Her er valgt lilla til væggene. Farven er valgt i højre palet, hvor man nemt kan skifte til en anden farve. Og når man kører "penslen" hen over billedet, får stuen en ny omgang maling.
Her er valgt lilla til væggene. Farven er valgt i højre palet, hvor man nemt kan skifte til en anden farve. Og når man kører "penslen" hen over billedet, får stuen en ny omgang maling.

Vælg farve til væggen - få hjælp på nettet

Det er et stort spring, når de hvide vægge skal have farve. Bliver det for mørkt, for kedeligt eller for sprælsk? Men der er hjælp at hente på computeren. Vi giver også tip til, hvordan du via iPhonen kan få farvekoder, og hvordan du får gratis hjælp af en indretningsekspert.


Få hjælp til at vælge maling på nettet  De hvide vægge har fået farve – det tog et par minutter.
Mange firmaer, der producerer maling, har i dag programmer på nettet, hvor du kan "prøvemale" med din yndlingsfarve lige så mange gange, som du ønsker.

En af firmaerne er Beckers Maling. På deres webside kan du under STUDIO vælge farver – og det er helt uden spild af maling.

Mal din egen stue på nettet
Du kan uploade et foto af det rum, du vil male, og så prøve de forskellige farver. Det eneste, der kan give problemer, er, hvis du har en stue, hvor vægge og loft har den samme farve. Men på hjemmesiden er der hjælp at hente.

Hjælpevideo gør det nemt
En video viser dig alle detaljerne, og her kan du også se, hvordan du kan bruge tegneprogrammet til at dele loft og vægge op, så rummet ikke får den samme farve.


Du behøver ikke bruge dit eget foto
På hjemmesiden ligger der også en række fotos af forskellige miljøer – stue, spisestue, børneværelse mv. Her kan du vælge et foto, du vil "prøvemale".

Udover billedet kommer der en række værktøjer frem. Dem kan man bruge til at zoome ind og ud, male med pensel eller viske ud igen.


Gem foto med dine farvevalg
På den anden side af billedet, er der mulighed for at vælge mellem 504 udvalgte farver. Når du har valgt farve og malerpenslen fra værktøjsmenuen, får væggen den valgte farve, når du kører hen over billedet med musen.

I menuen kan du også vælge, hvilken overflade, der skal males – fx om det er væg eller gulv.

Få dit billede på din mail
Hvis du syntes farven er ok, men gerne vil prøve lidt flere farver, klikker du på billedet, og så ligger der et lille foto af billedet med dine farvevalg. Og så kan du gå i gang med at male med en anden farve.

Du kan også gemme billedet som en pdf, et jpg-foto eller sende billedet direkte til din mail.


Læs på næste side, hvordan du bl.a. kan få farvekoder via mobilen, og få gratis hjælp af en indretningsekspert.#br

Foto: FlüggerBrug iPhonen til at finde farvekoden
Har du en iPhone, findes der en applikation fra Flügger, hvor du tager et billede med iPhonen. Applikationen sammenkobler dit foto med en vifte af 1.700 farver.

Du kører fingeren hen over fotoet, hvor du kan se de farvekort, der passer til billedet. Samtidig vises farvens kode. Applikationen er gratis og hentes i iTunes Store.

Beregn, hvor meget maling du skal bruge
På Fluggers E-butik kan du under Forbrugsberegner skrive antallet afl kvardratmeter, der skal males, om det er vægge, der fx skal kunne tåle meget i alrummet eller om det er uden- eller indendørs træværk.

Så beregner programmet, hvor meget maling, du skal bruge.

Få hjælp af en indretningsekspert
Kan du ikke finde ud af, hvad der skal ske med din stue, så kan du få gratis hjælp hos Dyrup. Send en email med et foto af det rum, du der volder dig problemer til [email protected]

Indretningeksperten bruger dine ønsker
Skriv, hvad rummet skal bruges til, evt. farverne i andre rum og dine yndlingsfarver. Så mailer indretningseksperten dig farvetips og farvekoder. Husk dog, at farver kan variere på computerskærmen, kameraet osv., og der er et vejledende forslag.
14. februar 2011
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.