Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet.
Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet. Foto: iStock

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Af: Camilla Elisabeth Dahl, 27. februar 2018

Mikroovne har forskellige funktioner

Hvor nogle mikrobølgeovne bipper, fra opvarmningstiden ophører, til du åbner lågen, bipper andre mikrobølgeovne kun få sekunder efter opvarmningstiden.

Ligegyldigt hvor længe din mikrobølgeovn synger sine bip, kan lyden være rigtig ubehagelig og irriterende for nogle mennesker.

Stop de høje bip-lyde

Du har måske ikke engang tænkt på muligheden før nu, men på langt de fleste moderne mikroovne, er det faktisk muligt at fjerne lyden.

Alle mikrobølgeovne er forskellige, men her er 4 forskellige tips til, hvordan du fjerner lyden på din mikrobølgeovn:

1. Undersøg mikrobølgeovnens tastatur

Start med at undersøge din mikroovn for en lydfunktion. Måske er du så heldig, at du endda har en lydløs funktion-knap på mikroovnens tastatur. Knappen kan eventuelt være mærket med et symbol af en klokke eller en højtaler.

2. Mikrobølgeovnens tastatur kan have sekundære funktioner

Kan du ikke finde nogen lydfunktion på mikrobølgeovnens tastatur, skal du holde øje med sekundære funktioner på tastaturet.

Prøv eventuelt at holde nummer 0 eller 1 inde. Ofte tilskrives disse numre nemlig sekundære funktioner.  

3. Hold "Stop"-knappen eller "Cancel"-knappen inde

Lige som knapperne 0 og 1, findes der ofte sekundære funktioner på mikroovnens ”Stop” eller ”Cancel”-knap, hvis du holder den inde. Sommetider aktiveres en lydløs funktion, andre gange aktiveres en børnelås-funktion, der låser tastaturet indtil du holder de to samme knapper inde i 30 sekunder igen.

4. Find den rigtige kombination til din mikrobølgeovn

Fungerer ingen af ovenstående muligheder, skal du ikke give op. Oftest ligger funktionen begravet i en genvej, der er svær at gennemskue. Forsøg i stedet at finde svaret i mikrobølgeovnens manual. Nogle gange kan det være nemmere at finde manualen på internettet, således at du direkte kan søge efter funktionen.

Start med at søge efter mikroovnen på Google eller kig på fabrikantens hjemmeside. Her vil det ofte være muligt at finde en PDF-manual. Tryk herefter på Ctrl + F, hvis du bruger en Windows computer, eller Command + F, hvis du bruger en Mac computer. Prøv dig frem med søgeordene "mute", "sound" eller "beep", hvis manualen er på engelsk, eller ”lydløs”, ”lyd” og så videre, hvis manualen er på dansk.

Sidste udvej til en lydløs mikrobølgeovn

Virker ingen af ovenstående tips, er der én sidste mulighed, og det er at kontakte fabrikanten. Du kan være heldig, at fabrikanten ligger inde med svaret, men du kan selvfølgelig også være uheldig, at din mikroovn slet ikke har en lydløs funktion.

 

Kilde: cnet.com (Link på engelsk)

27. februar 2018 Camilla Elisabeth Dahl
Mere om Køkken

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i hjemmet.

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

De 5 bedste kaffemaskiner

Er morgenkaffen også dit lyspunkt i en ellers grå morgen? Eller vil du bare kunne lave en kaffe, der er ligeså lækker, som den fra din...

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi giver dig 10 tips til et køkken uden rod.

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet. 

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.