Foto: Electrolux

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Af: Nanna Danborg-Aamand, 26. september 2019

Det kan være lidt af en udfordring at opbevare kød, grøntsager og urter, så de bevarer deres delikate og friske smag. Det er heller ikke en garanti, at vi tilbereder vores mad til perfektion, hver gang vi går i køkkenet. Selvom vi forsøger at undgå det, ender skraldespanden derfor ofte med at bugne af overtilberedte, kedelige eller gamle madvarer. 

Men nu har Electrolux fundet løsningen på mange af de udfordringer, vi typisk står over for i vores køkken.

Tilbered maden til perfektion - hver gang

I forbindelse med den svenske virksomheds 100 års-jubilæum har Electrolux lanceret den nye og innovative køkkenserie ’Intuitive Kitchen Range’, der ved hjælp af intelligente køkkenprodukter skal gøre det nemmere for os at tilberede vores mad til perfektion - hver gang. 

Kogepladen sørger for, at maden aldrig koger over. Ovnen styrer selv, når kødet er stegt til perfektion. Damp sikrer, at grøntsagerne altid har bid, og køleskabet er designet, så madvarerne bevarer saft, kraft og smag.

Avancerede sensorer føler for dig

Kort sagt vil de nye køkkenprodukter gøre det nemt for os at tilberede og håndtere mad på en bæredygtig måde ved at reagere intuitivt på vores madlavning, mens vi koger, steger eller bager. 

For eksempel er den nye kogeplade med den hjælpsomme SenseBoil-funktion udstyret med avancerede sensorer under glasset, som mærker vibrationerne på kogepladen. Sammen med verdens første trådløse madlavningstermometer fornemmer de, når indholdet i vores gryder er ved at koge over - og skruer selv ned for varmen.

Samtidig kan den højteknologiske 4-i-1 multifunktionelle ovn, der er udstyret med en innovativ Steamify-funktion, selv finde ud af, hvornår kød, brød eller fisk er færdigtilberedt, fordi den selv justerer den rigtige mængde damp og traditionel varme.

Baseret på svenske designtraditioner 

Produkterne er baseret på den svenske designarv, hvor æstetisk er i fokus. Derfor har de et enkelt look, der passer perfekt ind i det moderne hjem, hvor en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag står øverst på ønskesedlen. 

Køkkenserien består af en ovn, et komfur, en udsugning, en opvaskemaskine og et køleskab, der på hver sin måde er uviklet til at mindske madspild og energiforbrug - både i forhold til opbevaring, tilberedning og opvask.

26. september 2019 Nanna Danborg-Aamand
Mere om Køkken

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i hjemmet.

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et pænt køkkengulv – så hvad skal vi vælge? Vi har samlet 11 køkkengulve med hver deres fordele og ulemper.

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8...

De 5 bedste kaffemaskiner

Er morgenkaffen også dit lyspunkt i en ellers grå morgen? Eller vil du bare kunne lave en kaffe, der er ligeså lækker, som den fra din yndlings kaffe-pusher? Vi har her samlet de 5 bedste bud på en kaffemaskine.

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi...

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet. 

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.