrender af plastik ofte er lavet af pvc, som skal afleveres på den kommunale genbrugsplads. Det hårde pvc kan som regel genbruges til gavn for miljøet.
21. marts 2011 Per Reipurth og Søren Stensgård
Mere om Tagrender og nedløbsrør

7 uundværlige redskaber til dit tagrendeapotek

Man skal ikke gå ned på udstyret, og slet ikke når det gælder tagrender. Her er 7 enkle og billige redskaber til dit hjemmeapotek til tagrenden.

12 nedløbsrør der ikke gider være statister

Nedløbsrør er et vandrør, der desværre ikke kan graves ned, som det hænger der udspændt mellem taget og jorden. Det er der nogle husejere,...

Rensning af tagrender - guide til metoder, udstyr og værktøj

Det er en god idé at rense og efterse tagrender og nedløb to gange om året – forår og efterår. Vigtigst er det når bladene er faldet af...

Tagrenden skal klæde huset – sådan vælger du rigtigt

Tagrenden er en synlig bygningsdel, som du kan vælge at gøre meget diskret eller gøre en dyd ud af. Tænk på gennemgående farver og overvej også, hvilken facon tagrenden skal have – halvrund eller firkantet. Og hvilket materiale den skal være lavet af.

Valg af tagrende: Find den bedste type til dit hjem

Nye, tætte tagrender er sundt for dit hus. Flere af de nyeste typer kan du selv sætte op. Her gennemgår vi fordele og ulemper ved tagrender...

Find den perfekte tagrende til at indramme dit hus

Plast, zink, kobber, stål... Tagrender findes i mange materialer, udtryk og farver - vi giver dig et overblik over mulighederne.

Video: Tjek tagrenden og undgå vandskade

Undgå vandskader ved at fjerne blade og andet skidt fra tagrenden. Sørg også for, at hældning går ned mod afløbet.

Tjek tagrender, nedløbsrør og afløb, når det regner

Dine tagrender, nedløbsrør og afløb kræver en grundig gennemgang og rensning efter løvfald og før vinterens nedbør sætter ind. Se, hvordan...

Varmekabler i tagrenden får istapperne til at forsvinde

Undgå faren for istapper ved at efterisolere taget eller lægge varmekabler i tagrenden. Varmekablerne skal monteres af en installatør, men...

Sådan kan du forlænge tagrendernes holdbarhed

Hvis tagrenderne bliver tilstoppede, kan det vand, der sjasker ud over kanterne, i værste fald medføre fugtskader på husets træværk og frostsprængninger på murværk, sokler og fundamenter.

Sådan udskifter eller reparerer du dine tagrender

Udskiftning eller reparation af defekte tagrender er ofte noget, du selv kan lave. Se her, hvordan du gør og hvilke typer af tagrender, der...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.