En sæbedispenser med sensor reducerer spredningen af bakterier.
En sæbedispenser med sensor reducerer spredningen af bakterier. Foto: Ubuy

Mere hygiejnisk hjem, med produkter du kan betjene uden at røre

Hygiejne i hjemmet afhænger først og fremmest af, at du er god til at vaske hænder. Berøringsfrie produkter kan gøre, at dine hænder ikke bliver beskidte igen lige med det samme: Vandhanen og sæbedispenseren fungerer ved hjælp af en sensor, skraldespanden ved et tryk med foden, og køkkenlågen åbnes med et let tryk fra knæet. Stikkontakterne kan du også få i en hygiejnisk udgave.

Hygiejnisk hjem forudsætter ordentlig håndvask

Der er intet så godt for hygiejnen i hjemmet som at vaske hænder – hænderne er nemlig den perfekte smittekilde. Har vi lidt forkølelsesbakterier eller -vira på hænderne, så sætter vi dem på alt, vi rører ved, og så vil de næste, der rører vandhanen eller dørhåndtaget få bakterier eller vira på deres hænder.

Du kan få et lille kursus i grundig håndvask ved at se denne film, som Sundhedskomiteen har lavet.

Rengøring giver en bedre hygiejne

Der er gode og dårlige bakterier, og det er vigtigt ikke at panikke over bakterier. For de fleste mennesker er det ikke farligt at være lidt syg engang i mellem. Men det er også rart at vide, hvor simpelt det egentlig er at forbedre hygiejnen en hel del – især hvis du har små børn i huset, eller om vinteren hvor forkølelse og influenza florerer.

Ifølge Rådet for Bedre Hygiejne er det bl.a. en god idé jævnligt at tørre håndtag i huset af. Du kan finde flere råd til, hvordan du rengør hjemmet her

Hygiejne bliver bedre af at tænke rutinerne igennem

Det er super, hvis du husker at vaske hænder, men effekten bliver nedsat, hvis du derefter rører ved vandhanen, som er beskidt (fra da du tændte den med de uvaskede hænder), tørrer hænder i et håndklæde, du glemmer at skifte ud minimum en gang om ugen. Tænk rutinerne igennem, og overvej om du kunne have gavn af at udskifte nogle af dine ting til berøringsfrie ting, der fungerer ved hjælp af en sensor eller fodpedal, så du slipper for at røre dem.

Se et udvalg af nye hygiejniske og berøringsfrie produkter på næste side
#br

Foto: GroheHygiejnisk tænd og sluk for vandhanen uden at røre

Bliv ved med at have rene hænder, når du er færdig med at vaske dem: Vandhanen slukker og tænder selv, så du ikke skal røre den eller det beskidte armatur. Vift dine hænder foran den infrarøde sensor, og vandet løber i 30 sekunder.

Sensoren er batteridrevet (6V lithium), og batteriet skal placeres under bordpladen. Vandhanen hedder Eurosmart Cosmopolitan E og er designet til håndvask i badeværelset. Fås i krom. Højden er ca. 12,5 cm. Når du skal gøre den ren, kan den indstilles til at lukke for vandet i 3 minutter.

Fra Grohe. Pris ca. 2.885 kroner. Fås bl.a. i Bedre bad, Badinteriør, Bad & Design og Comfort.

Læs mere på Grohes hjemmeside

Hygiejnisk skraldespand: Et tryk med foden og spanden er åben

Pedalspanden er efterhånden blevet en klassiker i mange hjem – og det er med god grund! Det er nemlig endnu en effektiv måde at undgå kontakt med bakterier på.

Foto: SoedahlDen lilla pedalspand er fra Södahl og koster ca. 250 kr. i deres webshop soedahl.dk. Den er lavet af metal, der er belagt med gummi – vælg mellem farverne lilla, sort, hvid og petrol. Spanden rummer 3 liter og har soft close, så låget ikke ryger i med et brag.

Læs mere på Södahls hjemmeside

Alternativ til skraldespandsstativet

Foto: DesigndelicatessenEt hygiejnisk alternativ til de almindelige køkkenlåger med skraldespandsstativ er en stor og rummelig pedalspand. Fx denne LCL affaldsspand i krome-blank aluminium fra designdelicatessen.dk. Den rummer 40 liter og koster ca. 995 kr.

Se mere på deres hjemmeside
Hygiejnisk køkkenlåge og sæbedispenser med sensor
#br


Den hygiejniske køkkenlåge

Hygiejnen får en tand opad, når du ikke behøver bruge dine våde og beskidte hænder til at åbne køkkenlågen – særligt den låge hvor skraldespanden typisk hænger på indersiden – når du i en fart skal af med en håndfuld kartoffelskræller.

Foto: MultiformKøkkenlågen betjenes med knæet eller hoften

Der er flere forskellige funktioner, som gør det nemt at åbne køkkenlågen med et let tryk – fra knæet eller hoften – fx den mekaniske funktion, der hedder Tip-on og kan fås på alle køkkenlåger fra Multiform.

