Denne artikel er sponsoreret
Foto: Ruko A/S

Sådan sikrer du din bolig bedst muligt

I Danmark har vi en relativ høj forekomst af indbrud, og til sammenligning har vores svenske og tyske naboer langt færre indbrud end os. Men man kan faktisk gøre meget selv for at sikre sin bolig bedst muligt.

Dog er det meget svært at sikre sig fuldstændig mod indbrud, men en god måde at begynde på, er at se sin bolig med en tyvs øjne. Hvor ville det være mest oplagt for en tyv at begå indbrud?

En undersøgelse fra Bolius i december 2014 viste, at de mest benyttede adgangsveje i forbindelse med indbrud er:

 • Knuste ruder (ca. 20 procent)
 • Ruder, der fjernes ved at pille udvendige lister af (ca. 16 procent)
 • Opbrudte vinduer (ca. 10 procent)
 • Terrassedøre (ca. 15 procent)
 • Hoveddøre (ca. 7 procent)
 • Kælderdøre (6 procent)

Sikring af vinduer

Derfor er det først og fremmest en god idé at starte med at kigge på vinduerne. Som hovedregel bør man have nogen gode solide vinduer, hvor listerne omkring ikke er til at pille af. Derudover er det også en god idé at installere vindueslåse på dine vinduer – og til det formål kan man få både en mekanisk og en elektronisk udgave hos Ruko. 

Sikring af terrassedøren

En del af indbruddene sker også via terrassedøren. Her er det vigtigt at få sikret døren med en lås, som kan låses indvendigt. Det kan nemlig forhindre at tyven kan begå indbrud ved underboring.

Hvis et indbrud sker via underboring, betyder det at tyven borer direkte igennem døren, og skubber dørhåndtaget op. Derfor er det en god idé at sikre døren med en lås – og til terrassedøren kan man også få en elektronisk lås, hvor man låser og låser op med en kode. Hos Ruko hedder deres elektroniske terrassedørslås Code Handle.  

Sikring af hoved- og kælderdøre

Det er kun et mindre procentvis antal af indbrud, der sker via hoved- og kælderdøre. Det er dog stadigvæk vigtigt at have solide hoved- og kælderdøre, samt sørge for at have nogle gode låse i dørene, som er bore- og dirkesikre. Hvis man har en lås der er bore- og dirkesikker, bliver det en meget sværere opgave for indbrudstyven at bore eller dirke låsen ud af døren. Det kan betyde at indbrudstyven opgiver sit forehavende, og begiver sig videre til et nyt hus.

Som hovedregel er nøglen med det runde hoved ikke bore- og dirkesikker, og hvis du er indehaver af sådan en nøgle bør du overveje at skifte den ud til en af de nøgler som er trapezformede. Du kan tjekke hvor sikker din nøgle er her.

Hvis du gerne vil udskifte dine låse til en mere sikker løsning, så er det en god idé at vælge låse som er patenterede. Det er Serie 1200 og Garant Plus fra Ruko – og hvis du vælger en af de to låsesystemer, så kan du få samme nøgle til det hele i dit hjem. 

Området omkring din bolig

Når din bolig er blevet sikret, er det på tide at kaste et blik på området omkring din bolig. Det er vigtigt at sørge for at skuret er aflåst – og at stigen ikke ligger frit fremme.

Derudover kan noget så simpelt som højden på hækken omkring din bolig have en betydning for om der bliver begået indbrud. Hvis hækken er for høj, fx over to meter, kan tyven arbejde i fred uden at naboer kan se hvad der foregår. Derfor er det en god idé at klippe hækken hvis den er for høj.

Nabohjælp

Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden lancerede for nogle år siden Nabohjælp, som er et koncept hvor naboer kan organisere sig, og hjælpe hvis nogen fra området tager på ferie.

Hjælpen kan fx udmønte sig i at din nabo parkerer sin bil i indkørslen, sørger for at køre skraldespande ind på plads og tømmer postkassen. Dermed får man ikke indtrykket af at boligen er forladt – for et forladt hjem er nemlig et populært mål blandt indbrudstyve. 

