En defekt oplader og en defekt batteripakke kan få to støvsugere fra mærket Nilfisk til at gå i brand. Støvsugeren på billedet er ikke i risiko for at bryde i brand.
En defekt oplader og en defekt batteripakke kan få to støvsugere fra mærket Nilfisk til at gå i brand. Støvsugeren på billedet er ikke i risiko for at bryde i brand. Foto: Getty Images

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder og bryder i brand. 

Hvis du har en ledningsfri støvsuger fra Nilfisk liggende i dit rengøringsskab, er det en god idé at tjekke, om den er af mærket Handy 25.2V eller Handy 2-in-1 25.2V.

Sikkerhedsstyrelsen advarer nemlig mod en alvorlig fejl på bestemte varianter af de to håndholdte støvsugere.

Fejlen findes i en kombination af en defekt oplader og en defekt batteripakke, der skaber en risiko for, at støvsugerne bliver overophedede, går i brand og kortslutter.

Derfor har Nilfisk frivilligt valgt at kalde de berørte produkter tilbage fra markedet.

Udskift dit gamle HFI-relæ med et HPFI-relæ

Det skal du gøre 

Hvis du selv har et af produkterne i dit hjem, skal du tjekke serienummeret for at se, om din støvsuger er blandt de berørte produkter. Du kan se præcis hvilke støvsugere der er berørt af fejlen her.

Ejer du en af de fejlbehæftede støvsugere skal du straks afbryde strømmen til opladeren og stoppe med at bruge støvsugeren.

Du kan levere støvsugeren tilbage til forhandleren og vil få tilbudt et erstatningsprodukt eller pengene tilbage.

Hvis du vil have yderligere informationer, kan du kontakte Nilfisk

Foto: Støvsugerne Handy 25.2V eller Handy 2-in-1 25.2V

Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen har ansvar for at overvåge den tekniske sikkerhed i produkter, der bliver solgt i Danmark.

Hvis Sikkerhedsstyrelsen konstaterer, at et produkt er farligt, kan de kræve, at produkter der allerede er solgt, bliver kaldt tilbage fra butikkerne og forbrugerne. I dette tilfælde er der dog tale om, at Nilfisk selv har valgt at tilbagekalde produkterne.

Radiatorerne kører optimalt og billigst, hvis du indregulerer dem

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

13. november 2018
Mere om Sikkerhed

Pas på! Livsfarligt julepynt tilbagekaldes

Har du købt dette julepynt i år, skal du straks returnere det hos din forhandler. Det kan nemlig sætte en brat stopper for julefreden.

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere...

Derfor må du ikke forlade huset, når opvaskemaskinen er i gang

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er nogle af de elektriske apparater, der har størst risiko for at gå i brand i vores hjem....

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores helbred. Det har de opdaget i Holland, hvor en ny lov skal sikre, at det giftige materiale bliver fjernet fra miljøet.

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For...

Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

Genialt trick: Sådan sikrer du dig mod indbrudstyve i hjemmet

Brændemærkning, etiketter med superlim eller højteknologisk, usynlig sporingsvæske. Midlet er mærkning, og mulighederne er mange, hvis du vil undgå at blive endnu et nummer i Danmarks triste indbrudsstatistik.

10 råd: Sådan beskytter du effektivt dit hjem mod skybrud og storm

Har du tjek på alle de ting, du bør have styr på, for at sikre dit hjem mod skybrud og storm? Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der...

Sådan undgår du indbrud i juletiden

Jul og nytår topper listen over tyvenes travleste perioder. Få tre gode råd til at holde tyvene ude her. 

Derfor bør du børnesikre dit hjem - og sådan gør du

Faldulykker, brandulykker, drukneulykker, skoldninger, forgiftninger, og kvælninger. Listen er lang. Læs her, hvordan du forebygger, at barnet kommer galt afsted, og skab en tryg legeplads for de små.

Overraskende: Derfor har Danmark kedelig indbrudsrekord

Danmark ligger fortsat i toppen af indbrudsstatistikkerne i Europa målt på indbrud pr. indbygger selvom antallet af indbrud faktisk er...

Derfor SKAL du huske at lukke døren før du går i seng

Brandforskning viser, at det kan have stor betydning for din sikkerhed, om du sover med åben eller lukket soveværelsesdør, hvis der opstår...

Sikkerhedsstyrelsen: Denne el-test kan redde dit liv!

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du to gang årligt foretager denne test – det kan nemlig redde dit liv.

7 tegn på at dit hus får besøg af indbrudstyven

Tænker du nogensinde over, om dit hus afslører, at du ikke er hjemme? Se her en række ting, du bør tænke over, inden du forlader dit hjem.

Video: Verdens billigste livsforsikring

Kan du redde din familie, hvis uheldet er ude? En helt almindelig godkendt røgalarm koster ikke mange kroner, men den kan redde dit og...