Den motoriserede køkkenlåge hedder servo drive fra Multiform. Funktionerne tip-on og servo drive fås på alle Multiforms forskellige køkkendesigns. Prisen for tip-on er 300 kr. ekstra oveni den normale køkkenlåge-pris og for servo drive 2.800 kr. ekstra oveni.
Læs mere på Multiforms hjemmeside

 


Foto: OL BeslagDu kan også få servo drive til dit eksisterende køkken: løsningen hedder Blum Uno fra den danske distributør OL Beslag, som forhandler den via køkkenfirmaerne – bl.a. HTH køkken og Multiform.
Tjek OL-Beslags hjemmeside

 
Foto: DubuyHygiejnisk sæbedispenser med sensor

Et par batterier i bunden af den automatiske sæbedispenser og en lille sensor er hemmeligheden bag den hygiejniske måde at tage sæbe på. Sæbedispenseren er lavet i metal hård plast og måler 19 cm i højden og 7 cm i diameter. Pris 149 kr. ekskl. batterier (bruger 4 stk. AAA). Fra dubuy.dk

 

Foto: DubuyDu kan også få en sæbedispenser, der er mere strømlinet i designet – den hedder Otto og er også fra dubuy.dk og bruger også 4 stk. AAA-batterier. Fås i enten hvid eller sølvfarvet. Den koster 339 kr. og er 22 cm i højden.

 

Stikkontakter af antibakterielt materiale
#br


Foto: Lauritz KnudsenHygiejniske stikkontakter lavet af anti-bakterielt materiale

Stikkontakterne ligner helt almindelige kontakter – kun et b på bagsiden indikerer, at det er en særlig hygiejnisk stikkontakt. Den har nemlig en anti-bakteriel overflade, som betyder, at en lang række bakterier har ganske svært ved at overleve på stikkontakten. På den måde nedsætter du risikoen for at sprede bakterier fra person til person i hjemmet, når I alle rører ved stikkontakten med jeres (beskidte) hænder.

Den antibakterielle effekt holder længe

Den anti-bakterielle effekt slides ifølge producenten Lauritz Knudsen ikke af, men varer ved i hele stikkontaktens levetid, som er ca. 30 år ved normal brug. De hygiejniske stikkontakter forhandles af lokale el-installatører over hele landet. Fås i adskillige varianter og designs. Den viste kontakt har en vejledende pris på ca. 160 kr. ekskl. montering.

Antibakteriel effekt på eksisterende kontakter

Du behøver dog ikke udskifte hele kontakten for at få en hygiejnisk effekt, men kan nøjes med at udskifte rammer og tangenter på eksisterende kontakter. Find flere oplysninger på Lauritz Knudsens hjemmeside

22. marts 2013
Mere om Nyt til hus/ Nyt til have

Nyheder til huset og haven

I weekenden var idényt på boligmessen Formland, for at se alle efterårets nyheder til huset og haven. Her får du et sneak peek.

Nyt til hus og have - marts 2015

Se en masse spændende nyheder til huset og haven og lad dig inspirere.

Alt det nye til hus og have

Netop nu er årets nyheder til hus og have på vej ud til butikkerne. Nyhederne præsenteres blandt andet på årets største boligmesse, Formland...

Nyheder til hus og have i november

Se en masse spændende nyheder til huset og haven. Find bl.a. en smart multihakker, en humoristisk børnekniv og en chokoladesmelter.

Nyheder til hus og have i oktober

Lad dig inspirere af de 17 nyheder vi har fundet til boligen og haven i oktober måned. Der er mulighed for at få overblik i skufferne,...

Nyt til hus og have i september

I vores bedste nyheder i denne måned finder du skridsikker vinyl og soft close-skuffer til badeværelset. Du kan også skræmme hvepsene væk...

Nyheder til hus og have - august 2014

Se masser af nyheder til boligen og haven. Du kan fx hænge en smuk kobberlampe over bordet, sove i lækkert sengetøj, købe glasplader til terrassen eller en lydsvag emhætte til køkkenet. 

Nyt til hus og have sommer 2014

Iblandt vores favoritter til hus og have i juni finder du bl.a. en flot liggestol i 30'er-stil, en robot der gør grillen ren for dig, et...

Vores bedste nyheder til hus og have - maj 2014

Bliv inspireret til nye køb til hus og have. I maj kan du bl.a. få nye vægfarver til boligen, jord specielt til krydderurter, nye havemøbler...

Nyt til hus og have april 2014

I april kan du købe flot brugskunst til borddækningen i form af Ursula-kanden fra Kähler. Du kan også lægge et laminatgulv, som ligner træ til forveksling. Se flere nyheder til huset og haven her.

Nyt til hus og have i marts

I marts kan du nemt lave sund grøntsags-spaghetti til kødsovsen, bruge en nærmest lydløs motorsav, så du ikke generer naboerne eller få...

Nyt til hus og have i november

Det fornægter sig ikke, at julen står for døren iblandt de nye ting til hus og have. Se fx det forgyldte juletræ i H.C. Andersens papirklip....

Vandhane giver plads til gryderne

Få plads til de store pander og gryder i køkkenvasken.

Trådløs opladning til mobilen

Mobil opladning når du er på farten.

Luksus toilet med automatisk rengøring

Brusestråle sikrer rengøring ved skyl.