Hvis en pris lyder for god til at være sand, er den det formentligt også.
Hvis en pris lyder for god til at være sand, er den det formentligt også. Foto: GettyImages

Sådan undgår du at blive snydt, når du køber julegaver på nettet

Mange danskere køber deres julegaver på nettet. Men der er mange falske webbutikker, der lokker med fristende tilbud, så tænk dig godt om, inden du trykker ’køb’. Her er fire gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt.

Af: Ida Andersen, 11. oktober 2019

Internettet gløder, og pakkeposten har travlt, når danskerne julehandler for milliarder på nettet.

Men falder du over et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, så er det en god ide at tænke dig om en ekstra gang, inden du køber. For det kan være falske webbutikker, der forsøger at lokke dig til at slå til hurtigt.

- Der er mange falske webbutikker, der med fristende tilbud på sko, smykker og elektronik forsøger at få folk til at slå til. Derfor er der rigtig god grund til at være ekstra opmærksom, når julegaverne skal findes på nettet lige nu, skriver Per Olsen, der er sikkerhedschef i Telenor, i en pressemeddelelse.

Per Olsen har fire gode råd til at gøre julehandel mere sikker.

1. Kontroller sælgeren

Kender du ikke den webbutik, du handler i, er der god grund til at tjekke den en ekstra gang, inden du trykker ’køb’. Tjek webbutikken på anmeldersider som f.eks. Trustpilot og læs, hvad andre forbrugere har gjort sig af erfaringer.

2. Pas på opslag på sociale medier

Der er mange opslag med gode tilbud på de sociale medier lige nu. De forsøger at lokke dig til at slå til med det samme. Husk derfor altid at forholde dig kritisk til webbutikken – også selv om den forsøger at få dig til at købe med det samme for at opnå en god rabat.

3. Dårlige formuleringer

Hold øje med dårlige formuleringer og åbenlyse grammatiske fejl. Typisk er falske webbutikker lavet af udenlandske it-svindlere, der har brugt oversættelsesmaskiner.

4. Mavefornemmelse

Hvis en pris lyder for god til at være sand, er den det formentligt også.

11. oktober 2019 Ida Andersen
Mere om Sikkerhed

Brandalarmer tilbagekaldt: Virker ikke ved brand

Blandt andet COOP forhandler en af de alarmer, som Sikkerhedsstyrelsen advarer om. Også en brandtryks-alarm fra en af verdens førende producenter er blevet tilbagekaldt.

Håndsprit tilbagekaldt: Kan være kræftfremkaldende

Miljøstyrelsen tilbagekalder en række hånddesinfektionsprodukter, der indeholder det potentielt kræftfremkaldende stof PHMB. Se her hvilke...

Efter rekordvåd vinter: Sådan undgår du oversvømmelser

De danske vintermåneders ekstreme nedbørsmængder har været hårde for mange husejere, der nu søger råd for at undgå fremtidige oversvømmelser...

Pas på! Her opstår flest decemberbrande

Juledekorationer og nytårskrudt er hvert år skyld i et utal af brande, men nye tal viser, at noget helt andet er den største årsag til...

Pas på! Livsfarligt julepynt tilbagekaldes

Har du købt dette julepynt i år, skal du straks returnere det hos din forhandler. Det kan nemlig sætte en brat stopper for julefreden.

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere husejere. Få ekspertens 5 råd til, hvordan du går huset efter inden skybruddet rammer - og undgår dyre vandskader - her. 

Derfor må du ikke forlade huset, når opvaskemaskinen er i gang

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er nogle af de elektriske apparater, der har størst risiko for at gå i brand i vores hjem....

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores...

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For tredje år i træk er antallet af indbrud i juledagene nemlig faldet. Læs hvordan du sikrer dig mod indbrud her.

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder...

Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

IKEA tilbagekalder farlig vare

IKEA beder alle kunder om at stoppe brugen af produktet TROLIGTVIS krus i alle farver, da produktet sandsynligvis udskiller kemikalier.

Antallet af indbrud stiger igen: Sådan sikrer du dig i juledagene

Juledagene forbindes typisk med hygge og afslapning. Det er dog en god ide at sikre huset mod indbrud, så du ikke får dig en uventet julegav...

Legetøj tilbagekaldt: Kan sidde fast i halsen

Legetøjsforhandler har måtte tilbagekalde et stykke legetøj, da det kan være til fare for barnet, som bruger det.