Stolen Stressless Spirit kan lænes tilbage og dreje på sin cirkelformede fod. Fås i flere læderfarver. Pris fra 14.740 kr. ekskl. fodskammel. Fra IDEmøbler.
Stolen Stressless Spirit kan lænes tilbage og dreje på sin cirkelformede fod. Fås i flere læderfarver. Pris fra 14.740 kr. ekskl. fodskammel. Fra IDEmøbler.

Tjekliste før du køber en ny stol

Indretning

Kontorstole, lænestole og barstole skal tjekkes grundigt, før du køber dem. Tjek bl.a., at de ikke knirker, og at de er nemme at betjene.


Foto: Ilva
Stolen til arbejdet hedder Alfi, har fem hjul og justerbar sædehøjde på mellem 43 eller 51 cm. Armlænene kan afmonteres. Prisen er 599 kr. hos ILVA.

En kontorstol skal have mange indstillingsmuligheder

Bruger du din kontorstol i hjemmet hver dag og i lang tid ad gangen, er det vigtigt, at den har flere indstillingsmuligheder. At sidde i én og samme stilling mange timer er ikke godt for skuldre og ryg. Højden på kontorstolen og ryg og sæde skal kunne justeres i forskellige positioner. Vigtigst af alt, så skal stolen kunne indstilles, så den passer perfekt til netop dig.

Betjen kontorstolen korrekt
Når stolen køres op og ned, bør det ikke ske i hårde ryk, men glidende - hvilket ikke kun er mere behageligt, men også gør det lettere at stoppe i netop den højde, du ønsker. Betjeningen skal være enkel - det nytter ikke noget, at du skal have fat i en manual hver gang, stolen skal justeres lidt. Husk, at stole med fem hjul ofte har den største stabilitet.

Foto: BoComcept
Wing-stolen kan både dreje og vippe bagud. Fås med forsk. typer stof og læderbetræk. Stolen måler 108 x 68 x 91 cm og koster fra 7.390 kr. (krom og sort læder) hos BoConcept.
Lænestolen må ikke knirke

Overvej hvad stolen skal bruges til. Hvis den fx ikke kun skal bruges som hygge- og fjernsynsstol, men også til en middagslur, kan det være sagen med en stol, der kan lænes meget langt tilbage. Det bedste valg er en stol med trinløs, regulerbar ryg. Når du prøver stolen, må det ikke knirke, når du læner stoleryggen tilbage. Tjek også, at stolen bliver, hvor den er, og ikke begynder at dreje, når du løfter benene fra gulvet.

Foto: Stoleshoppen.dk
Denne barstol kan bruges til andet end en drink ved hjemmebaren. Siddehøjden kan nemlig justeres fra 74 til 99 cm. Sædet kan dreje. Betræk af stof, kunstlæder eller læder. Priser fra 3.795 kr. hos Stoleshoppen.dk.
Barstolen skal dreje uden gnidninger

En barstol skal dreje, så du ikke bliver træt i nakken, mens du snakker med sidemanden.
Tjek, at stolen ikke knirker eller er træg, når den drejer. Hvis du også vil kunne bruge den til andre formål, skal den ligeledes kunne sænkes og hæves. Benstøtten på barstolen skal være i et solidt materiale. Du skal i øvrigt sikre dig, at de runde eller firkantede støtter af stål sidder ordentlig fast og ikke kører rundt - på stole af dårlig kvalitet kan de være løse.

Spænd skruerne efter et par måneder
De fleste kontor-, læne- og barstole kræver ligesom andre stole ikke nogen særlig vedligeholdelse. Men hvis der er brugt skruer i stellet eller andre steder på stolen, er det vigtigt at efterspænde skruerne et par måneder efter køb. Derefter vil stolen stå stabilt i rigtig mange år.


Tjekliste - før du køber din nye stol:
Tjek, at kontorstolens armlæn kan justeres eller afmonteres.
Tjek, at du nemt kan nå stolens betjeningshåndtag.
Tjek, at du nemt kan indstille stolen i den rigtige højde, hældning osv.
Tjek, at stolen ikke må knirke, når du drejer eller læner dig tilbage.
Tjek, at barstolens benstøtte sidder godt fast.
10. marts 2011
Mere om Indretning

6 tips til at indrette dit hjem personligt

Indretning Det kan være svært at indrette sit hjem personligt samtidig med at følge tidens nyeste trends. Vi har derfor samlet 6 gode råd til, hvordan du kan gøre dit hjem mere personligt.

Sådan opnår du den allerbedste nattesøvn

Indretning Du bruger en stor del af dit liv i sengen, og en god nats søvn er guld for dig om dagen. Men hvordan sikrer du dig en god nats søvn? Vi har...

6 gode råd til at få en bedre akustik i hjemmet

Indretning Flere og flere boligejere har problemer med dårlig akustik i hjemmet. Men hvad skyldes dårlig akustik helt præcist, og hvordan løser vi...

6 smarte indretningstips til rum med skråvægge

Indretning Er du også træt af dine skråvægge, der tager unødvendigt meget plads i rummet? Her er 6 smarte indretningstips, der hjælper dig til at udnytte pladsen optimalt. 

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

Indretning De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

Sådan undgår du let rod i din entré

Indretning Orden skaber ro og overblik. Det ved vi, men ofte glemmes entréen, som ellers er det første du ser, når du kommer hjem. Her får du nemme...

Sådan får du orden i dit bryggers

Indretning Det er et af de rum i huset der skal klare flest funktioner, hvilket kan være grunden til at det ofte ligner en rodebutik. Vi giver dig gode råd til, hvordan du bedste muligt udnytter dit bryggers og undgår rod.

Planteguide: Få liv i hjemmet med disse 10 planter

Indretning Grønne planter er ikke bare smukke at se på, de er også super moderne. Se her, hvordan disse 10 forskellige planter skal passes så de får...

Se de idelle og foruddefinerede mål på afstanden mellem genstandene...

Indretning Der findes mål på, hvordan emhætten skal placeres, hvor langt du skal sidde fra dit fjernsyn, og hvordan du skal sidde ved din computer,...

Pas på at julelysene ikke ødelægger dit tag

Indretning Gå bare all-in på julelysene på taget, så længe du følger disse 6 enkle råd til sikker omgang med elektrisk lys og andre juledekorationer på dit hus.

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Indretning Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Sådan rengør og behandler du dine palisandermøbler

Indretning Palisander var et hit i 60’erne og er på vej tilbage. Få her de bedste tips til, hvordan du rengør dine smukke, mørke møbler.

Fjern tapet med skyllemiddel - sådan gør du

Indretning Hvorfor gå i byggemarkedet og købe dyrebar tapetopløser, når du har et ligeså effektivt vidundermiddel inden for rækkevidde af din vaskemaskine?

Grøn arbejdsplads

Indretning Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

De dobbelte gardiner vender tilbage

Indretning Du kender dem måske fra dit barndomshjem, de dobbelte, gulvlange gardiner. Nu vender de tilbage i nye og elegante versioner.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.