Denne artikel er sponsoreret

Nu bliver det sjovere at lave mad

4 tricks, der giver mere ro end rod, når du laver mad sammen med dine børn 

At lave mad kan være en kaotisk proces. Her er fire tips til at gøre tilberedningen til en sand fornøjelse, så det ikke kun er måltidet, du nyder, men også samværet med dine børn. 

1. Forberedelse og kreativitet

Stil de nødvendige ingredienser og ditto køkkengrej frem på bordet, så alt er inden for rækkevidde og undgå madfedtede fingre på alle overflader. Mens du forbereder dette, kan børnene tegne/male illustrationer på hvide klistermærkater til beholdere/fryseposer til overskydende råvarer og rester, så det er nemt at holde orden under og efter tilberedningen.

2. Hav udstyret i orden

Teknologien har for alvor vundet indpas i det moderne køkken og kan hjælpe med meget mere, end de fleste umiddelbart tror. En spændende nyhed er de nye intelligente induktionskogeplader fra Bosch Serie 8. De er udstyret med automatiske funktioner, der giver en lettere madlavningsoplevelse for travle, moderne familier.

3. Involvér børnene 

Det er godt at give børnene gode vaner i forhold til at have rene fingre og sørge for oprydningen og rengøring undervejs, så køkkenet ikke ligner en slagmark, når maden skal spises. Omvendt bør du som voksen give børnene plads til at være med til selve madlavningen og til at spilde eller fejle – ellers kan der opstå en stresset stemning, der suger det sjove ud af processen. 

4. Brug en naturlig duftspray

Nogle gange brænder maden på, og så er det ikke så sjovt for jer at stå i køkkenet eller at skulle spise sin mad der. Udover at lufte ud, kan du blande din egen duftspray til rummet, mange børn synes, det er sjovt at lave selv og at få lov til at spraye rummet med –prøv eksempelvis én blandet vand med presset citronsaft, der frisker op, eller en aromaterapeutisk lavendelspray, der beroliger. 

Tip! Med den nye generation kogeplader fra Bosch, kan flere generationer have det sjovere med at lave mad sammen, for så er det slut med mad, der koger over eller brænder på. Se mere om de automatiske hjælpefunktioner her

15. september 2016
Mere om Køkken

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8...

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi giver dig 10 tips til et køkken uden rod.

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten ikke selv at løfte en finger længere.

Få et opdateret køkken

Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken?...

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.