Foto: Gettyimages

Kvinder er mere klimabevidste end mænd

Til gengæld er mænd mere tilbøjelige til at læse og forstå Energirapporten i en bolighandel. Sådan lyder nogle af konklusionerne i landsdækkende spørgeundersøgelse om energimærkning.

Kvinder er mere klimabevidste end mænd. Det viser en aktuel spørgeundersøgelse, som RealMæglerne har gennemført blandt flere end 1.000 respondenter med fokus på energimærkning af boliger.

72,5 procent af kvinderne i undersøgelsen er enige i, at de generelt er blevet mere klimabevidste i løbet af de seneste 5 år. Kun 62,7 procent af mændene har samme følelse.

Der er ligeledes 10 procent flere kvinder, som er opmærksomme på at begrænse CO2-udledningen ved flyrejser. Det samme er tilfældet ved privatbilisme og produktion af kød og fødevarer.

Derimod er næsten lige mange mænd og kvinder opmærksomme på at begrænse CO2-udledningen fra boligens energiforbrug.

Men hvor kvinderne umiddelbart er mere klimabevidste i deres valg i dagligdagen, er mændene mere tilbøjelige til at læse Energimærkningsrapporten i bolighandler og forholde sig kritisk til den.

41 procent af mændene, som har købt bolig inden for de seneste 5 år, har læst og forstået hele Energimærkningsrapporten. Her er det kun 25 procent af kvinderne, der kan være med.

Til gengæld har mændene mindre tiltro til energirapporten. 54 procent har ikke har fulgt anbefalingerne i rapporten. Det er 14 procent flere end kvinderne.

Seniorfolket rykker

Undersøgelsen viser desuden, at der også er forskel på, hvor klimabevidste de forskellige generationer er. Overraskende viser det sig, at den ældre generation af danskere (+65) ) er mest klimabevidst, hvorimod aldersgruppen (35-49) er mindst klimabevidst.

Hele 60,6 procent af seniorerne har svaret, at de er helt eller delvist enige i, at det er vigtigt for dem, at boligen er klimavenlig, når/hvis de skal vælge en ny bolig. Den betragtning er kun 44,3 procent af de 35-49-årige enige i.

– At den ældre generation træder så markant frem, er lidt en overraskelse, da klimaet har fået image af at være en ”ung” bevægelse anført af Greta Thunberg i spidsen. Det kan skyldes, at den ældre generation faktisk ER klimabevidste, men måske bare ikke råber ligeså højt, vurderer Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne og BoligOne i en pressemeddelelse.

Kilde: Undersøgelse/Energimærkning, Voxmeter på vegne af RealMæglerne

16. januar 2020
Mere om Huset

Det er blevet populært at købe byggegrunde

Stadig flere danskere vælger at få opført deres nye hus fra bunden. Antallet af solgte byggegrunde overgik sig selv i 2019

Flere vælger at bygge til på villaen

Mangel på plads får flere og flere til at bygge til, viser nye tal.

9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen...

Gevinst for danske sommerhusejere

  En tur i sommerhuset er blevet et populært alternativ til udenlandsrejser, når ferietiden er over os. Det kan ses på antallet af sommerhuse, der, blev solgt til overpris i 2019. Dette tal er nemlig helt oppe på 5%, hvor det i 2010, kun lå på 2%.

Guide: 5 tips til at gøre boligen klar til salg

Din bolig skal sælges, og du vil gerne øge dine chancer for at få den solgt. Her får du 5 tips til, hvordan du gør boligen salgsklar, uden...

Her gav boligsælgere størst nedslag i prisen i 2019

Den generelt store efterspørgsel på huse i 2019 gjorde det sværere for køberne at forhandle sig frem til et nedslag i prisen. Flere steder...

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Er du i færd med at skrotte bunken af gamle byggematerialer, der ligget i haven eller skuret i flere år, så læs lige med her først. Mange byggematerialer er nemlig utroligt dyre at købe fra ny, og derfor er de også mange penge værd i brugt tilstand. Og så er det godt for klimaet at genbruge materialerne.

Her er de største fejl du kan begå med brandalarmer

Vintermånederne er højsæson for brande i hjemmet. Det får salget af brandalarmer til at slå rekord år for år. Men brugen af brandalarmer er...

Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er...

7 ting du aldrig må støvsuge op - pas på støvsugeren

Alle, der har prøvet at stå med en ukampdygtig støvsuger ved, hvor uundværlig den er i husholdningen. Netop derfor har vi samlet 7 ting, du helst skal holde dig fra, hvis din støvsuger skal have et langt og lykkeligt liv.

Sådan forebygger du skader på dit hus i stormvejr

Foråret byder traditionen tro på blæst og regn. Læs her, hvordan du forebygger skader på dit hus i stormvejr.

Sådan reducerer du din boligs CO2-aftryk og sparer på varmeregninge...

Flyrejser, kødindtag og et stort forbrug… Vi hører ofte om de store klimasyndere, som vi bør mindske brugen af, hvis vi sammen skal skabe...

Ann-Sofie: Her finder jeg unikt vintage keramik

Keramik er populær i boligindretningen lige nu, og Ann-Sofie er den heldige ejer af masser af unikt vintage keramik. Se en del af hendes samling, og find ud af, hvor hun tager på loppejagt.

Damprenser til fliser, tekstiler og vinduer

En damprenser gør rent i dyben - uden brug af kemikalier. Brug damprenseren til at rengøre bl.a. fliser, klinker, vægge, ovn, tekstiler og...

Ann-Sofie: Sådan får jeg plads til mine krea-ting

Ann-Sofie og Rolf har købt et stort hus, men alligevel betyder det meget - især for hende - at opbevare ting med affektionsværdi rigtigt....