Se hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde
Se hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde

Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

Hedebølger og varmebølger er heller ikke i år et særsyn i Danmark. I 2018 var der i perioder afbrændingsforbud i store dele landet, hvad vi dog er sluppet for indtil videre i år.

Men med høje temperaturer flere dage i træk , er det ikke underligt, hvis træer, buske og plæner rundt om i landet tørster og er letantændelige.

Varmegraderne sender med jævne mellemrum beredskabsstyrelsens brandfareindeks i vejret.

På beredskabsstyrelsens nye hjemmeside brandfare.dk kan du hele sommeren se, hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde.

Og der er god grund til at være påpasselig i disse dage, hvor der i dele af landet advares om "høj" eller "meget høj" brandfare. Du kan se den aktuelle brandfare i dit lokalområde her.

Afbrændingsforbud

I skrivende stund er der ikke indført afbrændingsforbud i nogle danske kommuner, men du kan til enhver tid holde dig opdateret på, om der er afbrændningsforbud i din kommune på hjemmesiden her.

Indføres der afbrændingsforbud i din kommune kan du læse mere om, hvad det betyder på denne artikel om reglerne for afbrændingsforbud.

Så længe der ikke er afbrændingsforbud kan du dog godt tænde op i grillen eller bruge ukrudtsbrænderen, hvis bare du tager dine forholdsregler.

Her kan du læse mere om, hvordan du bruger din ukrudtsbrænder forsvarligt.

25. juli 2019
Mere om Sikkerhed

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere husejere. Få ekspertens 5 råd til, hvordan du går huset efter inden skybruddet rammer - og undgår dyre vandskader - her. 

Derfor må du ikke forlade huset, når opvaskemaskinen er i gang

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er nogle af de elektriske apparater, der har størst risiko for at gå i brand i vores hjem....

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores...

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For tredje år i træk er antallet af indbrud i juledagene nemlig faldet. Læs hvordan du sikrer dig mod indbrud her.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder...

Genialt trick: Sådan sikrer du dig mod indbrudstyve i hjemmet

Brændemærkning, etiketter med superlim eller højteknologisk, usynlig sporingsvæske. Midlet er mærkning, og mulighederne er mange, hvis du...

10 råd: Sådan beskytter du effektivt dit hjem mod skybrud og storm

Har du tjek på alle de ting, du bør have styr på, for at sikre dit hjem mod skybrud og storm? Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der beskytter både dit hus og din familie.

Derfor bør du børnesikre dit hjem - og sådan gør du

Faldulykker, brandulykker, drukneulykker, skoldninger, forgiftninger, og kvælninger. Listen er lang. Læs her, hvordan du forebygger, at...

Overraskende: Derfor har Danmark kedelig indbrudsrekord

Danmark ligger fortsat i toppen af indbrudsstatistikkerne i Europa målt på indbrud pr. indbygger selvom antallet af indbrud faktisk er...

Derfor SKAL du huske at lukke døren før du går i seng

Brandforskning viser, at det kan have stor betydning for din sikkerhed, om du sover med åben eller lukket soveværelsesdør, hvis der opstår brand i dit hjem.

Sikkerhedsstyrelsen: Denne el-test kan redde dit liv!

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du to gang årligt foretager denne test – det kan nemlig redde dit liv.

Læs etiketten – for dine børns skyld

Det er sundt at tage børnene med i køkkenet, men helt almindelige husholdningsprodukter som vaskemiddel, afløbsrens og kalkfjerner kan...

For store gasflasker kan få grillen til at eksplodere

Sikkerhedsstyrelsen advarer om faren ved at bruge for store gasflasker til grillen. I august eksploderede en flaske på grund af for højt tryk, da der var brugt en 10 kilos flaske til en grill beregnet til 5 kilos flasker.

7 tegn på at dit hus får besøg af indbrudstyven

Tænker du nogensinde over, om dit hus afslører, at du ikke er hjemme? Se her en række ting, du bør tænke over, inden du forlader dit hjem.

Video: Verdens billigste livsforsikring

Kan du redde din familie, hvis uheldet er ude? En helt almindelig godkendt røgalarm koster ikke mange kroner, men den kan redde dit og...