Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Køkken

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet.
Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet. Foto: iStock

Mikroovne har forskellige funktioner

Hvor nogle mikrobølgeovne bipper, fra opvarmningstiden ophører, til du åbner lågen, bipper andre mikrobølgeovne kun få sekunder efter opvarmningstiden.

Ligegyldigt hvor længe din mikrobølgeovn synger sine bip, kan lyden være rigtig ubehagelig og irriterende for nogle mennesker.

Stop de høje bip-lyde

Du har måske ikke engang tænkt på muligheden før nu, men på langt de fleste moderne mikroovne, er det faktisk muligt at fjerne lyden.

Alle mikrobølgeovne er forskellige, men her er 4 forskellige tips til, hvordan du fjerner lyden på din mikrobølgeovn:

1. Undersøg mikrobølgeovnens tastatur

Start med at undersøge din mikroovn for en lydfunktion. Måske er du så heldig, at du endda har en lydløs funktion-knap på mikroovnens tastatur. Knappen kan eventuelt være mærket med et symbol af en klokke eller en højtaler.

2. Mikrobølgeovnens tastatur kan have sekundære funktioner

Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet.

Prøv eventuelt at holde nummer 0 eller 1 inde. Ofte tilskrives disse numre nemlig sekundære funktioner.  

3. Hold "Stop"-knappen eller "Cancel"-knappen inde

Lige som knapperne 0 og 1, findes der ofte sekundære funktioner på mikroovnens ”Stop” eller ”Cancel”-knap, hvis du holder den inde. Sommetider aktiveres en lydløs funktion, andre gange aktiveres en børnelås-funktion, der låser tastaturet indtil du holder de to samme knapper inde i 30 sekunder igen.

4. Find den rigtige kombination til din mikrobølgeovn

Fungerer ingen af ovenstående muligheder, skal du ikke give op. Oftest ligger funktionen begravet i en genvej, der er svær at gennemskue. Forsøg i stedet at finde svaret i mikrobølgeovnens manual. Nogle gange kan det være nemmere at finde manualen på internettet, således at du direkte kan søge efter funktionen.

Start med at søge efter mikroovnen på Google eller kig på fabrikantens hjemmeside. Her vil det ofte være muligt at finde en PDF-manual. Tryk herefter på Ctrl + F, hvis du bruger en Windows computer, eller Command + F, hvis du bruger en Mac computer. Prøv dig frem med søgeordene "mute", "sound" eller "beep", hvis manualen er på engelsk, eller ”lydløs”, ”lyd” og så videre, hvis manualen er på dansk.

Sidste udvej til en lydløs mikrobølgeovn

Virker ingen af ovenstående tips, er der én sidste mulighed, og det er at kontakte fabrikanten. Du kan være heldig, at fabrikanten ligger inde med svaret, men du kan selvfølgelig også være uheldig, at din mikroovn slet ikke har en lydløs funktion.

 

Kilde: cnet.com (Link på engelsk)

27. februar 2018
Mere om Køkken

10 tips til at indrette et lille køkken

Køkken Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet ligne en rodebutik på ingen tid. Vi har samlet 10 gode tips til at indrette et lille køkken. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Køkken Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Køkken Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Køkken Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Køkken Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi...

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Køkken Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Køkken Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Køkken Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Køkken Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Køkken Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til at rydde op.

Hold dig fra det varme vand fra hanen, når du bruger elkedlen

Køkken Det kan virke smart at fylde elkedlen med varmt vand fra hanen, så vandet koger lidt hurtigere. Men ifølge forskere kan det faktisk være en...

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Køkken Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Køkken Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten ikke selv at løfte en finger længere.

Få et opdateret køkken

Køkken Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken?...

Inspiration til køkkenet i januar

Køkken Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.