Læs mere om Nabohjælp her.

5 gode råd til at sikre din bolig bedst muligt

 1. Kig på dine vinduer. Trænger de til udskiftning, eller er de i god stand?
 2. Terrassedøren bliver benyttet i ca. 15 % af alle indbrud i Danmark. Er der en god solid lås på din terrassedør, som kan låses indefra?
 3. Ved du hvor sikker nøglen til din hoved- og kælderdør er? Hvis du har en nøgle med det runde hoved, er det en god idé at udskifte den til en mere sikker løsning.
 4. Området omkring din bolig kan også have en betydning for om der bliver begået indbrud. Her er det en god idé du sørger for at skuret et låst, stigen ikke ligger frit fremme og at din hæk ikke er over to meter høj.
 5. Nabohjælp er et rigtig godt koncept, hvor du og dine naboer kan organisere jer via en app, og holde øje med hinandens boliger når du fx er på ferie.
6. september 2016
Mere om Sikkerhed

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores helbred. Det har de opdaget i Holland, hvor en ny lov skal sikre, at det giftige materiale bliver fjernet fra miljøet.

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For...

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder...

10 råd: Sådan beskytter du effektivt dit hjem mod skybrud og storm

Har du tjek på alle de ting, du bør have styr på, for at sikre dit hjem mod skybrud og storm? Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der beskytter både dit hus og din familie.

Derfor bør du børnesikre dit hjem - og sådan gør du

Faldulykker, brandulykker, drukneulykker, skoldninger, forgiftninger, og kvælninger. Listen er lang. Læs her, hvordan du forebygger, at...

Derfor SKAL du huske at lukke døren før du går i seng

Brandforskning viser, at det kan have stor betydning for din sikkerhed, om du sover med åben eller lukket soveværelsesdør, hvis der opstår...

Sikkerhedsstyrelsen: Denne el-test kan redde dit liv!

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du to gang årligt foretager denne test – det kan nemlig redde dit liv.

El-installationer i hjemmet - hvad må du selv gøre?

Elektricitet er en alvorlig sag. Derfor er der mange, der holder sig tilbage med el-arbejdet i hjemmet. Så forsigtig er der dog ingen grund...

Behjælpeligt trick: Derfor skal du fra nu af lægge en mønt i fryser...

Et genialt trick bliver delt af flere hundrede personer på Facebook. En god idé til dig, der skal ud og rejse i ferien.

Sådan undgår du skader med knuste vinduer

Op mod 1.000 danskere kommer hvert år til skade på grund af knust vinduesglas eller andet bygningsglas i hjemmet. Der er dog måder, du kan sikre dit hjem på - få et hurtigt overblik med denne guide.

Undersøgelse: Vi vil være gode naboer

Vi er positive, når vi vurderer naboskabet, hvor vi bor. Næste skridt er at iværksætte egentlig NABOHJÆLP – det perfekte redskab, hvis vi...

Læs etiketten – for dine børns skyld

Det er sundt at tage børnene med i køkkenet, men helt almindelige husholdningsprodukter som vaskemiddel, afløbsrens og kalkfjerner kan...

For store gasflasker kan få grillen til at eksplodere

Sikkerhedsstyrelsen advarer om faren ved at bruge for store gasflasker til grillen. I august eksploderede en flaske på grund af for højt tryk, da der var brugt en 10 kilos flaske til en grill beregnet til 5 kilos flasker.

7 tegn på at dit hus får besøg af indbrudstyven

Tænker du nogensinde over, om dit hus afslører, at du ikke er hjemme? Se her en række ting, du bør tænke over, inden du forlader dit hjem.

Video: Verdens billigste livsforsikring

Kan du redde din familie, hvis uheldet er ude? En helt almindelig godkendt røgalarm koster ikke mange kroner, men den kan redde dit og...