7 uundværlige redskaber til dit tagrendeapotek

Man skal ikke gå ned på udstyret, og slet ikke når det gælder tagrender. Her er 7 enkle og billige redskaber til dit hjemmeapotek til tagrenden.

Af: Mikkel Hede, 27. september 2017

7 redskaber til tagrenden

Tagrender kræver jævnligt tilsyn. Det kan være en udfordring, fordi tagrender af naturlige årsager er vanskelige at komme til. Ønsker du at gøre det enklere at rense dine tagrender, så du måske også får gjort det lidt oftere, er her 7 fikse redskaber til at rense og vedligeholde tagrenden med. 

1. Tagrendenet

Tagrendenet.  
Tagrendenet fra billigvvs.dk.  

Tagrendenettet er et såre simpelt - og billigt! - redskab, der er skabt til at forhindre at tagrenderne stopper til. Du lægger bare nettet op i tagrenden, så sikrer nettet, at tagrenden ikke bliver fyldt af blade og andet irriterende haveaffald. Åbningen i bunden af nettet sikrer, at vandet kan løbe frit hen til nedløbsrøret.

2. Tagrendebørste

Tagrendebørste til tagrenden.  
Se mere hos biltema.dk  

En tagrendebørste er konstrueret til at blive lagt udstrakt ned i tagrenden. Børsternes volumen forhindrer blade og andre uønskede ting i at samle sig i tagrenden. Børsten tillader vandet at løbe igennem samtidig med, at den opsamler en del andet skidt. Skidtet kan hurtigt fjernes ved midlertidigt at løfte børsten op af tagrenden og vaske den ren.  

3. Mårbeskytter til tagrenden

En mårbeskytter i aluminium til tagrenden.  
Foto: fixdithus.dk  

Har du mår på loftet, kan det sagtens skyldes, at de har fundet vej derind via nedløbsrøret - og tagrenden. En mårbeskytter fastgjort oppe ved tagrenden gør det langt vanskeligere for måren at få adgang til dit loft. 

Læs mere om beskyttelse mod mår på loftet her

4. Tagrendeholder til stigen

Stige med tagrendeholder til tagrenden.  
Fra Silkeborg Stigefabrik.  

Det kan være halsbrækkende at balancere på en stige, mens man renser tagrender. Bryder du dig ikke om den fornemmelse, så er det måske en idé at investere i et beslag til at spænde stigen fast med. 

5. Tagrenderenser til teleskopstang

Tagrenderenser til teleskopstang.  
Tagrenderenser fra biltema.dk  

Med denne tagrenderenser kan du spare stigen. Den kan også anbringes på en teleskopstang, så du kan yderligere et par meter op.

6-7. Tagrendeskovle

 
Combi tagrenderenser fra Gardena. Scoop skovl fra Den hydroponiske Have  

Combi tagrenderenseren fra Gardena har en børste i den ene side og en skovl i den anden.

Den grønne Scoop-skovl behøver man næsten ikke at forklare. Den har den oplagte form for en tagrenderenser. Har du ikke en tagrende-scoop-skovl i dit hjemmeapotek til tagrenden, så kan den faktisk nemt erstattes af en overskåret plastikflaske.

27. september 2017 Mikkel Hede
Mere om Tagrender og nedløbsrør

12 nedløbsrør der ikke gider være statister

Nedløbsrør er et vandrør, der desværre ikke kan graves ned, som det hænger der udspændt mellem taget og jorden. Det er der nogle husejere, der synes skal være løgn. Se 12 nedløbsrør med attitude.

Rensning af tagrender - guide til metoder, udstyr og værktøj

Det er en god idé at rense og efterse tagrender og nedløb to gange om året – forår og efterår. Vigtigst er det når bladene er faldet af...

Tagrenden skal klæde huset – sådan vælger du rigtigt

Tagrenden er en synlig bygningsdel, som du kan vælge at gøre meget diskret eller gøre en dyd ud af. Tænk på gennemgående farver og overvej...

Valg af tagrende: Find den bedste type til dit hjem

Nye, tætte tagrender er sundt for dit hus. Flere af de nyeste typer kan du selv sætte op. Her gennemgår vi fordele og ulemper ved tagrender af zink, kobber, stål, aluminium og plastik. 

Find den perfekte tagrende til at indramme dit hus

Plast, zink, kobber, stål... Tagrender findes i mange materialer, udtryk og farver - vi giver dig et overblik over mulighederne.

Video: Tjek tagrenden og undgå vandskade

Undgå vandskader ved at fjerne blade og andet skidt fra tagrenden. Sørg også for, at hældning går ned mod afløbet.

Tjek tagrender, nedløbsrør og afløb, når det regner

Dine tagrender, nedløbsrør og afløb kræver en grundig gennemgang og rensning efter løvfald og før vinterens nedbør sætter ind. Se, hvordan du går frem, når vil vedligeholde tagrenden og nedløbet.

Sådan udskifter du det ødelagte nedløbsrør

Et gammelt nedløbsrør af plastik kan blive ødelagt ved nærkontakt med en tungt lastet trillebør o.lign. Mindre skader i tagrende eller...

Varmekabler i tagrenden får istapperne til at forsvinde

Undgå faren for istapper ved at efterisolere taget eller lægge varmekabler i tagrenden. Varmekablerne skal monteres af en installatør, men...

Sådan kan du forlænge tagrendernes holdbarhed

Hvis tagrenderne bliver tilstoppede, kan det vand, der sjasker ud over kanterne, i værste fald medføre fugtskader på husets træværk og frostsprængninger på murværk, sokler og fundamenter.

Sådan udskifter eller reparerer du dine tagrender

Udskiftning eller reparation af defekte tagrender er ofte noget, du selv kan lave. Se her, hvordan du gør og hvilke typer af tagrender, der...