Det en god idé at følge Rigspolitiets råd til at undgå indbrud.
Det en god idé at følge Rigspolitiets råd til at undgå indbrud.

Så mange var udsat for indbrud i julen

Julen har endnu engang vist sig at være indbrudstyvenes højtid. Men alt tyder på, at boligejeres foranstaltninger mod tyveri virker. For tredje år i træk er antallet af indbrud i juledagene nemlig faldet. Læs hvordan du sikrer dig mod indbrud her.

Juledagene har tradition for at være indbrudstyvenes travleste tid på året - og i år er ingen undtagelse. 

I perioden fra den 20. december og frem til og med den 27. december 2018 modtog politiet nemlig i alt 744 anmeldelser om indbrud i boliger. 

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet. 

Selvom det betyder, at mange boligejere i år er blevet mødt med en ubehagelig overraskelse, betyder det samtidig, at antallet af indbrud i juledagene er faldet for tredje år i træk.

I 2015 modtog politiet hele 1351 anmeldelser på landsplan, men siden da er antallet af indbrud i juledagene faldet støt. I 2016 blev 873 hustande udsat for indbrud, og sidste år faldt antallet af anmeldelser til 815.

Fald i antallet af indbrud 

I løbet af de seneste par år har politiet set et fald i antallet af indbrud generelt. 

- En af de ting, der bidrager til den positive udvikling er, at befolkningen generelt er blevet mere bevidste om, hvad de selv kan gøre for at holde øje med deres bolig og lokalområdet, lyder det i Rigspolitiets opgørele. 

Selv om antallet af indbrud fortsat falder, så er det stadigvæk en trist og utryg oplevelse for dem, der kommer hjem til en gennemrodet bolig.

Derfor er det en god idé at følge Rigspolitiets råd til at undgå indbrud, når du forlader hjemmet i flere dage. 

Politiets råd til dig, der vil sikre dit hjem

  • Fjern dine værdier fra vinduerne, så tyven ikke så nemt kan se dem.
  • Lad det rode lidt i haven og efterlad gerne opvask i køkkenet.
  • Brug tænd/sluk-ure til lys og radio.
  • Træk gardinerne for i soveværelset, men ikke i hele huset.
  • Fortæl dine naboer, hvornår du er væk, så de kan nabohjælpe dig.

Er uheldet ude har Rigspolitiet en håndfuld gode råd om, hvordan du skal gribe det an.

Hvis du har haft indbrud

  • Hvis indbrudstyven stadig er i huset så ring 112.
  • Ellers anmeld indbruddet til politiet på 114 og vent med at rydde op, til vi har været der og sikret eventuelle spor. Da der er en del indbrud i juleperioden, kan det vare lidt længere tid, før vi kommer frem. 
  • Har du fået stjålet dankort eller lignende, så spær kortet hos din bank, og har du fået stjålet en bilnøgle, så kontakt dit værksted, så låsen kan blive stillet om
  • Skab overblik over, hvad du har mistet. Kontakt dit forsikringsselskab og anmeld indbruddet.
  • Tænk over, om du kan sikre dit hus bedre. Har du haft indbrud, kan det ske igen, så gør det sværere for tyven at vende tilbage

 

4. januar 2019
Mere om Sikkerhed

Håndsprit tilbagekaldt: Kan være kræftfremkaldende

Miljøstyrelsen tilbagekalder en række hånddesinfektionsprodukter, der indeholder det potentielt kræftfremkaldende stof PHMB. Se her hvilke produkter du skal undgå.

Efter rekordvåd vinter: Sådan undgår du oversvømmelser

De danske vintermåneders ekstreme nedbørsmængder har været hårde for mange husejere, der nu søger råd for at undgå fremtidige oversvømmelser...

Stor utryghed: Derfor sikrer vi hjemmene som aldrig før

Antallet af indbrud er faldet markant de seneste år. Alligevel køber danskerne avancerede alarmer som aldrig før. Det er der en rigtig god...

Pas på! Her opstår flest decemberbrande

Juledekorationer og nytårskrudt er hvert år skyld i et utal af brande, men nye tal viser, at noget helt andet er den største årsag til brande i danske hjem - og december er årets mest kritiske måned.

Sådan undgår du at blive snydt, når du køber julegaver på nettet

Mange danskere køber deres julegaver på nettet. Men der er mange falske webbutikker, der lokker med fristende tilbud, så tænk dig godt om,...

Pas på! Livsfarligt julepynt tilbagekaldes

Har du købt dette julepynt i år, skal du straks returnere det hos din forhandler. Det kan nemlig sætte en brat stopper for julefreden.

Flest skybrud i august: Sådan forebygger du oversvømmelser

Skybrudssæsonen i Danmark topper i august. Samtidigt bliver det kraftige nedbør voldsommere med årene, og det volder problemer for flere husejere. Få ekspertens 5 råd til, hvordan du går huset efter inden skybruddet rammer - og undgår dyre vandskader - her. 

Derfor må du ikke forlade huset, når opvaskemaskinen er i gang

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er nogle af de elektriske apparater, der har størst risiko for at gå i brand i vores hjem....

Derfor bør du tjekke dit tag for asbest

På over en million danske huse ligger gamle eternittage med asbest, og nu advarer eksperter om, at tagpladerne kan være farlige for vores...

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod støvsugere: Kan bryde i brand

Har du én af disse to støvsugere i dit hjem, skal du returnere produktet hos din forhandler - der er nemlig risiko for, at de overopheder og bryder i brand. 

Hedebølge: Så stor er brandfaren nær dit hjem

Hedebølger skaber alvorlig brandfare i store dele af landet. Se her, hvor stor risikoen er i dit lokalområde

IKEA tilbagekalder farlig vare

IKEA beder alle kunder om at stoppe brugen af produktet TROLIGTVIS krus i alle farver, da produktet sandsynligvis udskiller kemikalier.

Beskyt dig selv mod bakterier og virus - sådan laver du din egen...

På grund af smittefaren ved udbruddet af coronavirus er det utrolig vigtigt at have en god håndhygiejne. Det kan du sørge for ved at spritte hænderne af med jævne mellemrum. Men i øjeblikket er det svært at få fat i håndsprit. Du får derfor en opskrift på, hvordan du laver din egen.

Genialt trick: Sådan sikrer du dig mod indbrudstyve i hjemmet

Brændemærkning, etiketter med superlim eller højteknologisk, usynlig sporingsvæske. Midlet er mærkning, og mulighederne er mange, hvis du...

10 råd: Sådan beskytter du effektivt dit hjem mod skybrud og storm

Har du tjek på alle de ting, du bør have styr på, for at sikre dit hjem mod skybrud og storm? Her giver vi dig en udførlig tjekliste, der...