Ting du skal undgå at hælde i afløbet

Det er først og fremmest vigtigt, at man sørger for at undgå at hælde for meget snavs ud i vasken, hvis man vil undgå tilstoppede afløb. Der er mange forskellige ting, der kan være årsag til at afløbet bliver stoppet, og det har ofte noget at gøre med, hvilke madvarer der ryger ud med vandet.

Fx er stegefedt, smørrester og andet fedt med til at forårsage en tilstoppet vask. I stedet er det en god idé at tørre panden af, inden du vasker op, og smid det efterfølgende i skraldespanden.

Stearin, kaffegrums og rå æg er også skidt for afløbet. Stearin vil fx ende som en fast klump, der vil forårsage et tilstoppet afløb, og hælder du rå æg i afløbet, så kan du faktisk risikere, at der danner sig en vaskeægte omelet i afløbet. Det vil man helst gerne undgå.

En miljørigtig rensning af rør og vandlås sparer miljøet for en masse gift. Samtidig sparer det dig en hel unødig afgift. Det eneste du skal bruge er

Forebyg vandskaber i hjemmet

Ligesom du også forebygger vandskader i hjemmet ved at rense tagrenden, kan det også være en god idé at holde kloakken ren. Du skal sørge for at tjekke alle rørforbindelser, før det bliver efterår, og vejret dermed bliver hårdere. Du skal bruge en vandslange, en stige og en lille skovl til at rense kloakken, tagrenden og tagbrønden.

Du finder her en god huskeliste over de ting, som du skal gennemgå for at undgå problemer med kloakken og afløbet. Husk altid, at hvis kloaksystemet skal repareres, så skal arbejdet udføres af en autoriseret kloakmester i overensstemmelse med den gældende lovgivning. 

Husholdningskemikalier i kloak og afløb 

Når du opbevarer husholdningskemikalier, så er det først og fremmest vigtigt, at du har dem et sted i hjemmet, hvor børn ikke kan få fingrene i dem. Det er også vigtigt, at du under ingen omstændigheder blander de forskellige rengøringsmidler. 

Den bedste måde at rense afløbet på

Du kan sagtens rense afløbet i køkken og bad på en fornuftig of miljørigtig måde. Brug en "svupper", og fyld køkkenvasken halvt op med vand. Dæk derefter overløbshullet med tape, eller hold en fugtig klod over. Derefter placerer du svupperen over afløbssien for at pumpe. Hjælper det ikke, så gentag processen. 

Læs mere Gem
Sortér efter:
Kloak og afløb
En ny dansk opfindelse løser problemet med hår, der sidder fast i vandlåsen.
Kloak og afløb
Et smart trick mod tilkalkede toiletter er i dag blevet videreudviklet til et nyttigt våben i kampen mod ekstremt vejr. Læs om opfindelsen...
Kloak og afløb
En lille robot på dit vandrør, som kan advare dig, inden vandskaden sker – lyder det tillokkende? LeakBot styres gennem en app, som giver...
Kloak og afløb
En tragisk ulykke satte sidste sommer fokus på, hvor vigtigt det er at holde øje med brønde og dæksler. Det er grundejerens ansvar, at...
Hustips
Fordelene ved at opsamle og udnytte regnvandet til eksempelvis toiletskyld og tøjvask er mange og ikke bare i husholdningen. Det bidrager...
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.