Vejl. udsalgspris for det viste køkken fra Kvik  inkl. skabe, sokkel og bordplade er 31.501 kr. Prisen er ekskl. hårde hvidevarer, armatur vask og belysning.
Vejl. udsalgspris for det viste køkken fra Kvik inkl. skabe, sokkel og bordplade er 31.501 kr. Prisen er ekskl. hårde hvidevarer, armatur vask og belysning. Foto: Kvik Køkkener

Plads til samvær i køkkenet giver køkkenglæde

Et nyt køkken skal passe til nutidens familier. Køkkenet skal kunne meget mere end være ramme om madlavningen.

Af: A. Aaen, 12. november 2015

Cirkusprinsessen Signe Lindkvist har forladt manegen i Cirkus Arena og er blevet fuldtidsmor med eget køkken i sit forholdsvis nye hus i København.

Nyrenoveret fra kælder til kvist og med et spritnyt køkken er huset ajourført, så det lever op til de krav en moderne familie stiller. Og sådan er Signes.

Fleksiblet køkken med mange muligheder

– Vi kræver fleksibilitet i alle husets led. Når vi er flest, huser vi tre børn plus forældre, men når vi bare er Mads og mig, skal huset også kunne "bære" det – og stadig være hyggeligt, fortæller Signe, der fandt sit nye køkken hos Kvik. Løsningen i køkkenregionerne afspejler, at vi danskere bruger vores køkken på mange flere måder i dag end for 16 år siden, da begrebet "samtalekøkken" opstod.

Et nyt køkken skal i princippet kunne rumme både dans, læsning, fest, afslapning og – madlavning – selv om det er på bare få kvadratmeter. Der skal være rum til samtale – men mest til samvær, og de enkelte elementer og materialer skal kunne pusles sammen på utallige måder, så alle føler, at de har fået netop DERES unikke køkken-løsning.

Hos familien Lindkvist/Holstrup valgte de et enkelt hvidt køkken med rengøringsvenlige elementer i højglans, mat hvid bordplade, skuffer, der kan lukkes med et "dansevip" med hofterne, og ingen overskabe.

– Det ER et køkken, men i designet smelter det mest muligt sammen med resten af huset. Vi fik en hyggeplads ved køkkenvasken, hvor Karla My elsker at "hænge ud". Det er også her, jeg sidder med et glas vin, mens Mads kokkererer. Og så er der bænken ved spisebordet. Den er genial, understreger hun.

Bænken i den modsatte ende af rummet er bygget af skuffemoduler, og puderne er betrukket med et smudsafvisende materiale, så den kan stå mål med den aktive familie:

– I skufferne under bænken gemmer sig vaser, ting til fest, morgenmad til ungerne, så de selv kan klare sig og .... en skuffe som jeg endnu ikke har indrettet, siger Signe, der samtidig understreger, at bænken også gerne huser de håndfulde af venner og kammerater, der flittigt samles i huset omkring måltiderne.

Og når gæsterne skal bespises, er det dejligt, at der bag skabs-sektionen i den ene side opstår en "krog", hvor de mindre fotogene køkkenmaskiner eller diverse skåle og fade efter madlavningen kan sættes og give vært og værtinde fred i sindet under måltidet.

I den modsatte ende af Signes køkken er der spisebord (mobilt selvfølgelig) og en bænk der giver plads til både mange spisende, opbevaring og liggende køkkenskrivere. Du kan også få drømmen om en sofa i køkkenet opfyldt, selv på få kvadratmeter. Elementerne er lavet af Kviks skabe, som du kan købe specialdesignede hyndesæt til.

Når Signe og datteren Karla My mødes i deres nye køkken er der plads til både samvær og samtale. Køkkenet er valgt og indrettet, så der er plads til både dans og afslapning. Kviks særlige XXL-skabe – ekstra høje og ekstra dybe skabe, der giver 40 procent mere skabsplads og 20 procent mere bordplads. 

12. november 2015 A. Aaen
Mere om Køkken

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i hjemmet.

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

De 5 bedste kaffemaskiner

Er morgenkaffen også dit lyspunkt i en ellers grå morgen? Eller vil du bare kunne lave en kaffe, der er ligeså lækker, som den fra din...

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi giver dig 10 tips til et køkken uden rod.

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.