Se hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde
Se hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde

Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

Hedebølger og varmebølger er heller ikke i år et særsyn i Danmark. I 2018 var der i perioder afbrændingsforbud i store dele landet, hvad vi dog er sluppet for indtil videre i år.

Men med høje temperaturer flere dage i træk , er det ikke underligt, hvis træer, buske og plæner rundt om i landet tørster og er letantændelige.

Varmegraderne sender med jævne mellemrum beredskabsstyrelsens brandfareindeks i vejret.

På beredskabsstyrelsens nye hjemmeside brandfare.dk kan du hele sommeren se, hvor påpasselig du skal være før du tænder bål eller svinger ukrudtsbrænderen i dit lokalområde.

Og der er god grund til at være påpasselig i disse dage, hvor der i dele af landet advares om "høj" eller "meget høj" brandfare. Du kan se den aktuelle brandfare i dit lokalområde her.

Afbrændingsforbud

I skrivende stund er der ikke indført afbrændingsforbud i nogle danske kommuner, men du kan til enhver tid holde dig opdateret på, om der er afbrændningsforbud i din kommune på hjemmesiden her.

Indføres der afbrændingsforbud i din kommune kan du læse mere om, hvad det betyder på denne artikel om reglerne for afbrændingsforbud.

Så længe der ikke er afbrændingsforbud kan du dog godt tænde op i grillen eller bruge ukrudtsbrænderen, hvis bare du tager dine forholdsregler.

Her kan du læse mere om, hvordan du bruger din ukrudtsbrænder forsvarligt.

25. juli 2019
Mere om Sikkerhed

Pas på! Her opstår flest decemberbrande

Juledekorationer og nytårskrudt er hvert år skyld i et utal af brande, men nye tal viser, at noget helt andet er den største årsag til brande i danske hjem - og december er årets mest kritiske måned. 

Stor utryghed: Derfor sikrer vi hjemmene som aldrig før

Antallet af indbrud er faldet markant de seneste år. Alligevel køber danskerne avancerede alarmer som aldrig før. Det er der en rigtig god...

Sådan undgår du at blive snydt, når du køber julegaver på nettet

Mange danskere køber deres julegaver på nettet. Men der er mange falske webbutikker, der lokker med fristende tilbud, så tænk dig godt om,...

Pas på! Livsfarligt julepynt tilbagekaldes

Har du købt dette julepynt i år, skal du straks returnere det hos din forhandler. Det kan nemlig sætte en brat stopper for julefreden.

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere...

Derfor må du ikke forlade huset, når opvaskemaskinen er i gang

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er nogle af de elektriske apparater, der har størst risiko for at gå i brand i vores hjem....

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores helbred. Det har de opdaget i Holland, hvor en ny lov skal sikre, at det giftige materiale bliver fjernet fra miljøet.

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For...

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder...

Genialt trick: Sådan sikrer du dig mod indbrudstyve i hjemmet

Brændemærkning, etiketter med superlim eller højteknologisk, usynlig sporingsvæske. Midlet er mærkning, og mulighederne er mange, hvis du vil undgå at blive endnu et nummer i Danmarks triste indbrudsstatistik.

10 råd: Sådan beskytter du effektivt dit hjem mod skybrud og storm

Har du tjek på alle de ting, du bør have styr på, for at sikre dit hjem mod skybrud og storm? Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der...

Sådan undgår du indbrud i juletiden

Jul og nytår topper listen over tyvenes travleste perioder. Få tre gode råd til at holde tyvene ude her. 

Derfor bør du børnesikre dit hjem - og sådan gør du

Faldulykker, brandulykker, drukneulykker, skoldninger, forgiftninger, og kvælninger. Listen er lang. Læs her, hvordan du forebygger, at barnet kommer galt afsted, og skab en tryg legeplads for de små.

Derfor SKAL du huske at lukke døren før du går i seng

Brandforskning viser, at det kan have stor betydning for din sikkerhed, om du sover med åben eller lukket soveværelsesdør, hvis der opstår...

Sikkerhedsstyrelsen: Denne el-test kan redde dit liv!

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du to gang årligt foretager denne test – det kan nemlig redde dit liv.