En defekt oplader og en defekt batteripakke kan få to støvsugere fra mærket Nilfisk til at gå i brand. Støvsugeren på billedet er ikke i risiko for at bryde i brand.
En defekt oplader og en defekt batteripakke kan få to støvsugere fra mærket Nilfisk til at gå i brand. Støvsugeren på billedet er ikke i risiko for at bryde i brand. Foto: Getty Images

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder og bryder i brand. 

Hvis du har en ledningsfri støvsuger fra Nilfisk liggende i dit rengøringsskab, er det en god idé at tjekke, om den er af mærket Handy 25.2V eller Handy 2-in-1 25.2V.

Sikkerhedsstyrelsen advarer nemlig mod en alvorlig fejl på bestemte varianter af de to håndholdte støvsugere.

Fejlen findes i en kombination af en defekt oplader og en defekt batteripakke, der skaber en risiko for, at støvsugerne bliver overophedede, går i brand og kortslutter.

Derfor har Nilfisk frivilligt valgt at kalde de berørte produkter tilbage fra markedet.

Udskift dit gamle HFI-relæ med et HPFI-relæ

Det skal du gøre 

Hvis du selv har et af produkterne i dit hjem, skal du tjekke serienummeret for at se, om din støvsuger er blandt de berørte produkter. Du kan se præcis hvilke støvsugere der er berørt af fejlen her.

Ejer du en af de fejlbehæftede støvsugere skal du straks afbryde strømmen til opladeren og stoppe med at bruge støvsugeren.

Du kan levere støvsugeren tilbage til forhandleren og vil få tilbudt et erstatningsprodukt eller pengene tilbage.

Hvis du vil have yderligere informationer, kan du kontakte Nilfisk

Foto: Støvsugerne Handy 25.2V eller Handy 2-in-1 25.2V

Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen har ansvar for at overvåge den tekniske sikkerhed i produkter, der bliver solgt i Danmark.

Hvis Sikkerhedsstyrelsen konstaterer, at et produkt er farligt, kan de kræve, at produkter der allerede er solgt, bliver kaldt tilbage fra butikkerne og forbrugerne. I dette tilfælde er der dog tale om, at Nilfisk selv har valgt at tilbagekalde produkterne.

Radiatorerne kører optimalt og billigst, hvis du indregulerer dem

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

13. november 2018
Mere om Sikkerhed

Håndsprit tilbagekaldt: Kan være kræftfremkaldende

Miljøstyrelsen tilbagekalder en række hånddesinfektionsprodukter, der indeholder det potentielt kræftfremkaldende stof PHMB. Se her hvilke produkter du skal undgå.

Efter rekordvåd vinter: Sådan undgår du oversvømmelser

De danske vintermåneders ekstreme nedbørsmængder har været hårde for mange husejere, der nu søger råd for at undgå fremtidige oversvømmelser...

Stor utryghed: Derfor sikrer vi hjemmene som aldrig før

Antallet af indbrud er faldet markant de seneste år. Alligevel køber danskerne avancerede alarmer som aldrig før. Det er der en rigtig god...

Pas på! Her opstår flest decemberbrande

Juledekorationer og nytårskrudt er hvert år skyld i et utal af brande, men nye tal viser, at noget helt andet er den største årsag til brande i danske hjem - og december er årets mest kritiske måned.

Sådan undgår du at blive snydt, når du køber julegaver på nettet

Mange danskere køber deres julegaver på nettet. Men der er mange falske webbutikker, der lokker med fristende tilbud, så tænk dig godt om,...

Pas på! Livsfarligt julepynt tilbagekaldes

Har du købt dette julepynt i år, skal du straks returnere det hos din forhandler. Det kan nemlig sætte en brat stopper for julefreden.

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere husejere. Få ekspertens 5 råd til, hvordan du går huset efter inden skybruddet rammer - og undgår dyre vandskader - her. 

Derfor må du ikke forlade huset, når opvaskemaskinen er i gang

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er nogle af de elektriske apparater, der har størst risiko for at gå i brand i vores hjem....

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores...

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For tredje år i træk er antallet af indbrud i juledagene nemlig faldet. Læs hvordan du sikrer dig mod indbrud her.

Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

IKEA tilbagekalder farlig vare

IKEA beder alle kunder om at stoppe brugen af produktet TROLIGTVIS krus i alle farver, da produktet sandsynligvis udskiller kemikalier.

Beskyt dig selv mod bakterier og virus - sådan laver du din egen...

På grund af smittefaren ved udbruddet af coronavirus er det utrolig vigtigt at have en god håndhygiejne. Det kan du sørge for ved at spritte hænderne af med jævne mellemrum. Men i øjeblikket er det svært at få fat i håndsprit. Du får derfor en opskrift på, hvordan du laver din egen.

Genialt trick: Sådan sikrer du dig mod indbrudstyve i hjemmet

Brændemærkning, etiketter med superlim eller højteknologisk, usynlig sporingsvæske. Midlet er mærkning, og mulighederne er mange, hvis du...

10 råd: Sådan beskytter du effektivt dit hjem mod skybrud og storm

Har du tjek på alle de ting, du bør have styr på, for at sikre dit hjem mod skybrud og storm? Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der...