Din ovnrist keder sig – brug den dog noget mere!

Ovnristen er undervurderet i hverdagen. Du anvender den garanteret kun til at afkøling af bagværk o.lign. Her tips er, hvad risten er bedre til end almindelige plader. 


Du har ikke opdaget alt det, ovnristen kan bruges til

Varmluftsovnene bliver mere og mere almindelige i et dansk køkken, og intet er bedre til at udnytte den cirkulerende varme som en ovnrist.

Problemet er bare, at du har ikke opdaget det. Ovnristen er stadig henvist til afkøling af bagværk, og ærlig talt – den har mange flere ‘kompetencer’.

Her er en række tips til, hvordan du kan udnytte risten til madlavning og få et meget bedre og sundere resultat.

3 madlavningstricks, ovnristen er bedst til

1. Stegning af bacon på ovnrist

Der kan ligge meget mere bacon på en ovnrist, og bacon steges bedre og bliver mere sprødt end på panden. Sprødheden opstår, når fedtet får lov til at dryppe væk og efterlade kødet mindre fedtet.

2. Perfekte grøntsager under lammekøllen

Hvis du skal ovnstege en lammekølle, hel kylling eller et andet stykke saftigt kød, er det en genial idé at placere det på ovnristen og lade safterne dryppe ned på en brandepande med grøntsager under. Det kan være alle mulige former for snittede grøntsager, som på denne måde får smag og kraft af kødet.

Læs også: Så ren er din ovnrist efter en tur i badekarret

3. Ovntørrede tomater og æbler på ovnrist

En ovnrist er perfekt til at tørre madvarer, fx æbleringe og tomater. I det hele taget er det værd at sætte sig grundigt ind i varmluftovnes forskellige indstillinger – og hvilke grader, der egner sig til hvilke råvarer.

Få opskrifter og flere ideer på epicurious.com

Mest læste artikler