Er der kommet ridser i dit højglans køkken? Få de bedste tips til at udbedre problemet.
Er der kommet ridser i dit højglans køkken? Få de bedste tips til at udbedre problemet. Foto: iStockphoto

Sådan fikser du nemt skrammer på skabslågerne

Det behøver absolut ikke at være en katastrofe, hvis der er kommet skrammer eller ridser i skabslågerne. Med et simpelt trick kan du lynhurtigt fikse skaderne, så det ser så godt som nyt ud igen.

Af: Mariah Leitisstein, 3. juli 2017

Der findes en række forskellige produkter, du kan bruge til reparation af eksempelvis laminat, hvor det er muligt for dig at tætne fuger, huller og udsatte hjørner. Og det er faktisk også muligt at benytte sig af flere forskellige farver, så du er sikker på, at reparationen passer perfekt til lige præcis den laminatoverflade, du har i forvejen. 

Inden du investerer i et produkt, der er beregnet til at fikse skader på eksempelvis skabslåger, skal du sørge for at kende til navnet på fabrikanten af bordpladen eller lågerne samt et eventuelt dekornummer. På den måde vil det være langt nemmere for forhandleren at hjælpe dig med at finde den helt rigtige farve.

Sådan fixer du skader i højglansen

Det kan også være, der er kommet en grim ridse eller skramme i nogle af dine flotte møbler i højglans-finish. Og det er en skam, for det kan have stor betydning for, hvordan det tager sig ud i dagslyset.

Uanset om det er på møbler eller køkkenskabe, kan en revne være med til at ødelægge udseendet af eksempelvis en flot højglans. Men en ridse behøver ikke have nogen betydning. Det er nemlig noget, du meget nemt selv kan fikse.

Det skal du gøre: 

  • Sørg for at slibe eventuelle rester væk, som skulle være opstået i forbindelse med skrammen. Sørg desuden også for at bruge sandpapir med sandkornstørrelse 80-100.
  • Tør herefter af med en våd klud, og lad materialet tørre, inden du fortsætter.
  • Påfør nu et tyndt lag af Epoxy fyldstof med en spartel i passende størrelse. Her skal du også sørge for, at fyldstoffet matcher det materiale, der skal repareres.
  • Når fyldstoffet er tørret helt, skal du slibe området med sandpapir, der har en kornstørrelse på 220.
  • Hvis du synes, at korn 220 er for groft, kan du i stedet starte ud med korn 80-120 og derefter slutte af med vandslibepapir korn 400-800.
  • Mal til sidst på med den samme oliebaserede maling, som bruges på resten af overfladen. Tilføj flere lag for at opnå det bedst matchende resultat.
  • Vent på at hvert lag tørrer, før du tilføjer det næste. 

Du kan købe produkterne i din lokale farve- eller byggehandel.

3. juli 2017 Mariah Leitisstein
Mere om Køkken

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i hjemmet.

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

De 5 bedste kaffemaskiner

Er morgenkaffen også dit lyspunkt i en ellers grå morgen? Eller vil du bare kunne lave en kaffe, der er ligeså lækker, som den fra din...

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi giver dig 10 tips til et køkken uden rod.

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.