Foto: Colourbox

9 madvarer, du altid bør have i dit køkken

Hvad skal vi have til aftensmad? Det spørgsmål behøver du ikke stresse over mere. Her er listen over de sunde basisvarer, der vil redde din dag – altid.

Af: Redaktionen , 25. oktober 2018

Listen, som fjerner din dårlige samvittighed

Det kan være et pres altid have husholdningen kørende på fuld blus, især hvis familien er stor, og der samtidig er et arbejde, som skal passes. For eksempel er aftensmaden et stressende punkt på dagsordenen for mange: Hvad skal vi have? Hvordan får vi lynhurtigt skruet noget sundt sammen?

For det er jo ikke kun nogle overvejelser, vi holder inden for hjemmets fire vægge. Vi bliver dagligt bombarderet med budskaber om at spise varieret, grønt, fedtfattigt osv. Den dårlige samvittighed har et solidt tag i den danske familie anno 2015.

Her får du en liste, som hjælper dig et langt stykke hen af vejen. 9 madvarer, som du bare altid skal sørge for at have i skabene – så er du aldrig helt på spanden.

9 madvarer, du altid skal have i skabene

1. Græsk yoghurt eller skyr. En genial 'opfindelse', for de syrnede mælkeprodukter favner hele skalaen fra morgenmad til aftensnack. Du kan spise den til morgenmad med lidt frugt eller müsli, den kan anvendes i dressinger, dips, saucer og er glimrende som en lille sund dessert.

2. Æg. Det ultimative tilskud af proteiner og mere end 15 forskellige vitaminer og mineraler. Æg giver sig selv som en del af en god, mættende morgenmad, men kan også få resterne til at strække meget længere om aftenen i omeletter osv.

3. Frosne bær. Husk, at de skal koges, men ellers er bær som hindbær og jordbær nærmest uundværlige i fryseren. Du kan lave en herlig smoothie sammen med yoghurten og honning.

4. Tomater på dåse. Fås i mange afskygninger, også økologiske og med krydderier, og du kan aldrig have for mange. Sørg for altid at købe 3-4 dåser, så har du den vigtigste ingrediens til pastasauce og mange andre hurtige og gode retter.

5. Hvid vineddike. Kan bruges i alle hjemmelavede dressinger (for eksempel med olivenolie og citron). Den er perfekt over kylling og salat.

6. Parmesanost. Hav altid en god parmesanost (ikke revet) i køleskabet. Den giver lige det sidste til en ellers lidt smagsfattig kødsauce og salat.

7. Pasta og ris. Du må aldrig løbe tør for pasta og ris. Det er en god idé at veksle i mellem de grove og lyse varianter, så der ikke kun er hvide pastaskruer og hvide ris i skuffen, og på samme måde kan du også købe et lager af den billigste slags til smalhals-tider, mens de lidt dyrere og smagfulde kan gemmes til luksusretten.

8. Rapsolie. Den mildeste og mest neutrale olie af dem alle. Den er god at stege, bage og lave dressinger med. Rapsolie har ikke samme tendens til at sprøjte under stegning, og den milde smag er god som udgangspunkt i en hurtig dressing.

9. Boullion. Hvis du altid er dækket ind med bouillonterninger, kan selv den mest slappe suppe eller sauce reddes. Grøntsagsbouillon kan tilføre smag til suppen, når du ikke har så mange grøntsager at gøre godt med, og den fungerer også som et perfekt krydderi i den sammenkogte ret.

Kilde: Real Simple

25. oktober 2018 Redaktionen
Mere om Køkken

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i hjemmet.

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

De 5 bedste kaffemaskiner

Er morgenkaffen også dit lyspunkt i en ellers grå morgen? Eller vil du bare kunne lave en kaffe, der er ligeså lækker, som den fra din...

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi giver dig 10 tips til et køkken uden rod.

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.