Ægte guf til køkken-regionen

Køkken

En ovn, der med "slip and slide-funktion" blotlægger ovenrummet, så lågen ikke er i vejen – og en kylling, der tilberedes med tørret vanilje – er blot nogle af forårets nyheder til "madørerne".

Ovnstegt kylling med tørret vanilje, UHM!
Ovnstegt kylling med tørret vanilje, UHM! Foto: Neff m.fl.

Tænk at kunne servere ovnstegt hel kylling med rodfrugter på under en time (inklusiv tilberedning) for din sultne familie – eller at blotlægge hele ovnen ved blot at åbne, trække og skubbe lågen ind under ovnen. Slut med at brænde sig på lågen eller få hold i ryggen på grund af dårlig arbejdsstilling.

Det er ikke fremtids-visioner. Lige nu præsenterer NEFF blandt andet de nye intelligente funktioner på kogeplader og ovne – og idényt fik lov at teste, da de forleden blev vist frem for pressen.

TwistPad med børnesikring

TwistPad Fire hedder en ny intelligent "dims" til induktions-kogepladen. Den magnetiske knap styrer alle funktioner på kogezonerne, så du har overblikket et sted. Fjernes den, så låses indtillingerne – så små pilfingre ikke kan lave ulykker.

Kogesektionen har også flexzoner. Det giver bedre plads til store gryder, stege- og grillpanderpander og kasseroller. Og endelig er varmezonerne inddelt, så det, der er tættest på "kokken" er varmest. Når saucen er færdig, skubbes gryden tilbage på komfuret - og nu holdes den automatisk varm – uden at brænde på. Genialt!

Hurtig mad med en mikro-/kombi-ovn

Sådan en præsentation giver appetit – og det var her, vi fik syn for sagen - og god mad i maven!

En hel kylling (1.400 g), kartofler, grøntsager og krydderier blev anrettet i bradepanden. Og så skulle den i den nye mikro-/kombi-ovn. Fra bradepanden gled ind i den varme ovn, til kyllingen sprød og duftende kunne deles gik der bare 30 min.

Med bange anelser blev kyllingekødet nærstuderet, men alt var gennemstegt til perfektion: saftigt og smagfuldt. Og grøntsagerne var hverken tørre eller brændte!

Kylling med vanilje

Indtil vi har fået sparet sammen til en sådan ovn - den koster ca. 15.000 kr. - vil vi lave kyllingen i den gammeldags ovn, for sammensætning af krydderier og råvarer var lige i øjet!

Det er kokken Karsten Kromann, der står bag den sprøde kylling.

Du får opskriften her, så kan du selv smage efter:

Helstegt kylling med rodfrugter

(4-6 pers.)

Du skal bruge:

  • 1 kylling (1.400 g)
  • gulerødder
  • pastinak/persillerødder
  • skalotteløg
  • kartofler
  • 1/4 bundt persille
  • hvidløg
  • olie
  • salt og peber
  • evt. kværnet vanilje

Sådan gør du:

De klargjorte skæres i mundrette stykker. Læg dem i bradepanden og vend dem i olie, salt og peber. Fordel hvidløgsfed og persille i små buketter efter smag øverst.

Gnid kyllingen med olie, drys med salt og peber.

Vil du prøve den tørrede vanilje (købes i specialbutikker), så er det nu, du skal samle, hvad der kan være mellem tommel og pegefinger og fordele det over kyllingen. Vend kyllingen og gentag. Læg kyllingen oven på grøntsagerne.

Ovnen varmes op til 200° og retten steges i ca. 1 time til kødet er let at løse fra benet. Skær kyllingen i flere stykker og placer dem ovenpå. Servér!

12. april 2016
Mere om Køkken

10 tips til at indrette et lille køkken

Køkken Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet ligne en rodebutik på ingen tid. Vi har samlet 10 gode tips til at indrette et lille køkken. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Køkken Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Køkken Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Køkken Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Køkken Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi...

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Køkken Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Køkken Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Køkken Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Køkken Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Køkken Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende, men heldigvis kan der gøres noget ved det. 

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Køkken Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til...

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Køkken Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Køkken Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten ikke selv at løfte en finger længere.

Få et opdateret køkken

Køkken Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken?...

Inspiration til køkkenet i januar

Køkken Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.