Kan du gætte, hvad fidusen i denne innovative køkkenting er?
Kan du gætte, hvad fidusen i denne innovative køkkenting er? Foto: Diverse

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

Af: Mikkel Hede, 19. september 2017

8 nyskabende køkkenredskaber

Der er must-haves til køkkenet og need-to-have. Musthaves er typisk den slags ting, du køber pr. impuls, uden du i virkeligheden behøver dem. Need-to-have er noget, du rent faktisk har brug for. Hvor disse 8 køkkenredskaber hører hjemme på skalaen, vil vi lade være op til dig.

De kan næsten alle sammen købes. Bare følg de forskellige links, så er der nyt guld til køkkenskuffen.

1. Ananasproptrækker

Kender du det – trævler fra ananasskrællen, der sætter sig i tænderne? Det kan undgås med ananasproptrækkeren. Her fjerner du først toppen af ananas. Derefter skruer du ananasproptrækkeren igennem frugten og - op kan du trække en ensartet ananas-guirlande.

Prisen er ca. 20 dollars på Amazon. Find den her.

2. Suppeskål med smartphone-holder 

Denne skål gav tilbage I 2013 løsningen på et af de største problemer for moderne mennesker: hvor skal man lægge sin telefon, mens man spiser?

MisoSoupDesign's skål med indbygget smartphone-holder fik meget omtale, da produktet blev annonceret. Der var endda det ekstra salgsargument for skålen, at den også kunne fungere som højtaler for smartphonen, når der ikke var mad i den.

Siden har man ikke hørt så meget til produktet. Måske faldt ideen på det billede, som mange sikkert har set for sig: smartphonen, der lige pludselig ved en fejl havner nede i misosuppen. 

3. Banandeleren

Måske virker denne banandeler som en fjollet pudsighed for nogen. Man kan jo tage en kniv og skære en banan ud på få sekunder. Og behøver man virkelig at finde plads til endnu et køkkenredskab I skuffen?

Et beslægtet produkt findes dog allerede på hylderne i Flying Tiger-butikkerne i Danmark, så måske er der virkelig et behov for banandelere derude.

Find banandeleren her.

4. Alt-i-én-avocado-redskabet

Avocado-sliceren fra Oxo kan bruges til alt, når det gælder avocadoer. Den kan skære avocadoen ud; fjerne stenen med næsten kirurgisk præcision, skære avocadokødet ud i skiver direkte fra frugten. 

Find avocadomesteren for 10 dollars her.

5. Den femdobbelte urtesaks

Vil du spare tid, når du klipper purløg eller andre urter, så er denne femdobbelte urtesaks måske noget for dig. Der følger endda en skede med som saksen kan stikkes ned i efter brug. Prisen er kun 9 og en halv dollars.

Find den her

6. Den hårdkogte æggeformer

I disse plastikforme kan du forme hårdkogte æg til sjove figurer. Æggene skal blot pilles, anbringes i formene og derefter ned i koldt vand i ca. 10 minutter. Så kan du have et æg formet som en bil, som ungerne vil elske.

Find dem her.

7. Jordbærstilkfjerneren

Det kan være besværligt at fjerne stilkene fra jordbær uden at for meget går til spilde. Det løser denne jordbærstilkfjerner. En oplagt fordel ved dette køkkenredskab er, at man med større sindsro kan involvere børn i at pyne jordbær. Det kan man ikke på samme måde, når der er skarpe grøntsagsknive involveret.

Find den her

8. Slå-æg-ud-redskabet

Æg på fingrene og mulige salmonella-bakterier i omløb – den slags kan (måske) undgås med clever egg cracker’en. Her skal man bare anbgringe ægget i lejet i redskabet, presse til - så åbner ægget sig, som var det en mælkekarton.

Pakken indholder desuden et bonusredkab, der kan scramble æg, allerede inden ægget bliver slået ud - kun ved at ryste ægget inde i skallen. Prisen er kun 4.50 dollars over amazon.

Find den her.

19. september 2017 Mikkel Hede
Mere om Køkken

Smart læsertip: Sådan renser du rustfrit stål

Rustfrit stål, der ikke skinder, er ikke noget, der pynter. Læs her hvordan du nemt renser dit rustfrie stål med ting, du tit finder i hjemmet.

Fiskars lancerer smukke og skarpe køkkenknive i titanium

Med deres nyeste knivserie mener kniv-producenten, at de har knækket koden til at holde titanium skarpt.

10 tips til at indrette et lille køkken

Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet...

Smart køkkenserie har fokus på bæredygtighed

Drømmer du om en lettere og mere bæredygtig køkkenhverdag? Ny, intuitiv køkkenserie vil hjælpe dig med at lave mad til perfektion, og gør det samtidig nemt at reducere både madspild og energiforbrug. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

De 5 bedste kaffemaskiner

Er morgenkaffen også dit lyspunkt i en ellers grå morgen? Eller vil du bare kunne lave en kaffe, der er ligeså lækker, som den fra din yndlings kaffe-pusher? Vi har her samlet de 5 bedste bud på en kaffemaskine.

5 fejl du IKKE må begå når du indretter dit køkken

Du vil sikkert gerne have et dejligt køkken, der kan være en samlingsplads for hele familien. Men når du skal planlægge dit drømmekøkken,...

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi...

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet. 

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Inspiration til køkkenet i januar

Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.