Har du taget dine forholdsregler mod rotterne?
Har du taget dine forholdsregler mod rotterne? Foto: PR-foto

Ekstra høj bestand: Rotterne kommer nu!

En mild vinter og et lunt forår får rotterne til at søge mod de danske hjem. Er rotterne nået til din bolig endnu? Find ud af, hvad du kan gøre for at forhindre rotteangreb i dit hjem her.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, 10. november 2020

Efteråret går på held, og snart rammer vinterens kulde og frost. De lavere temperaturer får os til at søge indendørs. Vi er dog ikke de eneste, der søger mod varme og ly fra vinterens kolde mørke.

Rotter begynder at hungre efter vand, mad, varme og skjulesteder. De søger derfor mod danske hjem.

- Det er lige nu, man skal være særlig opmærksom, hvis man ikke vil risikere at få besøg af rotter. Nu er selv majsmarkerne høstet, og det bliver sværere og sværere for rotterne at finde føde og at gemme sig i naturen, som vinteren skrider frem. Det gør dem utrygge og får dem til at søge mod bygninger, i første omgang særligt i nærheden af marker, moser og natur, hvor de normalt befinder sig, fortæller Claus Schultz, der er formand for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer og teknisk chef i Rentokil Skadedyrsbekæmpelse, i en pressemeddelelse.

En særdeles høj bestand

Bestanden af rotter er særdeles høj i år grundet den milde vinter sidste år og det lune forår i år. Det har givet rotterne de perfekte forhold for at kunne overleve og formere sig i stor stil.

- Vi har allerede rigtig travlt med at bekæmpe rotter, både hos private og i virksomheder, og antallet af anmeldelser vil formentlig kun stige i de kommende måneder, hvor det bliver køligere, og rotterne i stigende grad bliver desperate, fortæller Claus Schultz.

Sådan undgår du rotteangreb

Hvis du vil undgå uønsket besøg af rotter derhjemme, kan du tage dine forholdsregler både i haven og i huset.

  • Fjern nedfaldsfrugt i haven. Det er nemlig lokkemad for rotterne. Hvis du har et skur, som du opbevarer frugt og grønt eller foder i, så brug spande med låg frem for flamingokasser, som en rotte hurtigt kan gnave sig igennem.

  • Begræns foder til fuglene. Læg ikke mere foder ud, end hvad fuglene kan nå at spise på en dag. Det er også en god ide at hænge det op, hvor det er mindre tilgængeligt for rotterne.

  • Det er en god ide at tætne revner, sprækker og huller i huset. Rotter kan nemlig trænge igennem et hul på størrelse med en to-krone.

  • Tjek om udluftningsriste sidder løst. Det er også oplagte indgange for rotter.

  • Har du en brændestabel, kan 

  • Har du oplagret en brændestabel, kan det tiltrække rotter og mus.

10. november 2020 Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Skadedyr

Kæmpe-flåter bringer vanvittig smitsom dødelig sygdom til Danmark

Hvert år rammes danskere af den farlige bakterie-infektion, borrelia, som overføres til mennesker via flåtens bid. Nu er der dog endnu en farlig sygdom, du kan få fra flåtbid i Danmark.

Simpel dansk opfindelse sikrer dit afløb mod rotteangreb

Rotter i toilettet er en ubehagelig overraskelse, men nu vil en ny rottespære sikre, at de uvelkomne skadedyr ikke kan kravle op gennem din...

Det virkelige monster er ikke under din seng, men i den

Vi taler ikke om din partner, men derimod småkryb, der efterlader afføring i din seng og spiser afklippede negle. Der bor omkring 100 forske...

Udbredt skadedyr: Hver tredje dansker har haft besøg

En ny undersøgelse viser, at næsten hver tredje dansker har haft besøg af dem, og hvis du først har stiftet bekendtskab med dem, kan det være svært at se bort fra. Læs hvordan du selv undgår at få besøg af det ulækre skadedyr.

Ny og farlig flåtsygdom fundet i Danmark

Nu er en ny flåtsygdom blevet fundet i Danmark. Barbesia-parasitten, der højst sandsynligt er kommet hertil fra Norge og Sverige, minder om...

Klanner: Sådan bekæmper du billerne som angriber din mad

Flæskeklanner, også kendt som klanner, er et skadedyr du kan møde i mange danske hjem. Her får du mere af vide om, hvad de angriber, og...

Sådan slipper du af med bænkebiderne i dit hus

Bænkebiderne er et krebsdyr, som trives bedst i fugtige steder. Bænkebidere er helt harmløse for mennesker, men de kan gøre skade på  drivhusplanter og grøntsager.

Stop for villaejeres brug af farlig musegift

De farligste musegifte må fremover kun bruges af rottefængerne – Miljøstyrelsen har nu fået grønt lys af EU-Kommissionen til at gennemføre...

Husmår på loftet - sådan slipper du af med husmåren

En husmår gør stor skade, når den flytter ind på loftet. Noget af det værste er, at en husmår kan buldre meget kraftigt på loftet. Desværre...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Har du husmår på dit loft?

Husmår bor i små skove og stråtækte huse på landet, men er også flyttet ind I vores sommerhusområder og byernes parcelhuskvarterer. Til mere eller mindre glæde for husenes oprindelige beboere.

Sådan undgår du mus i dit hus

Mus er på listen over skadedyr, der kan sprede salmonella og andre smitsomme sygdomme. Nu til efteråret søger musene et varmt vinterlogi -...

Kæmpeedderkopper invaderer danske hjem

Luk vinduer og døre - edderkopperne kommer. Efteråret er højsæson for de største af de behårede rædsler.

Fang musen inden den gør skade på dit hus

Umiddelbart kan mus synes uskadelige, men de gnaver elektriske installationer over og kan sprede salmonella og andre smitsomme sygdomme. Her er otte gode råd til at få bugt med de ubudne gæster.

Sølvfisk - 6 simple tips til at bekæmpe insektet

Er du frustreret over ikke at kunne slippe af med sølvfisk i hjemmet? Så har vi 6 tips til at slippe af med de små kryb, som du bør prøve.

Undgå duer, flagermus og væggelus i dit hus

Hvordan ved du, om du har haft besøg af duer, flagermus og væggelus? Få en liste over tegn på besøg fra duen, flagermusen og væggelusen, og...