7 dumme køleskabs-fejl, der sagtens kan undgås

Køkken

De fleste af os begår mindst tre af disse fejl hver dag, men de er nemme at tage i opløbet. Se, hvordan dit køleskab kan fungere bedst. 

Foto: iStock

Undgå disse 7 køleskabs-fejl, og spar masser af tid

1. Du rengør køleskabet for sjældent

At gøre køleskabet rent en gang om året for sjældent. Selvom det er afkølet, kan bakterier fra madrester osv sagtens spredes.

2. Du placerer råt kød på en forkert hylde

Lægger du kødfars og andet råt kød på øverste hylde? Det er en fejl. Mange køleskabe er koldest på de nederste hylder, og kød skal opbevares så køligt som muligt.

3. Køleskabet har den forkerte temperatur

Køleskabets temperatur skal ligge på 4-5 grader, ikke varmere. Animalske produkter og mejerivarer som kød, fisk, mælk, ost osv opbevares bedst på den absolut koldeste plads i køleskabet.
Holdbarheden på disse varer falder betragteligt for hver grad, temperaturen stiger over nul.
Nogle grøntsager og krydderurter kan dog få kuldeskader, hvis de placeres i det koldeste hjørne.

4. Tomater stilles i køleskabet

Tomater mister smag, og modningsprocessen går i stå, når de smides ind i køleskabet. De skal stå i en skål på køkkenbordet.

5. Du rydder ikke op på hylderne

Kan du aldrig finde noget i køleskabet, glemmer du varer, du har købt, så de bliver for gamle? Det betyder, at du ikke holder tilstrækkelig orden i køleskabet.
Det tager ikke lang til at rydde op – organisér hylderne efter kategori, for eksempel mejerivarer på én hylde.

6. Du overfylder køleskabet

Det ødelægger kølefunktionen, og madvarer bliver hurtigere dårlige, hvis de er presset sammen i et overfyldt køleskab. Undgå det.

7. Du placerer forkerte ting i lågen

Den smalle hylde i køleskabets låge er det varmeste sted, da skabet åbnes adskillige gange om dagen. Placer juice, syltede ting mv der, helst ikke mælk, hvis det kan undgås.

Kilde: Viivilla

20. januar 2017
Mere om Køkken

10 tips til at indrette et lille køkken

Køkken Det kan være svært at få plads til alle sine ting i et lille køkken. Selv når du synes, at du har fået plads til det meste, så kan køkkenet ligne en rodebutik på ingen tid. Vi har samlet 10 gode tips til at indrette et lille køkken. 

Sådan vælger du det perfekte køkkengulv

Køkken Vi bruger køkkenet flittigt, så derfor skal køkkengulvet helst være praktisk og nemt at vedligeholde. Men samtidig vil vi gerne have et...

Sådan pifter du nemt og billigt dit køkken op

Køkken Det behøver ikke koste en formue at give dit gamle køkken en opfriskning. Med disse 14 råd vil du få et ”nyt” køkken nemt og billigt.

8 køkkenredskaber du IKKE kan undvære

Køkken Her gik du og troede, du havde alt i dit køkken. Men har du  ananas-proptrækkeren, jordbær-udstilkeren eller æg-udslåningsmaskinen? Se 8 køkkenredskaber, du ikke anede eksisterede.

10 tips til at undgå rod i køkkenet

Køkken Er rodet i dit køkken ved at tage overhånd? Og ved du ikke hvad du skal stille op for at få det ryddeligt igen? Så læs med her hvor vi...

Sådan får du et nyt køkken uden at røre en finger

Køkken Det er billigst at forny dit køkken selv, men der er mange fordele ved at få håndværkere til at lave dit nye køkken.

Genial idé: Sådan bygger du en smuk køkkenreol

Køkken Vi viser dig, hvordan du bygger en reol, hvor du kan udstille dine kogebøger, yndlingsfade og magasiner.

Sådan fjerner du den irriterende bip-lyd på din mikrobølgeovn

Køkken Er du træt af den høje bip-lyd på din mikrobølgeovn? Vi viser dig, hvordan du fjerner den irriterende lyd én gang for alle!

Derfor skal du skrabe dine skrællede kartofler med en gaffel

Køkken Ønsker du at få dine ristede kartofler helt sprøde? Så er en gaffel din nye bedste ven i køkkenet.

Det skal du gøre, hvis du kæmper med dårligt vandtryk

Køkken Tager det langt tid at fylde vandglasset og at gøre badekarret klar? Så har du sikkert et dårligt vandtryk i din bolig. Det er irriterende, men heldigvis kan der gøres noget ved det. 

Pladsmangel i køkkenskabene? Disse 9 ting skal ud

Køkken Vi kender det alle - man lader tingene hobe sig op i køkkenskabene, selvom der er hårdt brug for pladsen. Her er en række nemme tricks til...

9 køkkenmaskiner fra fremtiden, som er på vej til dit køkken

Køkken Den gennemsigtige brødrister, kaffemaskinen til cocktails og solkomfuret - se fremtidens køkkenmaskiner.

Smart køkkengrej til de luddovne

Køkken Nogle gange er det rart med en hjælpende hånd i køkkenet, når maden skal tilberedes. Og med disse 10 sjove køkkenredskaber behøver du næsten ikke selv at løfte en finger længere.

Få et opdateret køkken

Køkken Hvorfor ikke tage udgangspunkt i det gamle køkken og se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal ændres, før beslutningen om nyt køkken?...

Inspiration til køkkenet i januar

Køkken Juicemaskine, multihakker eller drypfri termokande? Vi giver dig her masser af inspiration til januarkøkkenet.