Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Køkken

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet. 

Er du lige så stor fan af sprøde kartofler, som vi er?
Er du lige så stor fan af sprøde kartofler, som vi er? Foto: iStock

Lav de perfekte ristede kartofler

Kartofler er basen til en lang række forskellige retter og kan laves på et hav af måder – bagte, moste, kogte, friturestegte og ristede, bare for at nævne nogle få. 

Vil du gerne lave de perfekte ristede kartofler, har vi et tip til dig, som du ikke må være foruden.

Der er nemlig ikke noget værre end ristede kartofler, der er lidt klæg og ikke helt er ristede nok. Men med denne metode vil du få helt perfekt ristede kartofler hver gang.

Brug en gaffel til at skrabe i kartoflerne

Alt du skal gøre, for at opnå de perfekt ristede kartofler, er at skrabe en gaffel henover de skrællede kartofler, inden de kommes i ovnen.

Første skidt er selvsagt at skrælle og skylle kartoflerne. Dernæst bør du skære kartoflerne ud i halve eller kvarte både alt efter hvilken størrelse, du ønsker de skal have.

Derefter er kartoflerne klar til at blive skrabet med gaflen på samtlige overflader, så ingen af dem er glatte længere. Dette gør dine ristede kartofler dejlig sprøde.

En sidste ting, du kan gøre, for at gøre kartoflerne endnu mere sprøde, er at krydre de skrabede kartofler godt med salt. Det giver både en god smag til kartoflen, men hjælper også på sprødheden, da saltet er med til at udtørre skindet på kartoflen.

Se også hele guiden i nedenstående video: 

Med dette tip i baglommen, er du nu klar til at lave de perfekte ristede kartofler.

Kilde: Tip Hero

19. december 2016
Mere om Køkken

10 tips til at indrette et lille køkken

Køkken Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet ligne en rodebutik på ingen tid. Vi har samlet 10 gode tips til at indrette et lille køkken. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Køkken Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Køkken Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Køkken Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Køkken Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi...

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Køkken Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Køkken Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Køkken Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Køkken Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende,...

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Køkken Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til at rydde op.

Hold dig fra det varme vand fra hanen, når du bruger elkedlen

Køkken Det kan virke smart at fylde elkedlen med varmt vand fra hanen, så vandet koger lidt hurtigere. Men ifølge forskere kan det faktisk være en...

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Køkken Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Køkken Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten ikke selv at løfte en finger længere.

Få et opdateret køkken

Køkken Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken?...

Inspiration til køkkenet i januar

Køkken Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.