• Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Mad-ekspert Gitte Heidi Rasmussen har udgivet 23 kogebøger. Hun er uddannet ernærings- og hushold...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Maskinerne bliver pakket ud - nogle af dem har rigtig meget ekstraudstyr med.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Masser af ekstraudstyr til maskinerne.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Mhm... brugsvejledningerne blev gransket af vores mad-ekspert Gitte Heidi (tv.) og idényts Thea J...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Der bliver set nærmere på brugsanvisningerne - nogle af dem skulle læses grundigere end andre.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Jo, nemmere, jo bedre – med et enkelt klik er piskeriset på plads og klar til at vise, hvad maski...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Vi starter testen - og ingredienserne hældes i.

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    1 kg tung sej rugbrødsdej skal æltes god igennem – sådan lød et af kravene til testmaskinerne. De...

  • Foto: Thomas Steen Sørensen (Colorrange)
    Se lige her! Wauv, æggehviderne er godt nok pisket mega-stive og super-luftige, udbryder Gitte He...

Test-dagen er forberedt ned til mindste detalje
Da dagen oprinder, hvor idényts mad-ekspert, Gitte Heidi Rasmussen, slår dørene til sit professionelle køkken op, og hun skal til at teste syv køkkenmaskiner, er det kulminationen på et langt forarbejde.
I samarbejde med Gitte Heidi har vi fundet frem til de kriterier, maskinerne skal testes efter.

Køkkenmaskinerne bliver testet, som en villaejer vil bruge maskinen
Vi tester ikke køkkenmaskinerne i et laboratorium, men i et køkken, som om vi var villaejeren, der netop er kommet hjem med sin nye investering
– en køkkenmaskine – og skal tage den i brug første gang. Vi sætter dem på tre af de mest oplagte ting at bruge en køkkenmaskine til: ælte en tung rugbrødsdej med kerner, piske æggehvider stive og røre en fri-
kadellefars med persille, purløg og hasselnødder, der skal blandes ordentligt ind i farsen.

idényts mad-ekspert sikrer kvatiteten
Vi har valgt at have en ekspert til at teste maskinerne for at sikre os, at alt bliver vurderet korrekt. Vi sætter os i villa­ejernes sted, når vi tester maskinerne, men Gitte Heidi kan på et splitsekund bedømme, om køkkenmaskinen bare pisker æggehviderne stive eller pisker dem ordentligt luftige, så de kommer til at give kagen, de skal i, en lækker konsistens.

Alle observationer blev noteret
Gitte Heidi var maskinfører hele testen igennem, mens idényts redaktionssekretær Thea J. Kristensen skrev alle hendes vurderinger og kommentarer ned i et skema til brug for den endelige karaktergivning.

Gå til resultatet af køkkenmaskine-testen

20. januar 2012
Mere om Køkken

Kan en grydeske virkelig forhindre en gryde i at koge over?

Det kan den, hvis du skal tro et gammelt husmoderråd. Men har det hold i virkeligheden? Få svaret her. 

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i...

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

Genial bananfluefælde

Bananfluerne er en plage for mange, og er svære at komme af med, fordi de formere sig så hurtigt. Få her et nemt tip til, hvordan du fanger...

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi giver dig 10 tips til et køkken uden rod.

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.